Prevod na pari ot Canada kam BG

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Angel

Prevod na pari ot Canada kam BG

Мнение от Angel »

Zdraveite,
Vaprosut mi e kam tezi koito sa prashtali pari ot Canada kam Bulgaria. Kakvi sa variantite i kakvi sa razhodite saotvetno. :?:
Blagodaria vi za spodelenia opit!
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

:D Kakto imashe edna prikazka edno vreme variantite sa 3:
1. Na ryka;
2. Cash;
3. V broj:

:lol:

Seriozno sega: Zavisi za kakva suma pari stava vypros. Ako e za malko - "WesternUnion" e good enough ili "MoneyGram".

Ako sa povechko ne znam - pak opira do varianta da si gi prenesesh sam ili sys SWIFT bankov prevod.
Angel

Мнение от Angel »

Nai dobria variant e sas kufarche i beleznici... :wink:

Taka, sled prouchvane:
s moneygram izliza soleno za sumi nad 1000$ :
do 100$ - fee: 10$
do 1000$ - fee: 50$
do 5000$ - fee: 195$
do 10000$ - fee: 400$

S bankov transfer ot RBC e 46$
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

nie si otvorihme checking account v CIBC, dadoha ni 2 debitni karti, ednata ia izpratihme po chovek do BG - sega kato se naloji, tuka vnasiame, tam tegliat.
ima niakavo fee, che teglish ne ot machina na CIBC (neshto ot roda na 3-4$), kursa po koito ti gi smeniat ot CAN v BGL ne pomnia da beshe mnogo dyrven (mislia che e tzentralnia kurs na BNB za denia), plashtame 2$ mesecna taksa za accounta (originalno e 4$, ama za studenti ima otstypka).
razbira se CIBC nadali e edinstvenia variant, prosto triabva da ste sigurni, che za takyv tip ("Maestro" i t.n.) karti ima machini v BG. neudobnoto e, che shte triabva da si otvariash oshte edin checking account, shtoto ne e mnogo hitro dostyp do vsichkite ti pari da ima prez karta, namirashta se v BG.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Alina

Мнение от Alina »

Здравей Еделвайс

Абе и аз за това се сетих и ще ида утре да питам в ТД. Но аз и без друго имам 2 банки, та реших да жертвам ТД-то за домашните, а си оставям другата за мен, че там ми е и кредитната карта.

А сигурен ли си че ти се удържа толкова малко. Защото една приятелка ми каза, че май тарикатите в БГ първо ги прекарват през Еврото и после в левове, за да ти тряснат по-голяма комисионна.

Нали разбираш - първо Санадски долар - Евро, и после Евро - лв.

Имаш ли повече инфо за това

Мерси предварително
Alina
Angel

Мнение от Angel »

А какви са лимитите по теглене от Маестро картата от банкомат в БГ?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Za teglene max 200 lv.Ot canadska karta ne sum teglila ama s angliiska moge do 1000lv na den,zashtoto s bulgarska ogranie4enieto e 400lv na den.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Alina написа:Здравей Еделвайс

Абе и аз за това се сетих и ще ида утре да питам в ТД. Но аз и без друго имам 2 банки, та реших да жертвам ТД-то за домашните, а си оставям другата за мен, че там ми е и кредитната карта.

А сигурен ли си че ти се удържа толкова малко. Защото една приятелка ми каза, че май тарикатите в БГ първо ги прекарват през Еврото и после в левове, за да ти тряснат по-голяма комисионна.

Нали разбираш - първо Санадски долар - Евро, и после Евро - лв.

Имаш ли повече инфо за това

Мерси предварително
CAD -> EURO -> BGL: tova go razbrah kakvo imash predvid

e, vij za tova ne znam, kakvo imash predvid kato kazvash komisionna:
- che 2 pyti ti udyrjat taksa za teglene na pari, symniavam se
- che minavat prez evroto v rezultat na koeto rezultatnia kyrs CAN -> BGL stava neizgoden... ne znam, samo si spomniam, che ne mi napravi vpechatlenie na vremeto (predi 2-3 meseca). estestveno e nai-dobre da se razpita kakto i tuk, taka i tam.

koeto me podseshta - triabva kato idesh da si vadish debit cards ot checking accounta, da spomenesh che shte si hodish do BG, da ne bi da imat niakakva blokirovka ako niakoi se opita da tegli ot chujbina. Vtoro, imashe niakakav trik s PIN nomera - dokolkoto si spomniam tuk moje da ti e ili 3 ili 4 cifri, a v BG zadyljitelno triabva da e 4 tzifri... abe hubavo e da se razpita kak stoiat neshtata s teglene ot BG po-podrobno, no ne mislia che e podhodiashto da kazvash, che shte ostavish ednata karta na rodnini za postoianno.

za limitite - syshto ne pomnia, mislia che beshe ravnostoinosta na 200 USD /den
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Alina

Мнение от Alina »

Благодаря ти :lol: :lol:

Неизгодния курс се получава при комисионната която ти взимат за всяко обръщане от една валута в друга.

Картата ми е с 4 тсифри, утре ще отида да питам как стоят нещата и ще ви напиша. Разбира се, с презумтсията че различните банки може да имат различни условия за теглене на пари в чужбина.

Абе като казваш Американски долари, на теб сметката в Канадски ли ти е или в Американски. Или просто си объркал това за 200 Американски. Защото аз имам такъв лимит но е до 200 канадски.
Alina
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Prevod na pari ot Canada kam BG

Мнение от VanBC »

Angel написа:Zdraveite,
Vaprosut mi e kam tezi koito sa prashtali pari ot Canada kam Bulgaria. Kakvi sa variantite i kakvi sa razhodite saotvetno. :?:
Blagodaria vi za spodelenia opit!
"WesternUnion" и "MoneyGram" по-добре ги забрави - комисионните им са високи.

За по-големи суми (от 500-600 CAD и нагоре), най-добре е с превод по банков път:

За редовно пращане на малки суми (по 100-200 CAD на месец), най-добре е с дебитна карта:
- Отивате двамата със съпруга(та) си в банката и искате да ви отворят обща сметка (joint account). Само тогава дават 2 дебитни карти. Няма нужда да им обяснявате нищо за ходене в България и т.н., това не ги интересува, а картите са си отворени за цял свят по условие. Изпращате едната карта в БГ - с нея теглят. Другата си я пазите у вас и с нея внасяте.
- Предупредете хората които ще теглят да теглят по-големи суми по-нарядко защото комисионните (в зависимост от банката в която ви е сметката) са от порядъка на 3 до 5 CAD на теглене. Т.е., ако изтеглят 200 лева наведнъж - комисионната е 5 CAD , ако изтеглят два пъти по 100 лева - комисионната е 10 CAD.
- В България лимита на теглене е 200 лева на теглене и 400 лева на ден. Самата карта може да има дневен лимит, това трябва до го уредите с банката в която ви е сметката.
- За дебитните карти на следните банки знам, чe работят в България със сигурност: Royal Bank, Scotia Bank, Bank of Montreal, HSBC, TD bank. Не мисля, че PIN-а има някакво значение - лично съм ползувал в БГ както карта със 4-цифров PIN, така и карта с 5-цифров PIN.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Ето една стара тема в този дух
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... sc&start=0
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

....
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 6:59 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Pari do BG

Мнение от hullboy »

Zdrasti

Pise ti Robert ot Ottawa, zvanni edin tel na 613 789 6832 s finansovi uslugi si vadja hljaba, osobenno ako e goljama sumata ima njakolko varianta.

Moga da gi pratja, kato USD. Euro, CAD,
Kakto si izberes,

www.ofce.ca

Robert
Заключено