Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
apple

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от apple »

ivandaman написа:Хей Свинке,

Welcome back..

Отдавна не ни беше радвала с присъствието си. Дори се чудех кво става с теб?
Иване защо обиждаш? Може това PRACE да е абревиатура някакаква примерно - http://prace.vic.edu.au/" или http://www.prace.cz/" или http://www.prace-project.eu/" и т.н. Ама дай да си правиш гаргара особено с жените, които имат мнение във форума и си го отстояват. Не е много канадско да знаеш! ;) Или си го имаш от БГ или в Коста Рика нравите са като балканските... :?: Мъжкото прасе не го ли наричаха нерез? :?: Само питам не се отнася за никого конкретно...
prace

Мнение от prace »

Тук съм Иване, но съм много заета и не ми е до форуми...
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

prace написа:Тук съм Иване, но съм много заета и не ми е до форуми...
Е, важното е да сме ме живи и здрави... Останалото са подробности...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
pumpy

Мнение от pumpy »

prace написа:Относно напредналите стоматолози в България и тези тук в Канада и аз имам какво да кажа...
В София преди три години ми лекуваха зъбите с waterlase. Тук като дойдох и попитах има ли някъде такъв кабинет,, щото не искам да ме дупчат с упойки мен и децата, те ме гледаха тъпо и не можеха да разберат какво им говоря. Че нямат - добре, но те не знаеха какво е това waterlase.. Това ме изненада неприятно. А най-голямата и неприятна изненада беше, като ми предложиха да ме лекуват с пълна упойка, за да не ме било страх. Мисля, че в големите градове като Ванкувър и Торонто има кабинети с waterlase, но в по-малки градове не са даже и чували за подобно нещо.
Зъболекарският кабинет имаше маски и бутилки като операционна...
Сега Пумпи като съвременен стоматолог може да обясни може би какви са предимствана на лазерната технология в сравнение с обгазяването и дупченето с упойки с и без причина...
Може би аз съм пълен лаик в тази област и трябва специалист да се изкаже.
.
Аз единственото, което мога да кажа по въпроса е: Evidence base dentistry. Те според някои и снимките причиняват рак и от тях се умира, но има още едно правило, когато benefits outweigh the risks.
Лазер, анестезии и локална анестезия са толкова различни неща и толкова не взаимно заменяеми, че не ми се навлиза изобщо в темата. Пак ще кажа, че това, че някой си прави експерименти на пациентие в България, където НЯМА стандарти на лечение и реално можеш да си правиш КАКВОТО си поискаш за чужда сметка, далече не значи, че това е правилния, модерен и сигурен подход за лечение на дадено заболяване.
Знаеш ли, че един от най-големите центрове за неинвазивна мозъчна хирургия се намира в Истамбул, а не в щатите, където е центъра на фирмата, произвеждаща оборудването. И че американските неврохирурзи ходят да се тренират по един семестър в Истамбул, а не в Сан Франциско. Замисли се защо е така ????
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

prace написа: Сега Пумпи като съвременен стоматолог може да обясни може би какви са предимствана на лазерната технология в сравнение с обгазяването и дупченето с упойки с и без причина...
Ето обясни ти.Щом го няма в Канада,а го има в България, значи причинява рак,тумор,запек ,хемороиди,циреи,безплодие,импотентност,анемия,диария,косопад,зъбопад,артрит,дископатия...... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
pumpy

Мнение от pumpy »

Guinness написа: Ето обясни ти.Щом го няма в Канада,а го има в България, значи причинява рак,тумор,запек ,хемороиди,циреи,безплодие,импотентност,анемия,диария,косопад,зъбопад,артрит,дископатия...... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
И това къде го прочете точно в моето мнение :x :x :x
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Пимпи,както виждаш и други ти го казват че колегите ти в България са по напред ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Не знам какво пиете и/или пушите, но щом смятате така и това ви прави по-щастливи, аз нямам нищо против да си "мизерствам" като зъболекар в Канада. Професионалната част от темата за мен е приключила.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

pumpy,
защо им се връзваш... не виждаш ли , че това е завист от тяхна страна.
Manchester United Football Club
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

pumpy написа: ... модерно оборудване, лъскави джаджи в кабинета...
Българите си обичаме лъскави работи, да. Ако и да са менте.
А тук пък странно как на вид допотопни неща са всъщност полезни, здрави и удобни.

Хеле пък момите - хубавки, усмихнати, пък не се сещат едно лъскаво коланче и едни токчета да си сложат. Като са се влюбили в тея кецове... ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

И нагиздени моми харесваме ,и убаво едене и пиене ,че кой бега от лошо бе Демокус ? :lol:
Стефан Цанев
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:че кой бега от лошо бе Демокус ? :lol:
Всички с поне малко акъл в главата? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
pumpy

Мнение от pumpy »

MrGeek написа:
myhata II написа:че кой бега от лошо бе Демокус ? :lol:
Всички с поне малко акъл в главата? :D
Не е точно така. Форума пълен с недоволни, които насила стоят в Канада, на инат.......
И освен това, точно тези са по-по-най. От всичко най-много отбират.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Да,всички пасем трева и не знаем нищо за света :)
Стефан Цанев
apple

Мнение от apple »

Pumpy тук с какво лекувате сухия алвеолит, че искам да сравня нещо? Също изследвате ли виталитета на зъба преди да предприемете по-сериозни манипулации и имате колебания? Също колко стува рентгенова снимка панорамна и за колко време става и можеш ли да си получиш дигитална такава с достъп с персонална парола? Това е за 20 лева миналата година и стана за 10 минути в БГ. Качиха ми я на флашка даже за всеки случай. Сега съм сериозна и не се заяждам питам за първото, за да сравня методите на лечение, защото от това щях да пукна от болка цял месец докато се намери подходящото лечение и за 2 дни всичко беше само гаден спомен. Кажи, за да знам пък после аз ще ти кажа какво беше...
Заключено