Winnipeg i Canada edno i sashto e !!!
oste Info
Za da pochnete hubava ili dobre platena rabota v Canada triabva da otgovariate na slednite iziskvania:
-- Perfekten ezik - angliski ili frenski za Quebec ! da vi e kato bulgarskia !!
-- Da imate kanadski ili USA staj min. 1 godina
-- Da imate kanadsko ili USA obrazovanie
-- Da imate priatel ili rodnina silno da vi preporacha za dadena rabota
Ako ne otgovariate na pone edno ot usloviata,zabravete kato doidete i che ste pochnete na dobra rabota !!!!!
Sega za Winnipeg:
Rabota za 7 ili 8$ na chas mnogo,tova e za novi i istinski imigranti,koito sa bili na malki zaplati v BG i sa s malko pari v Canada!
Imaite napredvid che sashtite pari ste vi gi davat kato zaplata i v Vancouver i Montreal i navsiakade.
V Winnipeg pone ste sa vi po malki razhodite,osobenno ako ste semeistvo s dete,a i po malko ste patuvate do rabota i ste se pribirate posle.
Pochva se kakvoto i da e bachkane za 8$,ako 2 dushi ot semeistvoto pochnat rabota,zaplata tuka e dostatachna da se zadeliat pari,a nali zatova sme niakoi v Canada.
Ako imate jelanie i vtora rabota moje da pochnete,ako iskate da spestiavate poveche.
Perspektivite:
Sled 1 godina min. bachkane,shte ste po-naiasno s polojenieto i ezika,veche moje i da sa vi uvelichili zaplatata,moje i po-dobr arabota da ste si namerili,togava mislia che se otvariat istinskite vazmojnosti.
Moje da se spestiavat pari kato se kupi i kashta tuka,pone ne sa skapi kato v drugite golemi gradove,a parite vlojeni v kashta sa spesteni pari!!
Davat po-golemi zaplati tuka na el-tehnici,na boiadjii,ama kurs triabva da se izkara i da imate sertifikat.
Nikoi ne znae kade e Bulgaria i nikoi ne moje da razbeer nashte diplomi,kazvate che imate samo High School i taka vi viarvat
Abe ako vi se raboti mnogo,za vas e Canada )
Molba kum vsichki koitomi pishat lichni saobshtenia za Manitoba,neka parvo da izchetat vsichko pisano ,kaktoi Arhiv-3 !!!!
Po procedurata sega moje da vkaram tuka moi rodnini,kato brat i sestra i 1-bratovched.
Moje lichno da se hodi pri imigracionnite i leko da se nahalstva,te sa gotini
Mnoro makedonci,rusnaci i vsiakakvi drugi,koito sa se zaselili v Winnipeg,sega si vkarvat rodninite tuka !!!!!!
Taka che vaprosa e da se vleze v Canada i posle da se doide v Winnipeg v Imigracionnite slujbi !!! Tova mi go kazaha onzi den kato gi pitah za bulgari kato vas,koito niamat rodnini ili job-oferta,ama imate ogromnoto jelanie da doidete v Manitoba i ne iskate drugade.
Sega e momenta da puskate dokumenti za Manitoba !!!!!!!!!!
Ne zabraviaite sachinenieto da napishte kakto viposavetvah v drugia posting za Manitoba!!!!!!!!!!
sachinenieto e mnogo vajna chast ot vashta procedura!!!!!!!!!!
Vzemete vizi,posle ste vi orentirame v grada i situaciata kato doidete ne se bezpokoite !! za 15 dena ste naiasno s Canada i Winnipeg )
Uspeh
Ako ne otgovariate na pone edno ot usloviata,zabravete kato doidete i che ste pochnete na dobra rabota !!!!!
Sega za Winnipeg:
Rabota za 7 ili 8$ na chas mnogo,tova e za novi i istinski imigranti,koito sa bili na malki zaplati v BG i sa s malko pari v Canada!
Imaite napredvid che sashtite pari ste vi gi davat kato zaplata i v Vancouver i Montreal i navsiakade.
V Winnipeg pone ste sa vi po malki razhodite,osobenno ako ste semeistvo s dete,a i po malko ste patuvate do rabota i ste se pribirate posle.
Pochva se kakvoto i da e bachkane za 8$,ako 2 dushi ot semeistvoto pochnat rabota,zaplata tuka e dostatachna da se zadeliat pari,a nali zatova sme niakoi v Canada.
Ako imate jelanie i vtora rabota moje da pochnete,ako iskate da spestiavate poveche.
Perspektivite:
Sled 1 godina min. bachkane,shte ste po-naiasno s polojenieto i ezika,veche moje i da sa vi uvelichili zaplatata,moje i po-dobr arabota da ste si namerili,togava mislia che se otvariat istinskite vazmojnosti.
Moje da se spestiavat pari kato se kupi i kashta tuka,pone ne sa skapi kato v drugite golemi gradove,a parite vlojeni v kashta sa spesteni pari!!
Davat po-golemi zaplati tuka na el-tehnici,na boiadjii,ama kurs triabva da se izkara i da imate sertifikat.
Nikoi ne znae kade e Bulgaria i nikoi ne moje da razbeer nashte diplomi,kazvate che imate samo High School i taka vi viarvat
Abe ako vi se raboti mnogo,za vas e Canada )
Molba kum vsichki koitomi pishat lichni saobshtenia za Manitoba,neka parvo da izchetat vsichko pisano ,kaktoi Arhiv-3 !!!!
Po procedurata sega moje da vkaram tuka moi rodnini,kato brat i sestra i 1-bratovched.
Moje lichno da se hodi pri imigracionnite i leko da se nahalstva,te sa gotini
Mnoro makedonci,rusnaci i vsiakakvi drugi,koito sa se zaselili v Winnipeg,sega si vkarvat rodninite tuka !!!!!!
Taka che vaprosa e da se vleze v Canada i posle da se doide v Winnipeg v Imigracionnite slujbi !!! Tova mi go kazaha onzi den kato gi pitah za bulgari kato vas,koito niamat rodnini ili job-oferta,ama imate ogromnoto jelanie da doidete v Manitoba i ne iskate drugade.
Sega e momenta da puskate dokumenti za Manitoba !!!!!!!!!!
Ne zabraviaite sachinenieto da napishte kakto viposavetvah v drugia posting za Manitoba!!!!!!!!!!
sachinenieto e mnogo vajna chast ot vashta procedura!!!!!!!!!!
Vzemete vizi,posle ste vi orentirame v grada i situaciata kato doidete ne se bezpokoite !! za 15 dena ste naiasno s Canada i Winnipeg )
Uspeh
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
Re: oste Info
Моето мнение се различава малко от това на No667. Що се отнася до семействата с деца, предполага се, че идват за да създадат един по-добър живот за малките, т.е. по-добро образование, среда, начин на живот. Размислите в тази насока не водят към подкрапа на предложението за Манитоба. В по-големите градове има невероятно много удобства създадени за родителите и развлечения за децата. Не е за пренебрегване и транспорта /в Уинипег май няма метро?/. No667 - нямаш деца, нали ? Не можеш да си представиш какво е да бачкаш непрекъснато и да не виждаш тези, заради които си дошъл тук. Губи се напълно смисъла, губиш контрол и възпитание и всичко отива при твоя приятел, които седи от дясната ти страна.
Среда от индианци и имигранти - докато ти "заработваш" пари за по-добър живот, децата ти ще са отишли в други крайности.
И още нещо: перфектни езици - има такова нещо, за да намериш добра работа, но в Монреал и с един добър /! не перфектен език/ език можеш да намериш работа за над 10 долара на час. Хората не са буквалисти, не се интересуват от "перфекционизъм" и самите те не са - още повече, че съвсем не го очакват. Напротив ! Ти си имигрант, ще те наемат, защото ще им работиш за по-малко пари, а не заради хубавия ти език. Примери около мен - безброй.
По отношение на това, че не знаят къде е България - зависи кой. Аз срещам все повече и повече хора, които не просто знаят къде е, но и подробности от географията, историята, та и политиката. Наскоро се запознах с една КЕБЕКАРКА /ама съвсем истинска/, която намерила случайно преди 20 години френско-български речник и защото нямала друга работа взела, че го научила наизуст за около година. После взела, че отишла в България, да видим барем какъв е този език и дали я разбират там. Поживяла година. Усъвършенствала езика, сприятелила се с българи. Сега е преводачка на Южния бряг - оторизирана за български и руски !!!! Имам и други фрапиращи случаи, но да не ставам досадна. Не е важно дали знаят - има много глупави хора на този свят, даже и в нашата мила родина много не знаят Канада на кой континент е. Въпросът е, че не признават дипломите - АМА НЕ САМО БЪЛГАРСКИТЕ, ами никои други освен КАНАДСКИ, даже американските не вършат голяма работа. Ама имал си докторат в Англия, Франция - голяма работа - не ни интересува. Та проблема не е в България и нашите дипломи, а в тяхната система.

И още нещо: перфектни езици - има такова нещо, за да намериш добра работа, но в Монреал и с един добър /! не перфектен език/ език можеш да намериш работа за над 10 долара на час. Хората не са буквалисти, не се интересуват от "перфекционизъм" и самите те не са - още повече, че съвсем не го очакват. Напротив ! Ти си имигрант, ще те наемат, защото ще им работиш за по-малко пари, а не заради хубавия ти език. Примери около мен - безброй.
По отношение на това, че не знаят къде е България - зависи кой. Аз срещам все повече и повече хора, които не просто знаят къде е, но и подробности от географията, историята, та и политиката. Наскоро се запознах с една КЕБЕКАРКА /ама съвсем истинска/, която намерила случайно преди 20 години френско-български речник и защото нямала друга работа взела, че го научила наизуст за около година. После взела, че отишла в България, да видим барем какъв е този език и дали я разбират там. Поживяла година. Усъвършенствала езика, сприятелила се с българи. Сега е преводачка на Южния бряг - оторизирана за български и руски !!!! Имам и други фрапиращи случаи, но да не ставам досадна. Не е важно дали знаят - има много глупави хора на този свят, даже и в нашата мила родина много не знаят Канада на кой континент е. Въпросът е, че не признават дипломите - АМА НЕ САМО БЪЛГАРСКИТЕ, ами никои други освен КАНАДСКИ, даже американските не вършат голяма работа. Ама имал си докторат в Англия, Франция - голяма работа - не ни интересува. Та проблема не е в България и нашите дипломи, а в тяхната система.
- dissidente
- Обратна връзка:
Re: sistemata
kakvo to4no iskash da kajesh s tova ?No667 написа:Sistema sazdadena na principa na PIRAMIDATA
Re: oste Info
За това че колкото е по-добър езика - толкова по-добре за имигранта, спор няма, но да е чак като българския - едва ли някой очаква чак такова ниво от новодошъл имигрант.No667 написа:Za da pochnete hubava ili dobre platena rabota v Canada triabva da otgovariate na slednite iziskvania:
Що се отнася до трудовия стаж - не съм виждал досега обява за работа в Канада в която да се иска трудов стаж от САЩ - всички искат канадски трудов стаж и никакъв друг. По възможност да е поне 2 години, но това зависи от обстоятелствата.
За препоръките от приятел и тукашното образованието - квалифицирана работа може да се намери и без обезателно да сте покрили тези изиквания - но в повечето случай е въпрос на голяма доза късмет. Също така, квалифицирана работа не винаги означава добре платена работа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
MB
Tuka v Winnipeg ima hora ot US deto bachkat,stoto e blizo do granicata i naokolo niama drugi golemi gradove,na USA staj kato imash ti viarvat,a kato kajesh che e bulgarski sa skeptichni,tova imah predvid za USA staja.
Za deca:
Ima semeistva s deca tuka,ne e problem
i v Winnipeg se rajdat i praviat deca i si rastat normalno i si ima i uchilishta i Uni,ima transport,no ne i metro.
Sredata e taka kakvato si q napravish,a mislia che decata spokoino mogat da rastat s kanadci i tuka.
Za deca:
Ima semeistva s deca tuka,ne e problem

Sredata e taka kakvato si q napravish,a mislia che decata spokoino mogat da rastat s kanadci i tuka.
Snimki MANITOBA:
Jivota sled 2 meseca v Canada
Sled 2 meseca v Winnipeg:
Naem 230$ na mesec v Downtown 2 spalni,hol i kuhnia,460$ e palnia,no sum sas sakvartirant.
20$ telefona sas sekretar
20 High Speed Internet (леле i barzia e naistina )
20 tok poluchih smetka mai za 2 meseca
Tova sa neshtat deto plashtam,drugata polovina gi plashta sakvartiranta mi.
60$ na mesec za BUS.
Drugi postoioanni razhodi ne se seshtam.
Hrana -- vsiakakvi neshta si ugajdam,ne pestia ot nea.
Pusha.
Otvreme na vreme sandvichi ili niakoi chujda kuhnia.
230$
20$
20$
20$
60$
Total: 350$ !!!
Za hrana za vseki e razlichno da dobavim 200$
550$ stava
Cigari i gazarii i razvlechenia oste 200-300$
850-900$ !!!
Rabota ot 8a.m. do 4:30 p.m. ,za 8$ na chas,ako ima overtime mi e po 12 na chas.
Pridvijvane do rabota 20 min. s BUS.
Daje malko pari ostavat ot zaplata,koiato e kum 1200$ chisto na mesec.
Ako semeistvo raboti,muj i jena,neshtata stavat oste po-dobre finansovo.
Rabota ima za celia kitaiski narod.
Sled rabota hodia na angliski ezik,no ako se zaebe ucheneto moje da se bachka neshto dopalnitelno za oste kinti.
Standart na jivot imam mnogo po-dobar ot BG,ne se oplakvam.
Za 2 meseca tolkova,ama se nadiavam vse po-napred i po-napred da varvia.Mislai che v Canada ima vazmojnosti,no neshtata ne stavat barzo,a e nujno 1-2 godini pone opit i ezik,mnogo kontakti s mestnite hora.
Drugo ne se seshtam kakvo da pisha,ako ima vaprosi pitaite ili dopalnete neshto kum pisanoto.
Ste mi e interesno da naucha kak e v drugite gradove.
Dnes nauchih che Winnipeg e 30 kilometra dalag,ujasno razprasnat.
Amerikanski izglejdasht i e prekaleno undustrialen.
Grad na bachkatori.
Medicinskite sestri vzemat tuka po 30$ na chas,a boiadjia 15$-20$,ama iskat sertifikati.
Ceniat se hora sas zanaiati i umenia.
Naem 230$ na mesec v Downtown 2 spalni,hol i kuhnia,460$ e palnia,no sum sas sakvartirant.
20$ telefona sas sekretar
20 High Speed Internet (леле i barzia e naistina )
20 tok poluchih smetka mai za 2 meseca
Tova sa neshtat deto plashtam,drugata polovina gi plashta sakvartiranta mi.
60$ na mesec za BUS.
Drugi postoioanni razhodi ne se seshtam.
Hrana -- vsiakakvi neshta si ugajdam,ne pestia ot nea.
Pusha.
Otvreme na vreme sandvichi ili niakoi chujda kuhnia.
230$
20$
20$
20$
60$
Total: 350$ !!!
Za hrana za vseki e razlichno da dobavim 200$
550$ stava
Cigari i gazarii i razvlechenia oste 200-300$
850-900$ !!!
Rabota ot 8a.m. do 4:30 p.m. ,za 8$ na chas,ako ima overtime mi e po 12 na chas.
Pridvijvane do rabota 20 min. s BUS.
Daje malko pari ostavat ot zaplata,koiato e kum 1200$ chisto na mesec.
Ako semeistvo raboti,muj i jena,neshtata stavat oste po-dobre finansovo.
Rabota ima za celia kitaiski narod.
Sled rabota hodia na angliski ezik,no ako se zaebe ucheneto moje da se bachka neshto dopalnitelno za oste kinti.
Standart na jivot imam mnogo po-dobar ot BG,ne se oplakvam.
Za 2 meseca tolkova,ama se nadiavam vse po-napred i po-napred da varvia.Mislai che v Canada ima vazmojnosti,no neshtata ne stavat barzo,a e nujno 1-2 godini pone opit i ezik,mnogo kontakti s mestnite hora.
Drugo ne se seshtam kakvo da pisha,ako ima vaprosi pitaite ili dopalnete neshto kum pisanoto.
Ste mi e interesno da naucha kak e v drugite gradove.
Dnes nauchih che Winnipeg e 30 kilometra dalag,ujasno razprasnat.
Amerikanski izglejdasht i e prekaleno undustrialen.
Grad na bachkatori.
Medicinskite sestri vzemat tuka po 30$ na chas,a boiadjia 15$-20$,ama iskat sertifikati.
Ceniat se hora sas zanaiati i umenia.
Snimki MANITOBA:
Re: Jivota sled 2 meseca v Canada
No667,az mnogo ti se radvam na tebe. Pishesh smelo za tova ,koeto ti se sluchva ,spodeliash opita si,drugite 'leko' te napadat ama ti si darjish na poziciata! Evala ti!
Az sashto sam privarjenik na gradove kato tvoia ,a ne Montrel ili Toronto i nishto drugo. Ama kasmeta mi e takav che brat mi e v Montreal iz bi bili glupavo da itida niakade drugade.
A inache -ti derzai! I pishi po-chesto tuka!
Az sashto sam privarjenik na gradove kato tvoia ,a ne Montrel ili Toronto i nishto drugo. Ama kasmeta mi e takav che brat mi e v Montreal iz bi bili glupavo da itida niakade drugade.

Re: Jivota sled 2 meseca v Canada
Staraia se da sum maksimalno realen.anicata написа:No667,az mnogo ti se radvam na tebe. Pishesh smelo za tova ,koeto ti se sluchva ,spodeliash opita si,drugite 'leko' te napadat ama ti si darjish na poziciata! Evala ti!
Bih vinagi smenil Winnipeg ako nameria po dobra rabota drugade,moje i v USA da e

Kato za nachalo mi e OK,ne mi izlezna mnogo skapo Canada.
Pisha i za realizma i ejednevieto,a ne samo tova koeto iskat da chetat v BG : " Che v Canada e rai i vsichko ti varvi OK,i che zabogatiavash strashno"
Istinata e che Canada e mnogo,mnogo trud i uporitost i rezultatite ste predstoiat.
Canada ne e za marzelivite,te ostavat da si broiat stotinkite cial jivot i da zavijdat i klukariat drugite uspeli.
Tuka daje 1 rabota e malko v nachaloto,dobre e osven bachkane niakade v dobra kompania i dobrovolec da e chovek,taka sazdava kontakti i vrazki i uchi navici,ezik i zanaiat.
Canada e dobro miasto za horata s celi.
Moga tolkova mnogo da napisha realni sluchki,kakto kofti taka i zabavni.
Pisha savsem normalni neshta za parvite si 2 meseca v Canada,i bih se radval ako niakoi v Montreal,Toronto,Calgary i Vancouver spodeli sashto kak se razviva imigranstkia mu jivot v nachaloto.
S cifri,fakti,zabavlenia,rabota,priateli .........
Tova e istinskia jivot i v Canada i v BG.
Snimki MANITOBA: