Бистра, до развръзката има мнооого години, затова в момента мога да рискувам повече. Когато почнат да наближават годините преди пенсия, прехвърляш в по-сигурни инвестиции, например от stocks към bonds, GIC и т.н. Ако помниш споменах, че мои инвестиции в Щатите се развиват доста по-добре .... Един от принципите при mutual funds е "buy and hold", не са много добро средство за бърза печалба и се разглеждат в контекста на по-дълги периоди от време. Исторически, ритърна от тях е много по-голям, отколкото от всеки сейвинг и GIC акаунт.Bistra написа:Прав си по принцип за картите...Само че! Това е един вид бизнес, от който лесно можеш да се оттървеш продавайки го...Не си толкова прозрачен като при RRSP и си зависим само и единствено от себе си. Ако искаш заложи на 2-3 такива карти - няма лошо! Отношението ми към пенсионните фондове аз го изразих по-горе, няма да се повтарям! Замисляйте се над всяко едно нещо, което твърде се рекламира и популяризира от държавата защо е така? Не се водете от стадното чувство,...защото всички правят така, айде и ние у кюпа!Omega3 написа:Без да сьм специалист, предполагам че залагането само на една печеливша карта (имоти например) може да ти изиграе лош номер ако се окаже по кьсно че картата не е била печеливша.
@ Румен
За 20 години влагане на пари в RRSP и инвестирането им в mutual funds => щастлива развръзка: изтегляне на парите без нито $ печалба ( Да не пресмятаме за този период банкерите колко печалба са направили на гърба на въпросния вложител. Тяхното и в криза, и в добри времена не се губи!)
За същия този период от влагане в имоти на същия този човек...ще си спестя просто процента печалба.
Аз не виждам смисъл да закопавам пари в нещо с толкова нисък ритърн като сейвинг или GIC, защото инфлацията ще ги обезцени доста бързо. Което не значи, че изобщо нямаме такива, защото друг принцип при инвестициите е дивърсификацията ... в различните периоди различни типове "книжа" печелят или губят и не е особено добра идея всичко да ти е само в един тип "книжа".
Ти просто си от тия хора, които нямат нерви за флуктуациите на маркета, така че хич и не те убеждавам за нещо по-рисково.
А иначе съм напълно съгласен, че една от най-добрите инвестиции е недвижимо имущество.