Заминаване за френската част на Канада с английски език

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
crimson.rose

Заминаване за френската част на Канада с английски език

Мнение от crimson.rose »

Здравейте!Предварително се извинявам ако има вече такава тема,но съм нова във форума.Имам една година докато завърша гимназия и след завършването си искам да замина да уча в Канада и по-точно във френската част.Искам,обаче да замина не като студент,а като гражданин,но не знам френски,затова искам да мина интервю на английски.Не съм изпращала никакви документи все още,интересувам се дали има как да кандидатствам за френската част с английски език и каква е процедурата,колко време отнема.По принцип току що минах обучение по английски и изпит за ТОЙФЕЛ и смятам,че ще ми е по-лесно.От Пловдив съм.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Заминаване за френската част на Канада с английски език

Мнение от Bistra »

Не можеш за френската част да кандидатствуваш само с английски, нито да минеш интервю на английски.Френският език е едно от условията за кандидатствуване.Започвай да учиш френски, ако наистина имаш намерение да имигрираш във френската част!
Освен това не съм сигурна дали само гимназиалното ти образование ще е достатъчно за да покриеш необходимия минимум точки.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

crimson.rose написа:Искам,обаче да замина не като студент,а като гражданин
Това е невъзможно.
Ако ти се случи желанието да влезеш в Канада (след редовно изкарана процедура) ще бъдеш résident permanent, а не гражданин. Колегите от подфорума предполагам услужливо ще ти поднесат линкове да се информираш за процедурата.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

Да,да смисъл знам,че няма да съм гражданин.Грешно се изразих,но идеята е да замина с интервю по този начин,а не направо като ме приемат като студент.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Без работен стаж и без образование по-високо от средно на практика няма как да стане, съжалявам.

Ако искаш да дойдеш като студент си приготви поне няколко десетки хиляди долара.

Тук имаме един ципокрил пловдивчанин... не че всичките са такива, ама какво да ти кажа, тази подробност най-добре да си я спестиш :D
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

Ох да наистина ще ми трябват доста пари,не знаех,че без стаж и само с гимназиално образование не мога да замина :(
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Marto написа:Без работен стаж и без образование по-високо от средно на практика няма как да стане, съжалявам.

Ако искаш да дойдеш като студент си приготви поне няколко десетки хиляди долара.

Тук имаме един ципокрил пловдивчанин... не че всичките са такива, ама какво да ти кажа, тази подробност най-добре да си я спестиш :D
Мухата е ЛЕНДЕТ ИМИГРАНТ,минал си е процедурата като всички нормални хора,да не говорим че като него в Канада има 1 на 10 човека ,другите са Рефюджита от кол и въже !! :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

я да си изтрия поста, че късно схванах идеята на въпроса и да не се излагам ... :doh:
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:Мухата е ЛЕНДЕТ ИМИГРАНТ,минал си е процедурата като всички нормални хора
Лендед се става и като придружител на съпружески начала на водещия кандидат, мухЪ, нали не си го забравил този тънък момент от процедурата. Освен това колко години вече си лендед, не успя ли да минеш теста за ситизеншип? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Хващаме се на бас че аз съм водещия,ако си много отворен слагай 20 кад. хилки и Марто и Джовани ще бъдат свидетели,ако си навит,още утре хващам самолета до Ван,и друг път да си мериш приказката :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

Добре,а може ли някой да ми обясни процедурата с точките и така нататък.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:Хващаме се на бас че аз съм водещия,ако си много отворен слагай 20 кад. хилки и Марто и Джовани ще бъдат свидетели,ако си навит,още утре хващам самолета до Ван,и друг път да си мериш приказката :D
Защо скачаш като ужилен бе, мухЪ? Аз говорех по принцип за процедурата, че има голям процент лендед, които пристигат на съпружески начала с водещия кандидат. Като толкова искаш да те обсъждаме, защо нищо не каза до къде го докара със ситизеншипа? :D
crimson.rose написа:Добре,а може ли някой да ми обясни процедурата с точките и така нататък.
Марто го е казал най-добре по-горе. На този етап и поне в близките няколко години няма как да стане, защото процедурата изисква образование по-високо от средното и съответен стаж по специалността за да може да се разчита на достатъчен брой точки. В уикито на сайта има достатъчно материал по въпроса, както разбира се и безброй теми във форума.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Като изключим средното образование (особено ако е професионално, а не общообразователно) се съгласявам с останалото, че без стаж няма как да стане процедурата, защото точки се дават и за средното образование в зависимост от търсенето на подобни кадри. Не случайни преди няколко години почнаха да се допускат и кандидати със средно образование. Явно в Канада забелязах, че от много висшисти няма кой да върши мръсната работа :lol:
crimson.rose

Мнение от crimson.rose »

добре,а къде мога да видя някакъв онлайн тест за точковата система?
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

crimson.rose написа:добре,а къде мога да видя някакъв онлайн тест за точковата система?
Мани ги тия онлайн тестове...
Ето това дава по точна представа.... http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... nthese.pdf"
Manchester United Football Club
Публикувай отговор