Задължителна застраховка кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Задължителна застраховка кола

Мнение от ivanko13 »

OILERS написа:аз за три коли плащам 180 кинта
Пък аз за една $400 :sweat: ....

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
becks

Мнение от becks »

prace написа:задължително си вземи писмо от застрахователите в България ,че имаш 10 години no claim history. Ще ти го признаят тук като стаж и като имаш фул G книжка си добре.
Няма да си купуваш моделна нова кола и си добре.
Няма страшно. не бой се.
Тва естествено са пълни глупости и писмо от застраховател няма да ти помогне за нищо в Онтарио. Ако не си забелязала, човекът пита за Онтарио, а ти му отговаряш от Британска Колумбия. Освен това нови коли се застраховат по-евтино в Онтарио. Баси, няма ли да се научите да четете какъв е въпросът преди да си напишете глупостите.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
becks

Мнение от becks »

Най-вероятно там където живееш вероятността да удариш крава е по-голяма от вероятността да блъснеш пешеходец.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Много е важно да не се застоявате много в една компания,винаги ръчкайте другите за цена !!!! :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

becks написа:
Най-вероятно там където живееш вероятността да удариш крава е по-голяма от вероятността да блъснеш пешеходец.

Ей отворкото,аз живея в милионен град и вероятноста да ударя крава е много по-малка ,отколкото някой умник , който се мисли за велик,ама не е!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

а и малко подробности - у наше село 86 % от хората ползват собствен транспорт.Така ,че и некоя крава може да го отнесе.Пък вий си се возите още с градскио рейс,нема как да ударите крава,там пешеходците са си добитъко.Така,че на слука.

POSTREACT(ions) SUMMARY

tot2311

Мнение от tot2311 »

Доколкото съм запознат конкретно Торонто е с най-скъпите застраховки в Северна Америка.
Ти взе че се засегна. Например казах ми че в Монтреал е много по-евтино. Така че ако си в Торонто ще плащаш.
Има друг вариант, да се регистрираш само че живееш примерно в Маркам, Вон или некое от околните и ще падне цената бая.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

tot2311 написа:Има друг вариант, да се регистрираш само че живееш примерно в Маркам, Вон или некое от околните и ще падне цената бая.
Това е много рисковано и глупаво. Почти същото като да караш без застраховка. Ако блъснеш и осакатиш или убиеш пешеходец, обезщетението е в стотици хиляди долари. Преди да изплатят такава сума, застрахователната компания ще се постарае да се "измъкне" от плащане ако случайно някъде си се "издънил". Бъди сигурен, че ще знаят в какъв цвят боксерки си пиеш сутрешното кафе - да не говорим дали наистина живееш в Маркам или Вон. Имат частни детективи точно за такива случаи (private investigtors). Последно - въобще не е гаранция че като живееш в предградие вместо в Торонто ще ти падне застраховката. Брамптън например има най-високите застраховки в Онтарио и ако не се лъжа, в по-голямата част на Маркам застраховките не са по-евтини от Торонто (поради голямата концентрация от "майстори-шофьори" от китайски произход които правят страшно много катастрофи).
Не правете "шмекерии" ако не знаете какво точно правите, да не се окаже, че сте се нахендрили още повече.

POSTREACT(ions) SUMMARY

tot2311

Мнение от tot2311 »

Може и така да е. Аз споделих че има българи които го правят това нещо и им излиза по евтино. Всеки сам си преценява за себе си.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Така е - всеки си преценява. Аз просто предупреждавам, че за 40-50 долара спестени на месец в един момент може да се увисне с десетки или стотици хиляди долари. Аз знам и за българи, дето карат без застраховка и им излиза още по евтино.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Така е ,кой нормален човек дошъл от Европа и решил да си купи кошница за 2,3 хилки ще плаща застраховка по 300 и кусур на месец ? 8)
Тези тук са големи кръвопийци,много им се чудех на канадците как си траят и после разбрах как им работи системата 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Стефан Цанев
tot2311

Мнение от tot2311 »

И аз знам за каращи без застраховка ама за съжаление знам и за такива хванати и никак не е приятно.
А за по-горното мнение да питам как им работи системата и защо са толкова по- високи застраховките в Торонто от навсякъде другаде?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ми защото е мегаполиса на Канада,ако не тук от къде ще цуцат компанийте ,за разлика от Квебек тук шофьора си плаща всичко а там половината се поема от държавата и за това са толкова големи разликите с Монтреал !
Системата е такава,седиш 6 месеца в една компания и се местиш,ако се застоиш започват да ти вдигат застраховката още повече,сега някой от България ще си рече луда работа,ама системата е такава трябва да те издоят,ако си сменяте адреса или кошницата или каквото и да е пак ви вдигат мизата,търси се повод просто да те ударят,не дай си боже да получите глоба от полицията

POSTREACT(ions) SUMMARY

Стефан Цанев
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

myhata II написа:Ми защото е мегаполиса на Канада,ако не тук от къде ще цуцат компанийте ,за разлика от Квебек тук шофьора си плаща всичко а там половината се поема от държавата и за това са толкова големи разликите с Монтреал !
Системата е такава,седиш 6 месеца в една компания и се местиш,ако се застоиш започват да ти вдигат застраховката още повече,сега някой от България ще си рече луда работа,ама системата е такава трябва да те издоят,ако си сменяте адреса или кошницата или каквото и да е пак ви вдигат мизата,търси се повод просто да те ударят,не дай си боже да получите глоба от полицията
Мух обясни на човека че говориш за Торонто и като цяло Онтарио. Навсякъде другаде застраховките са поносими и колкото повече стоиш с една компания повече ти пада. Аз като новобранец в Халифакс плащах 2200 годишно за една кола, сега съм на 1900 в Калгари за две коли. Верно че смених три компании но това е защото просто предлагаха по ниски от предишните застраховки. Но винаги в края на периода застраховката ми е падала, никога не се е вдигала. Между дрогото сега съм със застраховка от GP която е ситуирана в Онтарио.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Taxation is theft.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

В Калифорния застраховката зависи много И от зип-кода. Уж където е по-населено застраховките скачат, щото скача и вероятността да се направи катастрофа. По мои наблюдения, истината е, че в богатите райони колите като цяло не са повече, обаче са много по-скъпи. За застрахователите не е все едно дали ще треснеш Шеви или Ферари.
В BC застраховките са също високи, щото няма конкуренция на монопола ICBC.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор