Канада и имотите според theatlantic
Re: Канада и имотите според theatlantic
Тук в нашето "село"
има един българин който си е строил сам къщата,от основи и цялата къща е от бетон,вкл. стените,плочи,стоманено-бетонни трегери абе както си му е реда,по български
,казва ,че единственото дърво е на покрива.Каза,че когато е отлял първия етаж и е махнал кофража ,комшиите му идвали да питат дали ще прави бетонен бункер,а около него са само скъпи и луксозни къщи
Но което беше най интересно за мен ,как я отоплява,човека каза,че за 5 год. от Хидро Кебек ,3 пъти са му сменяли електромера защото мислели,че краде ток,тъй като фактурите му били най ниските в сравнение с останалите къщи в квартала.Друг е въпроса колко му е излязло всичко за да я построи,но има ли мерак човек (е и пари де)всичко става.
arci написа:Тук в нашето "село"има един българин който си е строил сам къщата,от основи и цялата къща е от бетон,вкл. стените,плочи,стоманено-бетонни трегери абе както си му е реда,по български
,казва ,че единственото дърво е на покрива.Каза,че когато е отлял първия етаж и е махнал кофража ,комшиите му идвали да питат дали ще прави бетонен бункер,а около него са само скъпи и луксозни къщи
Но което беше най интересно за мен ,как я отоплява,човека каза,че за 5 год. от Хидро Кебек ,3 пъти са му сменяли електромера защото мислели,че краде ток,тъй като фактурите му били най ниските в сравнение с останалите къщи в квартала.Друг е въпроса колко му е излязло всичко за да я построи,но има ли мерак човек (е и пари де)всичко става.
- optics
- Модератор
За мерака, евала, но какъв е смисъла ?
А ниските сметки са функция на изолацията, не на бетона.
А ниските сметки са функция на изолацията, не на бетона.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Просто го дадох като пример ,че и тук могат да се строят къщи от бетон и тухли,за смисъла не зная,явно само човека може да каже.Също и като пример дадох,че къща от бетон ,не означава автоматично гигантски сметки ,а без изолация ..просто няма как да стане 
Не мисля че талашитените бараки се строят в следствие на измама и печелбарство.
Качеството се изменя с времето и неща които са били нормални преди години сега се смятат за лукс.
Глобално се увеличава населението и оттам намаляват ресурсите ,а тия които са сурови(натурални) са лукс да притежаваш.
Например колите. Какъв е процента на пластмаса в една сега произведена компакт, евтина кола в сравнение със същата класа от преди 20 години .
Дървото е вече лукс за строене, дори и за подова настилка се смята за лукс.
Преди няколко вечери гледах по Блумбърг за компания която внася от бедни страни coconut shells. От този отпадък правят материал и го комбинират в пластмаса. Вече има части на коли произведени с такава пластмаса, което означавa че и пластмасата вече е скъпа и се търсят всякакви вариянти за намаляне на цената.
Това е ОК и ще преживеем,но какво става с храната? И там от доста време се спестява откъм натурални продукти.
ПП
Някой може ли да ми даде цифра на къща построена от българи в български стил в Торонто област. За Монреал знаем че е доста евтино. Как става това с купуване на земя, кой я проектира и т.н. изглежда че трябва да си милионер за такова нещо. А и земя не съм виждал да се продава.
Иначе български баш майстори ще се намерят, стига ракийка да има.
Качеството се изменя с времето и неща които са били нормални преди години сега се смятат за лукс.
Глобално се увеличава населението и оттам намаляват ресурсите ,а тия които са сурови(натурални) са лукс да притежаваш.
Например колите. Какъв е процента на пластмаса в една сега произведена компакт, евтина кола в сравнение със същата класа от преди 20 години .
Дървото е вече лукс за строене, дори и за подова настилка се смята за лукс.
Преди няколко вечери гледах по Блумбърг за компания която внася от бедни страни coconut shells. От този отпадък правят материал и го комбинират в пластмаса. Вече има части на коли произведени с такава пластмаса, което означавa че и пластмасата вече е скъпа и се търсят всякакви вариянти за намаляне на цената.
Това е ОК и ще преживеем,но какво става с храната? И там от доста време се спестява откъм натурални продукти.
ПП
Някой може ли да ми даде цифра на къща построена от българи в български стил в Торонто област. За Монреал знаем че е доста евтино. Как става това с купуване на земя, кой я проектира и т.н. изглежда че трябва да си милионер за такова нещо. А и земя не съм виждал да се продава.
Иначе български баш майстори ще се намерят, стига ракийка да има.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
- roumensp
Празни парцели не се намират много лесно, но не е невъзможно.
Но най-често някой билдър купува някой голям парцел със смотана къща, бута къщата, получава разрешение от общината да го нацепи на две или на три, построява къщи, продава ги и се оттегля с дебела пачка.
Ако имаш достатъчно пари и няма празен парцел точно там дето искаш, купуваш някоя барака, буташ я за своя сметка и след това строиш. А ако искаш да строиш нещо по-специално и нестандартно, може и години да минат преди общината да одобри проекта. Сещаш се, че от купуването до построяването ще трябва да платиш на доста хора и да има къде да живееш ....
Но най-често някой билдър купува някой голям парцел със смотана къща, бута къщата, получава разрешение от общината да го нацепи на две или на три, построява къщи, продава ги и се оттегля с дебела пачка.
Ако имаш достатъчно пари и няма празен парцел точно там дето искаш, купуваш някоя барака, буташ я за своя сметка и след това строиш. А ако искаш да строиш нещо по-специално и нестандартно, може и години да минат преди общината да одобри проекта. Сещаш се, че от купуването до построяването ще трябва да платиш на доста хора и да има къде да живееш ....
- Californian
arci написа:Тук в нашето "село"има един българин който си е строил сам къщата,от основи и цялата къща е от бетон,вкл. стените,плочи,стоманено-бетонни трегери абе както си му е реда,по български
Колко плащате за ток и има ли разлика зиме и лете при вас?
Аз лятото плащам 70-80долара сега зимата съм на 40тина долара ток (охлаждането също ми е на ток фърнис ли се казва не ги разбирам като климатик ама седи навън май) Зимата пускам по-рядко климатика, че рядко се качва над 30 целзии а седи към 25-28 но последните 2-3 седмици си държи над 25 а нощтните са 15-20 и ми е много топло, не понасям топло аз харесвам студ ама до Мексиканската граница е така сега очаквам захлаждане до към 22-23 градуса и с нетърпение го чакам, че до сега не се дишаше.
- optics
- Модератор
И аз познавам един българин който беше строил. В смисъл не лично той, но с контрактори. Отнело му около година. На празно място в гората. В смисъл не че само неговата къща е там, а че не е имало друга преди това на същото място. Каза че имало много готови проекти, можело да си избереш и да кажеш на изпълнителите - ето тая искам. А можело и да модифицираш, но тогава проекта ти излиза по-скъпо (спрямо готов).
Ходил е редовно да наглежда как върви строежа (все пак той си има друга работа, а това е на 35 км от града) и трябвало да дебнеш изкъсо ако искаш да няма изненади. За пример ми беше казал - разбирате се за бели контакти с контрактора и ти си мислиш че нещо прилично - отиваш какво да видиш - те сложили от най-най-най евтините. Извода който той овреме си направил - всяка подробност трябва да се уточнява и после проверява. В крайна сметка всичко е завършило ок, много за доволни че така са направили, имат голяма поляна, имат гора и езерото е на 50 метра от къщата им.
На съседа ми индиец му отне също около година от почването до нанасянето. Купиха малка едноетажка на мястото. Сравниха я със земята за около час и половина - два.
Ходил е редовно да наглежда как върви строежа (все пак той си има друга работа, а това е на 35 км от града) и трябвало да дебнеш изкъсо ако искаш да няма изненади. За пример ми беше казал - разбирате се за бели контакти с контрактора и ти си мислиш че нещо прилично - отиваш какво да видиш - те сложили от най-най-най евтините. Извода който той овреме си направил - всяка подробност трябва да се уточнява и после проверява. В крайна сметка всичко е завършило ок, много за доволни че така са направили, имат голяма поляна, имат гора и езерото е на 50 метра от къщата им.
На съседа ми индиец му отне също около година от почването до нанасянето. Купиха малка едноетажка на мястото. Сравниха я със земята за около час и половина - два.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Бати въпроса.Californian написа:Колко плащате за ток и има ли разлика зиме и лете при вас?
Пита се за цената на kWh, а не като теб.
Естествено, че може, ама на строителя ще му излезе по скъпо, а те искат нещо евтино да ти го продадат скъпо.arci написа:Просто го дадох като пример ,че и тук могат да се строят къщи от бетон и тухли,за смисъла не зная,явно само човека може да каже.Също и като пример дадох,че къща от бетон ,не означава автоматично гигантски сметки ,а без изолация ..просто няма как да стане
От няколко колеги чувам това което optics каза, като ти строят къща трябва да ходиш да ги гледаш в ръцете какво правят, че не може да им се вярва.
За тока, може и да го направиш на равни вноски за цялата година, накрая правят изравняване. Ние плащаме 115 долара на месец, ама съм в кондо. От както сме с климатици ни намалиха вноската с около 20 долара на месец. Аз не знам колко е на kWh, то е трудно и да се каже, че при нас има и някакви допълнителни такси. Хич не ги разбирам тия сметки за ток.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- Californian
И аз съм в кондо - 55-60квадрата 1бд, газ не плащам, само вода 15 долара и ток 40-50 долара
заедно с наем 500-тина долара та общо всички сметки са ми 600долара по-малко или повече.
Още един въпрос чисто от любопитсво какви са годишните данъци за къща в Монреал да кажем
3-4бдр къща в средно хубав квартал за 300-400хил долара?
Тук са около 6-8 хил долара годишно, месечно към 500-600долара нещо такова, дори и да е твоя къщата пак се плащат тези.
заедно с наем 500-тина долара та общо всички сметки са ми 600долара по-малко или повече.
Още един въпрос чисто от любопитсво какви са годишните данъци за къща в Монреал да кажем
Тук са около 6-8 хил долара годишно, месечно към 500-600долара нещо такова, дори и да е твоя къщата пак се плащат тези.
- MrGeek
- Путлер Капут
Тексасеца изкърти всички мивки и чучурки с този лаф. Какво означава "дори и да е твоя къщата"? Искаш да кажеш, че и други, освен законните собственици са длъжни да плащат данъка на имота?Californian написа:Тук са около 6-8 хил долара годишно, месечно към 500-600долара нещо такова, дори и да е твоя къщата пак се плащат тези.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Вече писахме по този въпрос - всяка община си определя процента на данъка върху данъчната оценка на имота. Варира от около половин процент до например 1.5%. За къща с оценка $400к при нас се плаща около $5000 данък собственост + училище. Тока за такава къща при нас излиза $150-250 средно на месец.Californian написа:Още един въпрос чисто от любопитсво какви са годишните данъци за къща в Монреал да кажем
- Californian
Ясно а един въпрос отоплението включено ли е в тези 150-250 долара?yahoo написа:Вече писахме по този въпрос - всяка община си определя процента на данъка върху данъчната оценка на имота. Варира от около половин процент до например 1.5%. За къща с оценка $400к при нас се плаща около $5000 данък собственост + училище. Тока за такава къща при нас излиза $150-250 средно на месец.Californian написа:Още един въпрос чисто от любопитсво какви са годишните данъци за къща в Монреал да кажем
Грешка.
п.с. В данъка обикновено е включената водата, но пак зависи от общината.
п.с. В данъка обикновено е включената водата, но пак зависи от общината.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин