не получих окончателен отговор на интервюто на 10,09,03

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
galita
Обратна връзка:

не получих окончателен отговор на интервюто на 10,09,03

Мнение от galita »

Здравейте,
Ето как протече моето интервю на 10,09,03:
Влязох в 11,10 ч, излязох в 12,10 ч.
Ниво на френски: 8/12 т., на наглийски: 9/12 т.
Висше Туризъм, 7 год. трудов стаж (не по специалността).

След малко обяснение защо е това интервю ми поиска паспорта за сверка и се започна.
Първите в-си са такива, каквито на всички задава: Била ли съм в Канада, имам ли намерение да се омъжвам до кр. на годината, дали сама съм си попълнила докуменмтите и т.н. , на които отговарях с да/не.
Пита за приятели – от кога се познаваме, какво правят и пр. – разговора си течеше съвсем спокойно.
Поиска ми оригиналите на дипломите и ги свери заедно с преводачката с данните, които съм дала – до тук всичко ОК.
Кара ме да и разказвам за образованието си.
Пита ме защо искам да имигрирам в К-к, какво знам за там, да и говоря, как ще си намеря работа и т.н. – смятам се справих ОК пак.
Поговорихме си няколко изреч. на английски, за да се увери, че го владея.
Първата напрегната ситуация беше когато ми поиска удостоверение за фин. средства “a jour”. Тя като го видя каза ”ами това не е “a jour”, то е от близо преди 1 месец” (беше ми от 14,08,03). , на което спокойно и казах, че “днес” не съм могла да го извадя + банката го издава за ок. 1 седм. (излъгах естествено) + трябва още около 1 седмица докато се преведе и легализира. Имаше известен разговор, за това че за 1 мес. много неща могат да станат, казах й че и за 1 ден могат да станат много неща, и я уверих, че нямам никакво движение по сметката до днес, защото това са ми спестявания (пита от къде ги имам) и си харча само заплата (пита колко ми е заплатата). Накрая ми писа ОК. Писа ме и F – франкофон.
Накара ме да подпиша документ и да впиша с какви пари ще вляза в Канада, и вече си поотдъхнах като си мислех, че съм минала, но уви – не.
Преминахме на трудовия стаж, разказвах и подробно какво работя в момента, в каква фирма и т.н. Търси дали професията ми точно отговаря на техните стандарти, бях си намерила това и и казах направо кода. Всичко си течеше добре, но после забеляза, че докато съм учила висшето си образование съм и работила (в собствена ф-ма ЕТ като управител) на пълен работен ден (бях писала даже 50 ч/седмица), което много я заинтригува. Взех да и разказвам какво точно съм правила и как точно съм учила и успявала, какъв точно е бил бизнеса и т.н. Учила съм задочно, но за съжаление това не е споменато в дипломата – 4,5 год. Този стаж си го имах в осигурителната книжка (4 год.) даже, но тя него точно постави под съмнение. Канадския й мозък явно не можа да проумее как физически съм смогвала да работя и уча едновременно. Каза, че е по-склонна да го приеме че е на ½ рабтен ден, което директно ми намалява стажа във ф-мата от 4г. на 2 г., от където не събирам максималните точки за тр. стаж – от 10 т ми стават 7 т. . Накрая и казах, че по законите на РБ това е тр. стаж на пълен раб. ден. Тогава като че ли взе да се съмнява за дипломата ми за висше – дали това е нормалното време за завършване (да, за тогава) , дали имам някакви други документи за хорариум и т.н.(нямах). Но като,че ли нямаше желание да разглежда по-подробно диплоната ми (от УНСС).
В крайна сметка, ме уведоми, че ще ми се преразгледа молбата по-обстойно и ще получа отговора по пощата до 2 седмици. Добави, че ако ми е отказано – причината ще е тази, че не събирам макс. точки за тр.стаж. На в-са ми “а ако е положителен отговора?” – каза, че съответно ще ми пратят CSQ заедно с другите док-ти по пощата.
Някой чувал ли е за подобен на моя случай, защото аз не бях чувала досега и напълно ме изненада с това? Смятате ли, че ще ми откажат? Струва ми се много нелепо точно за това да ми откажат.
благодаря
Joy

Мнение от Joy »

Галита,много е трудно да се предположи дали ще получиш сертификатите или не.При всички случаи,след като е имало такива нюанси по документите ти,е трябвало да имаш много добро обоснование и то документално.Толкова често се случват откази точно поради не добро изпипване на документите...Какво ти пречеше например да си извадиш нова справка от банката?Никой ли не ти е казвал,че парите са на първо място за канадците и че всъщност точно това искат от емигрантите,а не квалификацията им...
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: не получих окончателен отговор на интервюто на 10,09,03

Мнение от yaiuat »

Мисля че шанса да получиш сертификат е по голям отколкото да не получиш щото те е накарала да подпишеш онази декларация.
Но тук има нещо което не си пасва. За да ти намали 7годишния стаж от 10 на 7 точки при 1/2 признаване на част от него означава че ти е намалила 3 години от този стаж /2 = 1,5 година= 3 точки= твоята разлика (10-7т.). Следователно на теб ти остават 4 години 100% стаж=8 точки. (1 година = 2 точки). Значи 1 точка се губи някъде...... Да не би тя да се е объркала нещо. Или ти нещо да пропускаш.

Другото което е Тези 3 точки разлика са НИЩО предвид твоите точки по френски (13т) (Франкофон) и англе (5) и точките които консула има право да добави (10).

Всъщност успя ли да защитиш 8/12 френски и 9/12 англе????

На практика си отишла на интервю с точки на ръба от порядъка на 50-51
Свалянето на стажа и образованието ти е 4-5 точки

Тя сигурно го е помислила за 1е cycle. A разликата с "2е" е 2 т.+ 3 те точки намаляване за стажа е кофти работа. Тогава дори и тя да ти даде максимума за познания за Куебек и адаптивност пак не минаваш 60-те точки нужни за сертификат.

Кажи нещо повече за образованието ти?Колко ти е хорариума :? И какви документи представи в защита на стажа. Щото нали то си пише калко време и дали на пълен работен ден е бил човек?

Мисля си че ако си защитила езиците(най-вече френския)и не получиш сертификат при второ кандидатстване за да имаш шансове само направата на 3 години стаж няма да ти помогне защото пак ще си на ръба. Опитай със твой приятел или съпруг. Това не означава че лансирам себе си :) - Ни най-малко аз вече дори и насила немогат да ме накарат да тръгна с conjoint de fait. Вече съм тотално убеден че че един мъж е по добре да кандидатства сам и после евентуално да вземе половинката си а не дя я подлага на това, в крайна сметка трудностите са за мъжа- да ги решава и да се справя с тях. Лично познавам вече три де факто семейства :lol: , които действително отидоха заедно на интервю заради шанса, но мъжете ще заминават сами и си правят планове следф 1-2 години като се установят да вземат половинките и децата а не да ги подлагат и тях на не лекия имигрантски живот.

Сметки, сметки амаа и те това си мислят и правят за нас на лаптопчето :idea:

galita написа:Здравейте,
Ето как протече моето интервю на 10,09,03:
Влязох в 11,10 ч, излязох в 12,10 ч.
Ниво на френски: 8/12 т., на наглийски: 9/12 т.
Висше Туризъм, 7 год. трудов стаж (не по специалността).
След малко обяснение защо е това интервю ми поиска ...........ълно ме изненада с това? Смятате ли, че ще ми откажат? Струва ми се много нелепо точно за това да ми откажат.
благодаря
Последно промяна от yaiuat на Пет Сеп 12, 2003 2:45 am, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Дали ще получиш сертификат или не - ще разберем скоро... :D
За съжаление, няма как да ти помогна, освен да те уверя, че до посиняване ти стискам палци. Дано успееш. Ще бъдем винаги с теб, независимо от резултата.
Айде, и догодина те чакаме в Канада да почерпиш! :D :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

:idea: Niama li da e dobre, ako megduwremenno izprati6 po fax dopalnitelni dokumenti: napr. priasno izwle4enie ot bankowa smetka, horarium ot UNSS i tam kakwoto drugo e postawila pod wapros?
Neka i drugite da kagat ima li ne6to w tazi idea?
Обичам да преча
todor73

Мнение от todor73 »

mislia che anito e prava izprati im priasno bankovo izvlechenie i horariuma za da im stane iasno che vse pak bg diplomite makar i po nashite standarti sa si maitrise 2 cikql. znam za edni poznati deto veche sa tuk che sa si poluchili sertifikatite po postata sled podobno razvitie na nestata. inqche napravo sqm potresen kakvo iskat oste tia tqpi burokrati francofon s angliiski + turizqm. napravo se chudia kak sa me pusnali men bez angl. i frenski na nivo lio lio. makar che sega razbiram kqde ti e greshkata. uchene + 50 chasa rabota sedmichno tuk zabravi, pqk i da obiasniavash kak e bilo nema smisql te si znaiat tiahnoto. dano da poluchish sertifikata che kato gledam kakva smerch priemat tuk napravo me hvasta iad. stiskam ti palci.
sega naprimer moje da se vkluchi gospojicata deto si govori s quebekar v kqsti :oops: i da obiasni na teb zasto ti niamash sertifikat inqche e mnoooogo lesno ama si e 50 subectivno. ei ama naistina se iadosah. :x
Kali

Мнение от Kali »

Zdravei Galita,
ne se pritesniavai sigurno ste ti izpratiat sertificat po postata, no ti mezduvremeno im pusni novo bankovo izvlechenie, izvadi si akademichna spravka, zalei gi s informatzia.
Stiskam ti palchi da uspeech.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Toва доказва че дори и да се знае перфектно френски това не е гаранция че човек ще мине. Ето тя е почти на максимума с френския че даже и с англииския и пак няма сертификат.

Абе аз не знам но си мисля че нашето магистърско не го мислят за 2е цикъл. А или за 1-ви или 17-годишно за 9 точки.

Някои има ли някакво доказателство нашето магъстърско за колко го мислят те?
todor73 написа:mislia che ..........bectivno. ei ama naistina se iadosah. :x
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Здравей, Галита!!!!
Искрено съжаляваме за това как са протекли нещата с теб по време на интервюто. Не се притеснявай. Сигурно скоро ще вземат във Виена положително решение по твоя въпрос и ти в най-близко време ще можеш да се похвалиш с хубава вест.
И ние смятаме, че е добре да си извадиш актуална банкова референция, преведи я и я легализирай, а също и всякакви други документи, които ти хрумнат и които могат да ти помогнат да си повишиш точките. Преведи ги и им ги изпрати във Виена. На този факт не могат да не обърнат нужното внимание.
Стискаме палци. Дано да имаш скоро положителен резултат. :P :lol:
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Za n-ti pat powtarqm, 4e ezicite se oceniavat kakto sledwa: frenski - max 16, angliiski - max 6 to4ki. Towa go vidqh li4no s o4ite si na laptopa na Mme Cornellier na 24.06, kogato be6e moeto intervu!
Заключено