“If an employer is playing some kind of a shell game, that is not consistent with the rules,” the immigration minister said. “[The Temporary Foreign Worker Program] is not there for employers to make short cuts to displace Canadians — and if they are trying to do that, they should have the book thrown at them.”
RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)
Re: RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)
Аз предлагам да се обърнеш към Rina Cortese от RBC, която е използвала термина "foreign workers". Също можеш да спориш и с министъра, който е на мнение, че:
Мисля, че едно нещо ще е сигурно - на RBC ще им струва повече пари да замажат ситуацията отколкото ще спестят.
Вестниците и телевизиите ще намажат филията с нови реклами за това как RBC дава мило и драго за канадското общество и олимпийците в частност.
Фондациите за подпомагане на деца от бедни семейства ще позабогатеят.
Няколко от десетките хиляди възмутени граждани, които казват че ще си преместят сметките в друга банка, действително ще го направят.
Ще трябва да плащат и severance пари на един или няколко VP-та, които ще изиграят ролята на бушон.
Това си е направо сценарий за ТВ полу-риалити сериал.
Вестниците и телевизиите ще намажат филията с нови реклами за това как RBC дава мило и драго за канадското общество и олимпийците в частност.
Фондациите за подпомагане на деца от бедни семейства ще позабогатеят.
Няколко от десетките хиляди възмутени граждани, които казват че ще си преместят сметките в друга банка, действително ще го направят.
Ще трябва да плащат и severance пари на един или няколко VP-та, които ще изиграят ролята на бушон.
Това си е направо сценарий за ТВ полу-риалити сериал.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
А тва тука пък е пълна глупост, щото очевидно в момента има кандидати, които "отговарят на всичките изисквания на фирмата". Това не са чисто нови позиици, това са съществуващи позиции и хората на тези позиции не са подали сами молби за напускане.Marto написа:Също така, канадски кандидати със сигурност ще има, но въпросът тук е дали отговарят на всичките изисквания на фирмата? Това също няма как да знаеш.
Тия досегашните са скъпи, иначе аутосрсингът е много лесен, иГейт ги купува с все бенефитите и аре 

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Първо не знаеш, какви са изискванията на фирмата - може позицията в Канада да е временна, може да изисква пътувания до Бангалор, може да изисква познания по пунджабски език.miteto написа:А тва тука пък е пълна глупост, щото очевидно в момента има кандидати, които "отговарят на всичките изисквания на фирмата". Това не са чисто нови позиици, това са съществуващи позиции и хората на тези позиции не са подали сами молби за напускане.Marto написа:Също така, канадски кандидати със сигурност ще има, но въпросът тук е дали отговарят на всичките изисквания на фирмата? Това също няма как да знаеш.
Второ, кандидат означава да си кандидаствал за точно тази позиция. Според твоята логика терминът покрива всеки в Канада, който отговаря на изискванията.
Надявам се забелязал си, че кажи-речи всичките ти мнения се базирани на "ако"-та и "if"-ове.miteto написа:Аз предлагам да се обърнеш към Rina Cortese от RBC, която е използвала термина "foreign workers". Също можеш да спориш и с министъра, който е на мнение, че:“If an employer is playing some kind of a shell game, that is not consistent with the rules,” the immigration minister said. “[The Temporary Foreign Worker Program] is not there for employers to make short cuts to displace Canadians — and if they are trying to do that, they should have the book thrown at them.”
Точно така и не отричам. Твоите да не са базирани на нещо по-различно?Marto написа:Надявам се забелязал си, че кажи-речи всичките ти мнения се базирани на "ако"-та и "if"-ове.
Мда, може да изисква proficiency in belly-dancing and elephant riding. Така ако тръгнем да си измисляме, може да стигнем и до Луната... Нали сегашните работници трябва да ги обучават тези новите, а не обратното - кви пунджабски езици, кви пет лева?Marto написа:Първо не знаеш, какви са изискванията на фирмата - може позицията в Канада да е временна, може да изисква пътувания до Бангалор, може да изисква познания по пунджабски език.
Не покрива всеки в Канада, най-малкото покрива сегашните работници, които биват заменяни от по-евтините. Тъй като определено могат да вършат работата в момента И трябва да обучат новите по-евтини как те да си вършат работата, следва че в Канада съществуват определен брой подходящи кандидати за тази позиция - и това са именно сегашните служители на тези позиции.Marto написа:Второ, кандидат означава да си кандидаствал за точно тази позиция. Според твоята логика терминът покрива всеки в Канада, който отговаря на изискванията.
Подходящи потенциални кандидати. Не знаем дали са (или дори биха) кандидаствали.
Аз ти говоря, че на базата на това, което знаем можем да извлечем само някои заключения. С други думи, твоите факти са условни, а заключенията ти абсолютни, докато аз боравя с малкото абсолютни факти и достигам до (единствено възможните) условни заключения.
А министър Кени се прави на ударен и казва това, което би казал всеки политик в тази ситуация.
Аз ти говоря, че на базата на това, което знаем можем да извлечем само някои заключения. С други думи, твоите факти са условни, а заключенията ти абсолютни, докато аз боравя с малкото абсолютни факти и достигам до (единствено възможните) условни заключения.
А министър Кени се прави на ударен и казва това, което би казал всеки политик в тази ситуация.
Ами не знаем дали въобще е имало реална обява? Ако е имало само фиктивна обява, как ще знаем дали са кандидатствали? Как факта, че не знаем нещо оборва моята теория, а пък в същото време подкрепя твоята теория, че не е имало подходящи кандидати?Marto написа:Подходящи потенциални кандидати. Не знаем дали са (или дори биха) кандидаствали.
Заключенията ми не са абсолютни. Ако бяха абсолютни, нямаше да има "ако" и "if" в мненията ми както ти сам отбеляза. А ти не достигаш до "единствено възможните" заключения, както се опитваш да пробуташ, защото моите заключения са също толкова възможни.
И се правиш на ударен не по-зле от Кени с твоите измислици за пунджабски езици и т.н.
Ти си убеден, че всичките индийци в офиса на РБЦ са дошли с ЛМО и че при всичките ЛМО са излъгали нещо.
Аз ти казвам,че може и всичките да са с ЛМО, може и всичките да са без ЛМО, а може и да е n%/(100-n)%. И че може и да са послъгали за ЛМО-тата, но може пък и да са изпълнили стриктно изискванията, които са всъщност сравнително минимални.
Аз ти казвам,че може и всичките да са с ЛМО, може и всичките да са без ЛМО, а може и да е n%/(100-n)%. И че може и да са послъгали за ЛМО-тата, но може пък и да са изпълнили стриктно изискванията, които са всъщност сравнително минимални.
Marto написа:Ти си убеден, че всичките индийци в офиса на РБЦ са дошли с ЛМО и че при всичките ЛМО са излъгали нещо.
Никъде не съм писал, че всичките са дошли с ЛМО, недей да си измисляш. Писах на 2 пъти, че има и трансфери и че аз трансферите не ги обсъждам. Аз съм убеден на базата на това което съм видял и чул в бранша, че ако има дошли с ЛМО на конкретно такива позиции каквито пише в статията, ЛМО-то е "изработено". От някой твой колега специализиращ в емиграционни/визови казуси. Ти ми говориш от чисто теоретична логическа гледна точка, че е възможно и да не са лъгали при всичките ЛМО. Ми възможно е, ама е много малко вероятно

Ами да, може да са излъгали, може и да не са излъгали. Може и винаги да са лъгали досега, но никой да не си е правил труд да раздухва или да проверява. Може и ... да изброявам още възможности до утре. И кво? Както аз не мога да докажа, че са излъгали така и ти не можеш да докажеш, че не са. Това че някой им е ударил печат по чеклист без да проверява не значи нищо. Хиляди хора в Канада лъжат на годишните си данъчни декларации (съзнателно или не), но докато не им се направи одит, за пред закона те не са лъгали нищо.Marto написа:Аз ти казвам,че може и всичките да са с ЛМО, може и всичките да са без ЛМО, а може и да е n%/(100-n)%. И че може и да са послъгали за ЛМО-тата, но може пък и да са изпълнили стриктно изискванията, които са всъщност сравнително минимални.
Тоест докарали са един брой гуру, 13 не-чак-гурута идват да се научат и след това ще си ходят. Останалите са тукашни. Като ситуация това е нещо често срещано, но не попада директно в новините. За съкратените (сега казват, че щели да ги наместят на друга работа) и техните семейства това е човешка трагедия. 45 души ще бъдат заменени от два пъти по-малко. Изобщо нещата не са черно-бели.Of the 21 workers iGate is using to handle the outsourcing, one is in Canada on a temporary work visa which required iGate to seek permission from the federal government, arguing that the person has special skills. Another 13 people are iGate employees who are employees of iGate from outside Canada permitted to work short-term on the transition. The rest are local hires by iGate, the bank said.
...
Because the work is being outsourced to iGate, RBC said these workers are not staying behind to perform the work
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Естествено че не е черно-бяло, иначе тия уволнените да са завели и спечелили по едно съдебно дело. Както коментира един пич в статията:
"You didn’t directly hire foreigners to take Canadian jobs – iGate did – RBC just hired iGate."
Отделно тва, че 21 индиеца дето едва сричат на английски могат да заменят 45 канадеца е пълен бисер. 21 сигурно са тия, които се обучават в офиса на RBC в момента, в офиса в Бангалор сигурно има още 3 пъти по 21, за по 8-10К на година, готови да изнервят клиентите на RBC по телефона
http://www.reuters.com/article/2013/04/ ... D220130407"
"You didn’t directly hire foreigners to take Canadian jobs – iGate did – RBC just hired iGate."

Отделно тва, че 21 индиеца дето едва сричат на английски могат да заменят 45 канадеца е пълен бисер. 21 сигурно са тия, които се обучават в офиса на RBC в момента, в офиса в Бангалор сигурно има още 3 пъти по 21, за по 8-10К на година, готови да изнервят клиентите на RBC по телефона

http://www.reuters.com/article/2013/04/ ... D220130407"
Интересно пък тия какво ше ми разследват, след като Марто им казва, че всичко е наред и няма за кво да се притесняватIn a statement that followed the CBC report, Human Resources Minister Diane Finley said late on Saturday that Canadians must always be the first in line for hiring opportunities.
The program "was never intended as a means to bring in temporary foreign workers in order to replace already-employed Canadian workers. This is why we have launched a review of the program," she said in a statement.
The government minister said she instructed staff to work with citizenship and immigration officials "to determine the next steps" in the RBC situation.

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
@Марто
По принцип си еурдиран и компетентен по доста въпроси, но абсурдите които си написал в тази тема са необясними..
Явно спориш само за да се правиш на интересен без да имаш и най-малката представа за какво става дума.
Спри да се излагаш..

По принцип си еурдиран и компетентен по доста въпроси, но абсурдите които си написал в тази тема са необясними..
Явно спориш само за да се правиш на интересен без да имаш и най-малката представа за какво става дума.
Спри да се излагаш..

& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN