Българските лекари и медицина на световно ниво!
Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!
Ето една нищожна извадка от българската здравна система, за да се види съвсем ясно какво световно ниво имат българските лекари и медици... http://www.borbabg.com/?action=news&news=26124"
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
ТУК цялята статияПреди тридесет години ракът на черния дроб отнесе майка ми, след като продължително беше лекувана за дископатия. Преди пет години ракът на белия дроб отнесе майката на жена ми, след като продължително беше лекувана за някакви стомашни проблеми. Ежедневно се срещам с неправилни диагнози, сбъркани хистологични резултати, погрешно лечение, десетки и стотици болни,
увредени повече от лечението, отколкото от рака
- Bistra
- Напуснал форума
Ето как частните клиники усвояват средства отпуснати им от здравната каса. После, що ходели да се лекуват в Израел, а, де?
Младо семейство, чието бебе се ражда и умира в частна клиника, търси истината

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Опитай се да игнорираш подобни жълти статии, изпълнени с доводи тип: предполагам, подозирам, чуваствамм съмнявам се...Bistra написа:Ето как частните клиники усвояват средства отпуснати им от здравната каса. После, що ходели да се лекуват в Израел, а, де?![]()
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Не зная какво точно намери за "жълто" в тази статия? Дано ти да знаеш. Разказана е историята на едно мъртвородено дете и потърпевшите родители, чиито имена са цитирани. Постави се на тяхно място! Надали, ослепели от мъка, си правят труда да празнословят.
Айде, нещо "не жълто". Свекърва ми "се похвали" как са я убеждавали в различни болнични заведения, че трябва да и резнат и това и онова за да усвоят пари по клинични пътеки...И тя от немай къде (адски притеснена) е търсила второ и трето мнение, защото заподозряла, че има нещо нередно в цялата система.Иначе...Да живей българската медицина - на световно ниво!

Айде, нещо "не жълто". Свекърва ми "се похвали" как са я убеждавали в различни болнични заведения, че трябва да и резнат и това и онова за да усвоят пари по клинични пътеки...И тя от немай къде (адски притеснена) е търсила второ и трето мнение, защото заподозряла, че има нещо нередно в цялата система.Иначе...Да живей българската медицина - на световно ниво!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
...търси истината...Борейки се със съмнения...Общо взето...някакъв проблем...започват да търсят...не го намират...Почваме да се съмняваме...Почват и у нас да се пораждат съмнения...Разплитането на тази история продължава...Bistra написа:Не зная какво точно намери за "жълто" в тази статия?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
И българската медицина като всичко останало не е само черно или бяло, а черно и бяло, че и някои нюанси от време на време, тук таме... Като цяло е съсипана и опорочена като се има предвид, че тя не е нещо самостоятелно, а част от цялостната здравна система както я нарича един мой много близък: "Бялата мафия" част от цялата мафия наречена държава... Защото всички държави си имат мафия само нашата мафия си има държава... Преди повече от 15 г. дадоха шанс на майка да поживее като й отсраниха рака, но с цената на какво няма да навлизам в подробности, само ще кажа, че цената беше много висока, защото унищожиха много други съвсем здрави органи, но такава е методиката на съвременната българска медицина... какво да се прави?! Няколко години по-късно един мошеник неврохирург искаше да източи касата чрез дигнозата на баща ми и най-нагло я смени. Защото е само неврохирург, а не мозъчен.... Баща ми беше с рак на мозъка, а той го писа, че е на белия дроб и щял да чисти разсейки в главата... Абе какво да ви пиша за съвременната българска медицина....?! Когато баща ми беше още жив и много млад само на 40 г. искаха да му отрежат крака до коляното, защото се беше поударил малко и не можело да се спаси крака със съвременната българска медицина, просто си изсъхваше с всеки изминат ден. Аз го заведох при един чакръкчия и той с едно небрежно движение го оправи за секунди и баща ми умря от рак на мозъка, но с двата си цели крака 26 г. по-късно. А за раждания да не говорим... Жена ми я оставиха сама да ражда третото дете и след като видяха, че се задушава и му губят тоновете все пак се намесиха и сега съм с три броя за героя.... Ще оставя случая без коментар и без подробности... На най-големия ми приятел му зашиха миглата в окото и го оставиха сляп за щял живот, но поне с едно око... Имам още стотици примири на чисти убийства, но поста ми ще стане километричен и модераторите ще го изтрият, за това приключвам до тук, а вие си правете изводи...
Последно промяна от ivalin на Вто Юли 23, 2013 9:16 pm, променено общо 1 път.
И какъв би бил мотива на модераторите за изтриването на един такъв пост?ivalin написа:Имам още стотици примири на чисти убийства, но поста ми ще стане километричен и модераторите ще го изтрият целия за това приключвам до тук, а вие си правете изводи...
Защото ще е "километричен" или защото ще е пълен със "стотици примери на чисти убийства" от страна на "бялата мафия"?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
И двете, а не е изключено да намерят и друга причина... Някои пък са на мнение, че аз нямам достатъчно опит и ерудиция, за да пиша дълги постове, а плагиатствам и... с голямата гума...agent Ozo написа:И какъв би бил мотива на модераторите за изтриването на един такъв пост?
Защото ще е "километричен" или защото ще е пълен със "стотици примери на чисти убийства" от страна на "бялата мафия"?
- Bistra
- Напуснал форума
Скандално: педиатър натири майка с болно дете
Еее, сефте да беше! Това ми напомня за времето, когато дъщеря ми плачеше преди да и вземат кръв в поликлиниката. Сестрата редовно ни гонеше в коридора с думите :"Госпожо, подгответе си детето!"....Като че ли е моя работа да я подготвям, за да не я е страх от някакъв си там озъбен крокодил, баси!
Еее, сефте да беше! Това ми напомня за времето, когато дъщеря ми плачеше преди да и вземат кръв в поликлиниката. Сестрата редовно ни гонеше в коридора с думите :"Госпожо, подгответе си детето!"....Като че ли е моя работа да я подготвям, за да не я е страх от някакъв си там озъбен крокодил, баси!

Тук ще ти минат медицинската карта през скенера, че трябва да си вземат парите, ще висиш 2 часа в коридор, ако е walk in clinic, в спешното поне 6 часа, прегледа ще е 2 мин. с общите приказки и ще те пратят вкъщи да пиеш тайленол, с препоръката,ако не ти мине пак да минеш през тях ,че да ти прекарат медицинската карта през скенера.
На сина ми в България са му обръщали повече внимание отколкото тук. С много тежко гастро тук, беше само на 2 години, ни държаха 6 часа под наблюдение в коридора на болницата. В България на 3 1/2 в подобно състояние ни вкараха в болницата и му направиха един куп изследвания, че искаха да ни държат 3 дни, което за мен е малко прекалено. В България можеш да се консултираш с педиатъра по телефона по всяко време, че идват и до къщите. Тук работят по 3 дни в седмицата и ако имаш "късмет" детето може да се разболее в някой от тия 3 дни и да откриеш лекаря. Пред останалото време няма нужда да те гонят от кабинета, те просто не отговарят на телефона.
На сина ми в България са му обръщали повече внимание отколкото тук. С много тежко гастро тук, беше само на 2 години, ни държаха 6 часа под наблюдение в коридора на болницата. В България на 3 1/2 в подобно състояние ни вкараха в болницата и му направиха един куп изследвания, че искаха да ни държат 3 дни, което за мен е малко прекалено. В България можеш да се консултираш с педиатъра по телефона по всяко време, че идват и до къщите. Тук работят по 3 дни в седмицата и ако имаш "късмет" детето може да се разболее в някой от тия 3 дни и да откриеш лекаря. Пред останалото време няма нужда да те гонят от кабинета, те просто не отговарят на телефона.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- Bistra
- Напуснал форума
За сетен път се убеждавам, че май живеем в различни държави, ама както и да е!
Никога не съм чакала в walk in clinic. Отиваш, записваш се, казват си предполагаем час и си стоиш в къщи.
От българските болници съм с впечатления от 2 пъти - когато раждах. Беше ужасно, при все че бях "с връзки"
Слава богу, че с децата не съм лежала там, защото в тукашните съм лежала със сина ми не един и два пъти и то не за 3 дена само. Как ни изпратиха ли? Ами с линейка. Като си зле - викаш линейка и не чакаш, това е.
И на мен ми идваше педиатърката "на крака" у нас...Ползата беше за нея, че я черпех с кафе и бонбони. Да не мислиш, "ми е отворила очите", че трябва да се оперира. А той трябваше - още като бебе, за да не се появят следващите проблеми.
Никога не съм чакала в walk in clinic. Отиваш, записваш се, казват си предполагаем час и си стоиш в къщи.
От българските болници съм с впечатления от 2 пъти - когато раждах. Беше ужасно, при все че бях "с връзки"
Слава богу, че с децата не съм лежала там, защото в тукашните съм лежала със сина ми не един и два пъти и то не за 3 дена само. Как ни изпратиха ли? Ами с линейка. Като си зле - викаш линейка и не чакаш, това е.
И на мен ми идваше педиатърката "на крака" у нас...Ползата беше за нея, че я черпех с кафе и бонбони. Да не мислиш, "ми е отворила очите", че трябва да се оперира. А той трябваше - още като бебе, за да не се появят следващите проблеми.

Bistra написа:Скандално: педиатър натири майка с болно дете

ХА, съшото погледнато от другата страна: на мен ми е много смешно, когато родител ми каже "you have to fight with my daughter/son" и то пред детето.......Моя служебен отговор е: "аз с никого няма да се боря. Ако вие не можете да се справите с дъщеря си на 13 години, аз нито имам желанието нито намерението да го правя вместо вас. Най-близкия специалист за "деца" е на 5 часа път с кола - с удоволствие ще пратя "талон".
Това пък, от същата тази статия излиза от всякакви норми. Ай сиктер, ще ме дебнат и кога отивам на работа, тези хора нещо съвсем са се забравили ......
Попниколов даде пример с постъпило преди дни оплакване от страна на пациент, че лекар закъснял за работа с 20 минути. След снети обяснения пък се оказало, че през това време медикът бил в тоалетната.
- Bistra
- Напуснал форума
E, aз говореx за поликлиника в града, не за зъболекарски кабинет в тундрата. Детето не бе на 13, а само на 3-4 кротко и уплашено. На сина ми всяка седмица в продължение на 2 години му взимаха кръв в Чилдрънс хоспитъл, е те на такова чудо не съм била свидетел! Ходеше дори с желание.

С цялото си уважение към Ира, да твърдиш че медицинското обслужване в Бг е по-добро от канадското е дивотия на кубик. Поне по няколко причини това няма как да е истина.
Като почнем от огромната разлика в методите и сериозността на обучение м/у двете държави, минем през материалната база и свършим с шуробадженаковщината и корупцията на бг преподаватели. Ира, ти можеш ли да си представиш някой канадски студент по медицина да си вземе изпита по втория начин или студентка като бутне секс? Ти знаеш ли, че един главен асистент в медицинска академия взима само 100 лв + заплатата си затова че преподава? Мислиш ли, че заинтересоваността и оттам отговорността е една и съща при месечна заплата 30 000 - 50000 долара и 1000-3000 лв? Колко бг лекари си чула да си загубят правата или да влязат в затвора при грешка?
Само защото канадския лекар не изписва директно за щяло и нещяло, като българските си колеги, антибиотици, това прави ли го автоматично лош лекар?
Гарантирам ти, че от 10 български лекари с по 10 и кусур години стаж, ако един успее да си „приравни” дипломата в Канада ще е чудо.
И на нас ни се е случвало да водим детето тук на бърза помощ и не си спомням да сме чакали повече от пловин час. Или в Кебек триажират по особен начин, или сте улучили ден в който всички останали пациенти са били със симптоми на ифаркт, инсулт или черепни фрактури.
Като почнем от огромната разлика в методите и сериозността на обучение м/у двете държави, минем през материалната база и свършим с шуробадженаковщината и корупцията на бг преподаватели. Ира, ти можеш ли да си представиш някой канадски студент по медицина да си вземе изпита по втория начин или студентка като бутне секс? Ти знаеш ли, че един главен асистент в медицинска академия взима само 100 лв + заплатата си затова че преподава? Мислиш ли, че заинтересоваността и оттам отговорността е една и съща при месечна заплата 30 000 - 50000 долара и 1000-3000 лв? Колко бг лекари си чула да си загубят правата или да влязат в затвора при грешка?
Само защото канадския лекар не изписва директно за щяло и нещяло, като българските си колеги, антибиотици, това прави ли го автоматично лош лекар?
Гарантирам ти, че от 10 български лекари с по 10 и кусур години стаж, ако един успее да си „приравни” дипломата в Канада ще е чудо.
И на нас ни се е случвало да водим детето тук на бърза помощ и не си спомням да сме чакали повече от пловин час. Или в Кебек триажират по особен начин, или сте улучили ден в който всички останали пациенти са били със симптоми на ифаркт, инсулт или черепни фрактури.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА