Честито на всички

))))
След като вече съм на компютър мога да споделя нашия опит с НАП и НОЙ (гр. Пловдив).
Отидохме в НАП - първо исках удостоверение за социални осигуровки по ЕГН- бях чела във форума, но този документ се издава, както и Борко вече спомена на фирми или на самоосигуряващи се лица. Добре - тогава ги попитах някаква справка за доход, за стаж, където е описано името на фирмата на физическо лице не издавате ли - дадох толкова възможности, а отговорът беше -НЕ. Изпратиха ме да разговарям с Директор, който отново ми каза, че нямало такава бележка. Аз му обяснявам, че са издавли и че явно името не е това, но обяснявам какво съдържа и че се издава по ЕГН - НЕ!
След което се обаждам в НОЙ П-в и ги питам за справка от персоналния регистър, която също би ни послужила, но не слагат печат и подпис. Събират такса 3.60лв., но подпис и печат- не може!
Така ....и тъй като имахме път към Стара Загора - решихме да си вземем от там с подпис и печат - справките са факт.
След инфото на борко, на който специално благодаря и на другите помогнали с опит реших, че така и така денят започна с НАП ще е добре и да приключи с НАП

защото на главния кандидат от системата му излезна малко разбъркано инфо-то на справката, а няма в бъдеще да обяснвявам излишно защо от системата е разбъркано инфо-то.
Отиваме в НАП- директно в кабинета на Директора- него го нямаше и имах удоволствието да разговарям с 4 служителки, които ме убеждаваха, че такъв документ няма. Леко се спогледаха 2- и точно тези погледи ми бяха достатъчни, за да реша, че от там без справката нямада излезна!

Говорят си ми на ти, момиче ти май нещо не разбираш.... Благодарих им за милите думи и за мой късмет изскочи Директорът

Пристига Директорът, при който отивам и отново му обяснявам, че ми трябва справка - не за социални осигуровки, а за осигурителен доход, макар че аз сутритна пробвах и този вариант по ЕГН - и той НЕ отново- нямало такава бележка, декларация или справка или удостоверение! Обясних му с какъв печат е, за колко дни се изготвя, успоредно си гледах в тела и му обясних, че за справка от персоналния регистър - понеже в П-в в НОЙ не си слагат печата и подписа въпреки че ми събират такса 3.60лв., се връщам от Стара Загора с подписана и подпечатана справка и дали сега е необходимо да отида до София, за да ми издадат този толкова несъществуващ документ по ЕГН, който съдържа осигурителния доход, името на фирмата, брой работни часове и т.н... при което Директорът се обърна към една н-та колежка и я гледа въпросително, тя отговаря - ами по ЕГН...викам - да именно. Гледам ги и двамата и той - ами може биии - за това говорите- справка за осигуряване по ЕГН хахахахахаха аз от сутритна това си повтарям, но няма нищо ще преглътна, че ме е чул и асимилирал чак накрая на работния ден. Вземете от шкафчето 2 бланки попъленте ги, попълних ги, служителката ни пусна справките и си ги получихме на момента и безплатно! Питат ме къде да послужи- КАНАДСКИТЕ ВЛАСТИ и така и си писах.
На излзизане (без да им искам обяснение) с голяма усмивка - много ви благодаря и хубав ден

))))) Отговор не получих!