Преди всичко бих искала да благодаря за страхотната помощ, която оказвате и за труда, който полагате информацията да бъде възмжоно най-точна и разбираема.
Въпреки изчетенето до мометна, съм пред следната дилема и много бих се радвала да получа съвет и гледна точка.
Казусът е следния:
С приятеля ми искаме да подадем документи, като решихе аз са съм водеща - завършила съм приложна лингвистика с фр. и англ. и ги практикувам активно и 2та от поне 5 години. В списъка с точките за квалифицирани кадри дават 6 за преводачи.
Явно е, че с/д новите изисквания трябва да положа теста, за да получа точки - няма проблеми, ще мина TEFaQ.
Притеснява ме дали и как ще възприемат стажа на специалност 'лингвистика", понеже професионален (като изключим работите като барман и сервитьор в студентските години) ми е : оператор в кол център (белгийски - работни езици френски и английски) - облсужване на клиенти + продажби (2 години)
Отговорник екип (в кол центъра - 2 годни) - това освен многото отговорности, включва и преводи, даване на обучения и т.н.
От година работя като търговски асистент във фирма, която изнася за чужбина. Освен продажбите и облужването на клиенти, в задъжленията ми влизат преводите (за да докажа опит по специалността).
Реално само като преводач съм се занимавала малко - не за друго, ами защото е неблагоданра и недобре платена работа. Та не знам какво и дали ще ми го признаят, макар че ще взема и хубави препоръки.
Партньорът ми е с инженерно образование - магистър по специалността управление на т-та и има стаж от 1 година, но в момента работи друго - продажби. С английския е на начинаещо ниво, до интервюто (дай боже) може би ще е средно. Поради тази причина не знам дали той би могъл да е водещ.
Доста варианти правих и с точкуването. В момента се 'опирам' на това, че в списъка има уж моята специалност.
Не знам след края на това набиране, какво ще последва, а с всяко следващо чакане, рискуваме още по-големи завишения на критерии и цени.
Благодаря за вниманието

Успех на всички, които са поели по този път!