Na sayta www.canada.com e publikuvana statiya ot National Post s dannite ot StatCanada za srednite godishnite dohodi na kanadskite semeystva po naseleni mesta.
http://www.canada.com/national/story.as ... 07124BAFD9
Na goreposocheniya link mojete da vidite vsichko, no az shte obobshtya na kratko. Nay-znachitelno sa se uvelichili dohodite na domakinstvata v Ottawa s 14.3 % prez poslednite godini i sa stignali do 68,500CA$ godishno, no nay-visoki si ostavat vse pak dohodite na semeystvata v Severozapdni teritorii (N.W.T.)-70,300 CA$ predi da si platyat danacite.
Dohodite na semystvata v nyakoi drugi gradove, koito mogat da se pohvalyat s uvelichenie sa: Edmonton s 11,8%, Calgary s 10% i t.n. Nay-niski izliza, che sa dohodite na domaknistvata v Trois Rivieres, QC-samo 47,500 godishno. A, po provincii, sled NWT nay-dobre plashtat v Yukon-61 bona godishno na semeystvo, sledva Alberta s 59,900CA$ i Ontario e na 4 myasto s 58,400 CA$ sredno za provinciyata.
A, po gradove klasaciyata e slednata:
Ottawa: $68,500
OSHAWA: $67,700 - Highest income
Windsor: $65,600
Calgary: $65,100
Edmonton: $61,200
Regina: $59,200
Victoria: $58,500
Toronto: $57,900
Halifax: $56,000
Quebec: $55,400
Winnipeg: $54,600
Saskatoon: $54,300
Vancouver: $52,800
St. John's: $51,800
Saint John: $49,600
Mnogo interesno, che montreal go nyama, ne znam zashto. Teya statistiki sa dosta otnositelni, no vse pak davat nyakakva chastichna predstava. no, spored men tryabva da se vzemat i pod vnimanie razhodite, zashtoto kvartirite v Ottawa primerno sa dosta po-soleni v sravnenie da kajem s Winnipeg.
Nacionalna statistika za godishni dohodi na semeystvo
Nacionalna statistika za godishni dohodi na semeystvo
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Ti znaesh frenski, sigurno zatova e taka, a i moje la ville de Quebec da e naistina gotin. Koy znae, kato vi posetya grada moje da mi haresa i na men.
A, vie shte si namerite rabota, shtoto rabotite po vaprosa, ne mrnkate i zaslujavate da uspeete! Pojelavam vi da si namerite po-dobri jobs otkolkoto ste mechtali.

A, vie shte si namerite rabota, shtoto rabotite po vaprosa, ne mrnkate i zaslujavate da uspeete! Pojelavam vi da si namerite po-dobri jobs otkolkoto ste mechtali.

Per aspera ad astra!