Много внимавайте с агентите по недвижими имоти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
yahoo

Re: Много внимавайте с агентите по недвижими имоти

Мнение от yahoo »

И моето време е ценно, но когато резултата ще ме касае лично за много години напред предпочитам да си направя труда да се поразровя и сам. Информацията за имотите пристигаща от агентите идва от едно и също място до което всеки има достъп. Те обаче ще пропускат да дават тази за продавани имоти директно от собствениците или ново строителство например. А относно имоти подадени за ден-два аз лично бих бил твърде подозрителен към такива.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

yahoo написа:И моето време е ценно, но когато резултата ще ме касае лично за много години напред предпочитам да си направя труда да се поразровя и сам. Информацията за имотите пристигаща от агентите идва от едно и също място до което всеки има достъп. Те обаче ще пропускат да дават тази за продавани имоти директно от собствениците или ново строителство например. А относно имоти подадени за ден-два аз лично бих бил твърде подозрителен към такива.
:x

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

ablood написа:
yahoo написа:И моето време е ценно, но когато резултата ще ме касае лично за много години напред предпочитам да си направя труда да се поразровя и сам. Информацията за имотите пристигаща от агентите идва от едно и също място до което всеки има достъп. Те обаче ще пропускат да дават тази за продавани имоти директно от собствениците или ново строителство например. А относно имоти подадени за ден-два аз лично бих бил твърде подозрителен към такива.
:x
Колко продадени къщи знаеш без да съществува MLS номер и да не са публикувани в http://www.realtor.ca" , http://www.centris.ca" и останалите? Бъди поне с малко полезен на темата с факти, а не с ненужни чуденки.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Вместо "факти" ще ти припомня какво си писал вчера:
yahoo написа:Няма скрити имоти за продаване. Има само такива които не виждаш няколко дена след публикуването им, а агента вече ги вижда.
Да го кажем така - разликата между:
1. Къща, продадена на първия купувач в деня след ообявяването/преоценяването и.
2. Къща видяна вече от десетки хора но нехаресана.

2 минус 1 е реално (!!!) да се равнява на локация/размер/ремонти/екстри/подобрения и подобни, равняващи се на доходите ти (след данъци) за години, или мортгиджа за последното десетилетие.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Това,че къщата е продадена на първия човек не означава,че е прекрасна, може купувача да е алтав. Имахме една такава в нашия блок , купи апартамента в мазето , след 6 месеца реши, че е сърдита на останалите в блока и го продаде.
Цените в момента са толкова високи, че много трудно според мен може да има нещо изгодно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Абе тук все от купувачи мнения четем. Няма ли поне един от продавачите да каже колко време е изминало от денят на наемане на агента и денят на появата на обявата за имота в публичните сайтове като centris.ca, realtor.ca и др. И колко оферти е получил, междувременно, докато обявата е била все още скрита от масовата публика.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

agent Ozo написа:Абе тук все от купувачи мнения четем. Няма ли поне един от продавачите да каже колко време е изминало от денят на наемане на агента и денят на появата на обявата за имота в публичните сайтове като centris.ca, realtor.ca и др. И колко оферти е получил, междувременно, докато обявата е била все още скрита от масовата публика.
Питай русянския гении,той наскоро преди 2 години продаде тризъбец в преградие на Монтреал

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

Свързано по темата за покупка на имот, много полезна информация :

http://www.theglobeandmail.com/globe-in ... e14868520/

и ПДФ версия на документа : http://beta.images.theglobeandmail.com/ ... cklist.pdf

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Най-важното е най-накрая, другото са кръчмарски сметки :)

62. Will you help me stress test my mortgage?
Be sure you can afford your mortgage if rates jump 2 to 3 per cent.

POSTREACT(ions) SUMMARY

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Публикувай отговор