Българските лекари и медицина на световно ниво!
Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!
Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
Респивакс също е добър и може да се пие заедно с антибиотиците. Подобрява ефекта.prace написа:buditel,
Може би в Монтреал са по-скапани нещата с здравеопазването.
Тук в БС има големи тъпотии, но аз досега не съм чакала за специалист повече от 2-3 седмици.
Но за Уростим си абсолютно прав. Лекуваха синът ми в Холандия с куп антибиотици и направиха много изследвания без да открият нищо особено освен определена бактерия в урината му ( escherichia coli ).
В България изкара един курс с Уростим и никога не се повтори проблема...
Аз направих същото след повтарящи се цистити. Един курс с Уростим. За сега да чукна на дърво не съм имала проблеми вече почти 5 години. Ако нещо стане ще помоля майка да ми изпрати.
В България има много добри лекари. Военномедицинска академия е болница с много добри специалисти.
Но няма как в държава като България, разядена от корупция и докторите да не са корумпирани.
То просто не може.
Може би при вас е по-добре. Тука за добър специалист с чака повече от три месеца. Има и изключения, но много рядко.
Доста често правят решки. На една моя позната и направиха доста некадърно операция за извън маточна бременност и сега нещата се влошиха. Изпитах голям гняв като разбрах това и никога няма да го забравя. Ако беше в България със сигурност щеше да намери добър специалист. Това тука е невъзможно.
В Канада колко ти взима начинаещ дентал хигиенист за чистене на зъбен камък?yahoo написа:Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
На мен девойче на 18 години ми взе 180 кинта...
Зъболекарят в България е учил повечко годинки в университета от детнал хигиенистката в Канада..
Интересно ми е според теб колко е трябвало да ти вземе ?yahoo написа:Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
Нищо,от здравната каса го поемат безплатно е ! 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Направих след това справка в други кабинети и цените на частно варират доста: 25/40/50/60 лв. Последно д-р Петрова в Канада ми го извърши за $60 затова 60 лв. ми се стори доста за България.pumpy написа:Интересно ми е според теб колко е трябвало да ти вземе ?yahoo написа:Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
Значи, това което Д-р Петрова е направила за 60 е полиране(профи), а не почистване. В противен случай е нарушила изискването за минимални цени. А и ако прави почистване и профи за 60 кинта направо не ми се мисли - що за мизерия. Health Canada плаща 132.99 кинта за почистване и профи на First Nations и това е най-ниската възможна цена в тази страна. Може би само режито в Кебек плаща по-малко за социаладжиите.yahoo написа:Направих след това справка в други кабинети и цените на частно варират доста: 25/40/50/60 лв. Последно д-р Петрова в Канада ми го извърши за $60 затова 60 лв. ми се стори доста за България.pumpy написа:Интересно ми е според теб колко е трябвало да ти вземе ?yahoo написа:Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
За България е нормално да взимат по 2 кинта на зъб за почистване на зъбен камък и полиране(профи). Според мен цена от 60 кинта е разумно. И аз като работех там имаше такива, които "правят" кореново лечение за 15 кинта и за 40, но това за 15 беше нещо като "кореново лечение"
Последно промяна от pumpy на Съб Юли 21, 2012 4:41 pm, променено общо 1 път.
А тук е между 200 и 300 долара почистването /във Виктория/. Последно в БГ платих 50 лв. за почистване с ултразвук и полиране. Перфектно изпълнение! Не знам какво целиш с възмущението си, но въобще не си прав/а. Д-р Петрова вероятно ти прави отстъпка като за нашенец...за което трябва да си й благодарен!yahoo написа:Направих след това справка в други кабинети и цените на частно варират доста: 25/40/50/60 лв. Последно д-р Петрова в Канада ми го извърши за $60 затова 60 лв. ми се стори доста за България.pumpy написа:Интересно ми е според теб колко е трябвало да ти вземе ?yahoo написа:Сигурно си мислят че са на световно ниво защото вчера начинаещ зъболекар ми взе 60 лв за чистене на зъбен камък в Пловдив.
От този месец цени при мен. Първата колонка е цената, втората сумата за връщане от Blue cross. Намирам ги за напълно нормални.
Service Date Benefit Description Submitted Amount Blue Cross Paid Deductible Other Reductions
11 Jul 2012 011112 - Scaling, two units of time 107.00 85.60 0.00 21.40
11 Jul 2012 011107 - Polishing, one half unit of time 13.00 10.40 0.00 2.60
11 Jul 2012 012101 - Fluoride treatment, topical application 23.00 18.40 0.00 4.60
11 Jul 2012 001202 - Examination of hard and soft tissues, including checking of occlusion and appliances, but not including specific test/analysis 34.00 27.20 0.00 6.80
Service Date Benefit Description Submitted Amount Blue Cross Paid Deductible Other Reductions
11 Jul 2012 011112 - Scaling, two units of time 107.00 85.60 0.00 21.40
11 Jul 2012 011107 - Polishing, one half unit of time 13.00 10.40 0.00 2.60
11 Jul 2012 012101 - Fluoride treatment, topical application 23.00 18.40 0.00 4.60
11 Jul 2012 001202 - Examination of hard and soft tissues, including checking of occlusion and appliances, but not including specific test/analysis 34.00 27.20 0.00 6.80
[quote="myhata II"]Нищо,от здравната каса го поемат безплатно е !
[/quote]
Коя здравна каса поема чистенето на зъбния камък? Българската?
Няма такова нещо.

Коя здравна каса поема чистенето на зъбния камък? Българската?
Няма такова нещо.
Много, по-вроятно е да намериш нещо безплатно в сев. Америка, отколкото в България 

Dead Eyes See No Future
Аз знам, че на затворниците, сираците и душевно болните НЗОК поема цялото лечение и няма доплащане, но не знаех, че добавят и почистване на зъбен камък като бонусmyhata II написа:Нищо,от здравната каса го поемат безплатно е !

Много работи не знаете 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Развитието: след същата процедура следващия ден на съпругата ми продължила близо час за 60 лв се пошегувах с доктора че при мен беше много малко зъбния камък и всичко стана за около половин час значи цената трябваше да е наполовина. Той го взе насериозно и ми върна 30 лв. 

Престани с тези глупости за минимални цени. Мисля че вече се разбрахме в предишна тема че обявените цени са препоръчителни/ориентировъчни и никъде не е записано че са минимални или задължителни, а точно обратното - всеки практикуващ да ги ползва само като ориентир. Не ми се рови пак за линк към документа.pumpy написа:Значи, това което Д-р Петрова е направила за 60 е полиране(профи), а не почистване. В противен случай е нарушила изискването за минимални цени.