Културни мероприятия в Монреал ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Joy

Културни мероприятия в Монреал ???

Мнение от Joy »

Моля за помощ от специалистите по културно-развлекателните събития в Монреал,пък и от всички,които имат някаква идея!
Имам гостенин за 2-3 дни от Саскачеван,на който утре трябва да му представя града,който и сама не познавам като хората :oops:
Подскажете ми къде бих могла да го заведа и какво да му покажа,моля!Тези цветни скулптури на стария порт до кога бяха?Имаше сайт за това мероприятие,някой помни ли го?Ще съм ви благодарна за всяка идея!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Поля, заведи го в Ботаническата градина. Ако имаш карта за жител на Монреал - входа е безплатен.
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

JOY, цветните скулптури са до 6 октомври www.mosaiculture.ca
Музеят на изящните изкуства е също интересен.Има постоянна експозиция,която е безплатна www.mbam.qc.ca
Joy

Мнение от Joy »

Sneji написа:Поля, заведи го в Ботаническата градина. Ако имаш карта за жител на Монреал - входа е безплатен.
Каква карта имаш впредвид,Снежи?Карта-лоазир ли?Мойта е от Шатоге...А ако нямаш, каква е цената,знаеш ли?
Благодаря ви за информацията!
Аватар
Pako

Мнение от Pako »

Картата Аксес-Монтреал се издава само на жителите на Монтреал, а Поля доколкото знам ти не си такъв. Иначе, тя позволява на притежателя си да ползва редица отстъпки от цените за достъп на музеи, театри Ботанически градини и т.н. За повече инфорамция:
http://www2.ville.montreal.qc.ca/
Иначе цените за посетители на Ботаническата градина, които не притежават карта Аксес-Монтреал:

INDIVIDUAL AND GROUP RATES 2003
Individual Rates Off-season High season*
Adults $ 7,75 $ 10,50
Age 65 and more and students $ 6,00 $ 8,00
Age 5 to 17 $ 4,00 $ 5,25

* High season is defined between the Saturday preceding May 1st to the first Sunday of November (April 26th to November 2rd, 2002).

Има и други тарифи-комбиниран билет за Ботаническата градина и Биодома (за посетители на града би било доста интересно преживяване посещението на Биодома):
http://www2.ville.montreal.qc.ca/jardin ... htm#tarifs

А това е сайта на Биодом:
http://www.biodome.qc.ca/

Приятно прекарване! :D
Аватар
Pako

Мнение от Pako »

Нещо табличката с цените на билетите излезна малко криво, та едно малко уточнение:
Първата цена е за извън туристическият сезон, а втората е баш за сезона, който по техни изчисления свършва 2-ри Ноември... :lol:
Joy

Мнение от Joy »

Пламене,опитах се открия темата ти за Сафари-парка,но нищо не излиза :( Би ли обяснил как се стига до там?Мъжете имат намерение да летят над Монреал от някакво си летище майната си по пътя към Щатите,та ако останем живи и ако е на път да наминем... :lol:
Plamen

Мнение от Plamen »

На 20-та магистрала, изход №2...почти на самата граница...има толкова много и големи табели че неможете да се объркате...
Сега имат някакво сериозно намаление на цените след 4 часа...за всеки случай виж тука http://www.parcsafari.com/
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Joy

Мнение от Joy »

Бяхме пак по 20-та магистрала,но в обратната посока,така че пак пропуснахме Сафарито...На всичкото отгоре някои си полетяха,а нас с детето не ни взеха :cry: :cry: Да им се връща дано!Оказа се,че ще летим на моторен делтапланер,а винаги съм мечтала за такъв(на безмоторен не бих се качила за нищо на света...)Но...не стана,за съжаление,от което най-много се разстрои дъщеря ми.На мен,обаче вече ми мина като ми разказаха спецовете колко техничекски неизправен бил апарата...Така че,все още съм жива :D
Благодаря Ви на всички за информацията! Надявам се,че поне от нещо ще се възползвам по случая,защото без случай,едва ли ще го направя!
Plamen

Мнение от Plamen »

JOY написа: На мен,обаче вече ми мина като ми разказаха спецовете колко техничекски неизправен бил апарата...Така че,все още съм жива :D
А спецовете не ти ли обясниха, че моторния делтаплан е като безмоторния- ако му загасне двигателя просто се приземява без проблеми...а ако никога не се качиш на безмоторен, никога няма да разбереш какво е да си свободен като птица...ех, спомени... :(
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

predlojenia:

vieux port

botanicheskata gradina (bezplatna e za VSICHKI sled okolo 6 chasa)

Biodome - v olimpiiskia park

biosphera (na Jean Drapeau, ama ne e nishto osobeno i ne si zaslujava da se davat pari za vhod). Pak tam na ostrova ima edin fort, koito moje da se vidi, kakto i pistata za F1 i

Museum of contemporary art na Place des Art e bezplaten sriada vecher sled 6

Museum of Fine arts - postoiannata kolektzia e bezplatna

Challet na Mont Royal - ako vi se razhojda shte imate prekrasna gledka ot visoko i e mnogo priatno (plu i edno ezero

S Access Montreal vhoda na sculpturite ot cvetia ima $2 namalenie

Vsiakakvi parkove i gradini...... Bosecour, Cartier, Parc des Rapids, ....

i kakvo li oshte ne - no tova sa osnovnite turisticheski mesta
Аватар
sara
Рошава гарга

ps

Мнение от sara »

Joy

Мнение от Joy »

:D :D Благодаря ви на всички,но днес човека си е обиколил сам целия Монреал си и е видял и сам неща,които аз още не съм,докато кака Поля учи френски...Колкото видял,толкова!Утре пътува за Торонто,да разглежда пък там... :lol:
Заключено