Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
budtel

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от budtel »

pumpy написа:За съжаление тази българска музика е останала само по ю тюб да я гледаме и слушаме. В Държавата масово се слуша друг тип музика и няма какво да си кривим душите по този въпрос.

А относно горните линкове се сещам една много симпатичен виц:
Кацнала една летяща чиния на земята, слязъл от нея един извънземен и казал: Who the fuck is Delio ?"
В светлината на темата трябва да заключим, че той, извънземния е преживял два културни шока :rofl: :rofl: :rofl:
Пумпи, това е ясно с политиката. Кажи нещо за песните. Харесват ли ти, не ти ли харесват и защо? Хайде излей си душата най-накрая.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
Павел написа:
myhata II написа:На тоя отгоре само ще му кажа че съм свирил на Български народен инструмент 4 години като дете, ! :y:
Що се отказа и не продължи 5-а година, да се научиш и на кавал с повече от една дупка?
Не беше ли дудук с два меха ???

ПС. В петък видимо съм много прост....
Това че си "прост"няма да ти се размине :D
Чакай да ти го върнем,докато си "прост"
Надувал ли си с един мех ,соло :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:Като се върнете в България такъв Шок изпитвате след като се напиете в местната кръчма и разбирате че живота не е дървена барачка и едно кило паржоли от Коско :D
На Оптикс като се върне толкова мъчно и болно му става като почне да осъзнава къде е отишъл и какво е загърбил
там хората имат дух б,живота кипи, има много емоции и каквото се сетиш :rock:
Не случайно хората който след като си ходят и се връщат казват че се чувстват ЗАРЕДЕНИ със сила и са още по надъхани за по големи успехи,затова моя съвет е :
ходете си по често ако имате възможност :y:
Мухъ, кой беше най-големия шок за теб ? Когато научи, че в Канада няма механи ли ? :D
Я ни светни, ти самият какви големи успехи постигна след като си ходи за последен път. :lol:
Вече нищо не казвам,само чета щото мноо трият а и некой хора ги боляло ,ама кво ги боляло и те не знаят :D
Стефан Цанев
budtel

Мнение от budtel »

roumensp написа:
budtel написа:Ами какво да кажа. Нашите художници са 100 пъти по-добри. Тука само боите им са добри, иначе нямат кой знае какви идеи.
Е това вече кърти не мивки, а писоари. :D Щом ти така си казал - значи така е.

Не знам какво си гледал, но съм сигурен че не си ходил в националната галерия в Отава.
Добре, не съм ходил. Разкажи какво има там? Кажи какви са картините?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Света Богородица се е навела и корми риба в канадска река :D
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:Пумпи, това е ясно с политиката. Кажи нещо за песните. Харесват ли ти, не ти ли харесват и защо? Хайде излей си душата най-накрая.
Виж сега, на мен адски много неща ми харесват, но това далече не ги прави уникални, неповторими и незабравими. Още по-малко ги прави носители на вековна трациция и култура. И музика от гайда ми харесва много и ква от тава, например - коя гайда е носител на вековна култура - българската или шотландската ???
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
budtel написа:Пумпи, това е ясно с политиката. Кажи нещо за песните. Харесват ли ти, не ти ли харесват и защо? Хайде излей си душата най-накрая.
Виж сега, на мен адски много неща ми харесват, но това далече не ги прави уникални, неповторими и незабравими. Още по-малко ги прави носители на вековна трациция и култура. И музика от гайда ми харесва много и ква от тава, например - коя гайда е носител на вековна култура - българската или шотландската ???
Пимпи,въпроса тука е много тънък
Каква Гайда ви харесва повече /по звучност/ драги Пимпи ,
българската или шотландската ??? 8)
Стефан Цанев
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

'бе то стана ясно вече, човеко 'сичко си каза: [quote="budtel" Като няма какво да покажеш почваш разни ефекти.[/quote] За художествата разбрахме, остава това да го научи който трябва и ритуално за изпозатворят всички музеи и изложбени салони :D Ся, за лЕтературата 'кво ше се произнесем? Много обичам да ми правят съкратен "преразказ по картинка", или беше "съчинение по преживяно" - голяма забава бяха тия дисциплини в началното даскало :inlove:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

budtel написа:Добре, не съм ходил. Разкажи какво има там? Кажи какви са картините?
Има произведения от цял свят, не само от Канада. Единият етаж е с произведения на стари европейски майстори, има картини на художници като Рембранд, Ботичели, Пикасо, склуптори от Индия и Китай отпреди 10-15 века и т.н.

Сградата също е уникална.

Бях там преди около 10 месеца и твърдя, че си заслужава.

http://www.gallery.ca/"
budtel

Мнение от budtel »

pumpy написа:
E как не са носители на вековни традиции. Точно това е. Българската народна музика се е развивала през вековете. Това което виждаме е резултата. Тези песни са гласът от нашето минало. Това е уникалното и не само това. Ами какво ще кажеш за неравноделните ритми при песните и хората. Те са уникални. Това го няма никъде по света. Песните имат и уникални ефекти на гласа.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

budtel написа:Ами какво ще кажеш за неравноделните ритми при песните и хората. Те са уникални. Това го няма никъде по света.
Ще ти кажа да послушаш сръбски, хърватски, румънски и словенски фолклор. Ще се изненадаш колко неравноделни ритми разцъкват :geek:
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа: E как не са носители на вековни традиции. Точно това е. Българската народна музика се е развивала през вековете. Това което виждаме е резултата. Тези песни са гласът от нашето минало. Това е уникалното и не само това. Ами какво ще кажеш за неравноделните ритми при песните и хората. Те са уникални. Това го няма никъде по света. Песните имат и уникални ефекти на гласа.
Ergo, всички останали по този свят са овце......
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

UnHoly написа:
budtel написа:Ами какво ще кажеш за неравноделните ритми при песните и хората. Те са уникални. Това го няма никъде по света.
Ще ти кажа да послушаш сръбски, хърватски, румънски и словенски фолклор. Ще се изненадаш колко неравноделни ритми разцъкват :geek:
Жена ми пееше в хор за фолклорна музика в Сиатъл, на който половината репертоар беше от български народни песни. Само тя беше българка, повечето бяха американки (вкл. и ръководителката) и колкото и да не се вярва на някои, те наистина харесваха БГ фолклора.

Когато "Мистерията на българските гласове" пяха във Ванкувър, най-много 5% от публиката да са били българи, всичко друго беше канадци.

Аз не съм много голям фен на нашия фолклор, но очевидно има доста хора по света, които го харесват.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

За нехаресване никой не е отварял дума. Преди година и нещо попаднах на най-хубавото и чисто изпълнение на 'Руфинка болна легнала' от един женски хор от Америка, с нито една българка в състава. Едва ли са пели български песни от сребролюбие жениците :^)
Приказката ми беше, че НЕ само българския фолклор има неравноделни ритми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Света Богородица се е навела и корми риба в канадска река :D
Ти по-добре раздуй за кавалите.
Искаш ли да ти уредя концерт в една пожарна, близо до нас ? :D После може да почерпиш с изработеното.
Заключено