България - историята на Европа

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: България - историята на Европа

Мнение от myhata II »

mufc написа:През 2007 и аз се отказах от възможноста да получа американски паспорт... сигурно съм голям фен на България.
Как така се отказа,и кой ти предложи бе Муфц,разбрахме че си бил нелегален ,ама чак пък да са ти предложили нещо не го скивам ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Де да бях нелегален, поне от данъците дето са ми взимали 4г и половина щях да спестя не малко пари.

А иначе при 5 годишен престой със зелена карта може да си вземеш спокойно парпорт.
(Лотарията е супер лесен начин да вземеш зелена карта, условието е само да имаш средно образование... и пускайки всяка година... на 2-3 (обикновенно) година те изтеглет и заминаваш)
Всъщност аз затова и заминах за САЩ, защото по този начин е елементарно, но пък за Канада нямах шанс да се класирам по онова време тамън бях завършил средното си образование и бях на 18г.
За да вземеш Зелена карта никой не ти иска да имаш Висше образование и тн...
Между другото дали за 4.5 години стаж на почти двойна езда в САЩ ми се полага някаква пенсия?
Manchester United Football Club
prace

Мнение от prace »

Будител,
Йордан Йовчев е един уникален талант и характер. След Стоян Делчев, той е най-доббрият български гимнастик.
Кобрата не съм го чувала, но не ми звучи добре. Звучи ми като картофа, зелето или тиквата....Същият интелигентен спорт практикува, де..
Както и да е..
Всеки решава на коя държава на носи паспорта и от коя държава ще извлече повече.
Това са единици.
Целият национален отбор по гимнастика (мъже) в купом остана в щатите след олимпиадата в Атланта. Йордан Йовчев беше един от тях. Само той остана да се съзтезава. Другите направиха клубове и т.н
Нито един от тях не се е върнал до ден днешен в България.
Ти Будителю, къде живееш и защо пишеш по форумите канадски?
Ние имиграннтите сме българи, не по-лоши от другите. Но не сме съгласни с българското държавно управление. Искаме да отглеждаме семействата си в други условия. Поели сме риска, лишенията и неудобствата на имигранството.
Много българи, които са в България не са напуснали още само поради причини, нямащи нищо общо с родолюбието. Ако имат възможност биха скочили още утре на самолетите. Има и доста от тях които ги мързи да бъдат имигранти.
Недей да говориш глупости и простотии за Алеко Константинов щото ставаш смешен.
Айде стой си с здраве и работи за българското правителство. Дано си щастлив!
prace

Мнение от prace »

myhata II написа:
prace написа:Относно българските таланти и аз имам да кажа нещо...
http://www.youtube.com/watch?v=bsPruA2K ... AF00707DD7"
Те просто не са в България.
тези двамата не са в България от много години, А и почти целият ни национален отбор по акробатика треньори и състезатели не са в България от много години. Бяхме водеща световна сила. Както художествената, спортната гимнастика и много други спортове.
Мъжът от видиото работи в Англия (Той е световен шампион и носител на световна купа), (момичето съм аз преди много години, но не се занимавам с акробатика тук)...
Ако това момиче, което пее сега, продължава да е толкова хубаво и да пее хубаво, то и него Боко и всичката пасмина политическа ще прогонят от България.
Така че България е имала и продължава да има таланти, но те просто не стоят в България.
Голяма част от българските интелигентни, можещи и полезни хора просто не са в България...точно това е лошото.
Прасе,това чекнене мамта си трака, и много въздух тряаа,дано да не пушиш,щото аз на чабука много му се кефя ;)
Иначе Браво,кефи не че разбирам много но имах едни другари акробати и забегнаха да работят по цирковете :(
Пушех като тренирах, а и много след това. Бях млада, силна и не се задъхвах. Сега одъртях и отказах цигарите вече 7-ма година, а и не искам децата да ме гледат как пуфкам...Давам лош пример.
budtel

Мнение от budtel »

prace написа:Будител,
Йордан Йовчев е един уникален талант и характер. След Стоян Делчев, той е най-доббрият български гимнастик.
Кобрата не съм го чувала, но не ми звучи добре. Звучи ми като картофа, зелето или тиквата....Същият интелигентен спорт практикува, де..
Както и да е..
Всеки решава на коя държава на носи паспорта и от коя държава ще извлече повече.
Това са единици.
Целият национален отбор по гимнастика (мъже) в купом остана в щатите след олимпиадата в Атланта. Йордан Йовчев беше един от тях. Само той остана да се съзтезава. Другите направиха клубове и т.н
Нито един от тях не се е върнал до ден днешен в България.
Ти Будителю, къде живееш и защо пишеш по форумите канадски?
Ние имиграннтите сме българи, не по-лоши от другите. Но не сме съгласни с българското държавно управление. Искаме да отглеждаме семействата си в други условия. Поели сме риска, лишенията и неудобствата на имигранството.
Много българи, които са в България не са напуснали още само поради причини, нямащи нищо общо с родолюбието. Ако имат възможност биха скочили още утре на самолетите. Има и доста от тях които ги мързи да бъдат имигранти.
Недей да говориш глупости и простотии за Алеко Константинов щото ставаш смешен.
Айде стой си с здраве и работи за българското правителство. Дано си щастлив!
В днешно време всеки може да е полезен за България, дори и ако е извън пределите и. Това е моето послание. Не знам дали някой ме е разбрал, но вярвам, че има и такива. Знам, че управлението в България е калпаво, но една държава е съвкупност от много неща и не е само управлението. То е нещо временно - днес го има утре не. Правитествата падат, царете си отиват. Има нещо което остава. Ето за това трябва да се борим - за народа, традициите, иторията, културата, фолклора, езика, религията и т.н. Не мислете, че като сте емигрирали трябва да скъсате с всичко това. Абсолютно грешно решение е това. Другите народности не правят така. Държат си на своето. И ние българите емигранти трябва да сме така.
За Алеко Константинов продължавам да мисля същото. Четете Йовков, Вазов, Елин Пели, Яворов - това са истинските български творци.
И мислете преди да пишете, защото ставате смешни.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

budtel написа: В днешно време всеки може да е полезен за България, дори и ако е извън пределите и. Това е моето послание. Не знам дали някой ме е разбрал, но вярвам, че има и такива. Знам, че управлението в България е калпаво, но една държава е съвкупност от много неща и не е само управлението. То е нещо временно - днес го има утре не. Правитествата падат, царете си отиват. Има нещо което остава. Ето за това трябва да се борим - за народа, традициите, иторията, културата, фолклора, езика, религията и т.н. Не мислете, че като сте емигрирали трябва да скъсате с всичко това. Абсолютно грешно решение е това. Другите народности не правят така. Държат си на своето. И ние българите емигранти трябва да сме така.
За Алеко Константинов продължавам да мисля същото. Четете Йовков, Вазов, Елин Пели, Яворов - това са истинските български творци.
За какво да съм полезен да държава в която не смятам да живея. Децата като се родят в новата държава и живеещи в тази нова държава, то те какви ще са... българчета или американчета, или те ще си говорят с приятелчетата им в детската градина или училището на български.
Хич не ми дреме за България, напуснал съм я по най-бързия начин след като навърших пълнолетието ми.
Децата ми няма как да са българи.
А гледам че и ти си се отказал да живееш в България.... но да ние всички много държим на нея :y: Само по възможност да не живееме там
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

budtel написа:Четете Йовков, Вазов, Елин Пели, Яворов - това са истинските български творци.
Добре че се намери някой, да ни каже какво и по каква причина да четем :o Вземи поне да поразшириш малко списъка че много ограничен ми се вижда, или преди това требе да се допиташ до проф. Вучков?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Не знам по каква причина наричате budtel будител. Този ник по-скоро ми прилича на bud&tel , т.е. бира и телевизия.
Пък и някак трудно приемам ''послания'' от човек, който пише Елин Пели...Ти, друже, знаеш ли имената на други български писатели?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
budtel

Мнение от budtel »

Личи ви, че сте чели само Алеко Константинов. Мислите много шаблонно и правите груби грешки в анализите си. Разширете кръгозора си. Не може да чакате информация на готово и после да си мислите, че сте на ясно какво става. Четете и мислете повече и после казвайте мениията си. Така от страни сте смешни. Умни и ителигентни хора сте, не се излагайте.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Личи ви, че сте чели само Алеко Константинов. Мислите много шаблонно и правите груби грешки в анализите си. Разширете кръгозора си. Не може да чакате информация на готово и после да си мислите, че сте на ясно какво става. Четете и мислете повече и после казвайте мениията си. Така от страни сте смешни. Умни и ителигентни хора сте, не се излагайте.
Защо не се вслушаш в собствения си съвет?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

mufc написа:А гледам че и ти си се отказал да живееш в България.... но да ние всички много държим на нея :y: Само по възможност да не живееме там
Да, ама не всички ни гони чувство за вина.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Аз лично не изпитвам никаква носталгия към държавата в, която съм роден...
Едвам изчаках да навърша пълнолетие и да се разкарам по най-бързия начин. :handshake:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Нито пък аз, ама тук някои го раздават хъшове, а не емигранти. ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

България има нужда от тях, ама те нещо не се връщат по родните си земи, но иначе много милеят за България :D
budtel

Мнение от budtel »

Гледайте един ден да не ви се наложи да се връщате България. Тогава друга песен ще пеете. Нищо не се знае за бъдещето. Не бъдете толкова сигурни, че всичко ще продълава както преди. Историята познава невероятни обрати. Аз лично никога не затварям вратите след себе си. Съветвам ви и вие да не го правите.
Публикувай отговор