budtel написа:Що се касае до висшето образование мога да кажа, че в България то е все още е по-хубаво от тукашното. Вишистите тука не са подготвени добре, защото куцат учебните програми. Много са повърхностни и не подготвят добре бъдещите специалисти. Нашето обазование има много добри учебни програми и много добри традиции. Сега наистина е в криза, но все още оцелява и от българските университети излизат добри специалисти.
Трябва наистина да кажеш от коя паралелна вселена пристигаш и как го правиш този номер с прескачането.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
myhata II написа:А сега,бай ви Тошо виновен за 23 години ограбване и съсипване на държавата,че по комунизма лошо ли ви беше,всичко ви беше сервирано безплатно !
Съсипана икономика, международна изолация, голям външен дълг - това беше положението към 1989г и наистина ни го бяха сервирали безплатно.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
myhata II написа:
Разликата между мен и теб е че ти си по друга процедура ,имаш роднини посрещат те и ти помагат и затова виждаш нещата по друг начин
Процедурата беше същата, по която минаха всички други.
За роднината вярно, посрещна ме и ми помогна в началото, ама не съм му увиснала на врата в никакъв случай.
Друго е, другооо! Казано е: "Погледни с такива очи света, с каквито искаш той теб да погледне!"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
budtel написа:Що се касае до висшето образование мога да кажа, че в България то е все още е по-хубаво от тукашното. Вишистите тука не са подготвени добре, защото куцат учебните програми. Много са повърхностни и не подготвят добре бъдещите специалисти. Нашето обазование има много добри учебни програми и много добри традиции.
АБСУРД
(освен ако под "тука" имаш предвид "екваториална гвинея")
Калпави са учeбните програми edelwais. Направени са на принципа на рационалното - с максимално съкращавне на разходите.
Но от друга страна имат доста богати библиотеки. Посещавал съм няколко пъти библиотеката в Конкордия и мога да кажа, че има много добри и изчерпателни издания. Но все пак смятам, че за студента е важен учебната програма и контакта с преподавятеля.
budtel написа:...че за студента е важен учебната програма и контакта с преподавятеля.
Който в Българските уни-та е много развит, мани... Българския университетски преподавател (недайси Боже да го е докарал до титла доцент и нагоре) се изживява като модерен микс от жива икона и мъченик, а към студентите си се отнася с едва удържимо презрение, докато се опитва да им пробута новоиздадената си книга.
Ти кога завърши тук, викаш? Нямам съмнение, че у БГ-то си търкал някой университетски чин де... Тука у форума 'сичките сме така
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
budtel написа:Калпави са учeбните програми edelwais. Направени са на принципа на рационалното - с максимално съкращавне на разходите.
Но от друга страна имат доста богати библиотеки. Посещавал съм няколко пъти библиотеката в Конкордия и мога да кажа, че има много добри и изчерпателни издания. Но все пак смятам, че за студента е важен учебната програма и контакта с преподавятеля.
човече, не позволявай на политическите/идеологическите/емоционалните ти пристрастия да ти пречат да гледаш обективно. не ми ще ще да навлизам в детайли, но имам академичен опит (и от двете страни на бариерата) в България, САЩ, Канада и Англия и категорично не мога да се съглася с твоето мнение.
budtel написа:Калпави са учeбните програми edelwais. Направени са на принципа на рационалното - с максимално съкращавне на разходите.
Румен вече ти зададе въпроса по-горе, ама явно трябва да го повторя - какво си учил в Канада за да имаш база за сравнение?
А предвид че напрактика всички във форума имат образование от България, мисля че да коментираме качеството му едва ли има голям смисъл.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Имам познати докторанти, които преподават на студенти. Мисля, че има разлика между учебна задача и учебен проект. В България се набляга на учебни проекти, които са по-близко до практиката, а учебната задача е някаква част от проекта, и ако я знаеш не значи, че си добре подготвен. После сам трябва да подредиш пъзела, а аз съм на мнение, че това е трудно и стават доста грешки.
Друг случай с една стажантка, която с голи ръце започна да изстисква една пъпка на сина ми, за да види дали има гной. Попитах я защо не си сложи ръкавици и тукакси дотърча дотора и започна да се заяжда с мене.
Ама хайде да не продъжавам, че и без това темата е съвсем друга.
budtel написа:Имам познати докторанти, които преподават на студенти. Мисля, че има разлика между учебна задача и учебен проект. В България се набляга на учебни проекти, които са по-близко до практиката, а учебната задача е някаква част от проекта, и ако я знаеш не значи, че си добре подготвен. После сам трябва да подредиш пъзела, а аз съм на мнение, че това е трудно и стават доста грешки.
Друг случай с една стажантка, която с голи ръце започна да изстисква една пъпка на сина ми, за да види дали има гной. Попитах я защо не си сложи ръкавици и тукакси дотърча дотора и започна да се заяжда с мене.
Ама хайде да не продъжавам, че и без това темата е съвсем друга.
Неадекватно.Да не си пиян?
Тук задачкаи там проекти?
Ама щом имаш познати, сега няма да спорим.
Koko написа:
А предвид че напрактика всички във форума имат образование от България
Тц не е точно така,има много рефюджита и спонсорирани между нас Коко !
Можеш ли да ми посочиш поне един бежанец пишещ във форума? Някой и друг спонсориран може и да се намери, но са по-скоро единични случай, но дори и човек да е спонсориран, това не значи по подразбиране че е без образование.
Отделно че си извадил въобще казаното от мене от контекста, който е за качеството на образованието всъщност.
Павел написа:Ако трябва да говорим за таланта Крил Маричков, той е слаб басист и мидиока певец. Като човек е пълен боклук. Аз не съм бил свидетел на катастрофата и не мога да кажа колко е виновен. Факта, че все пак получава присъда означава, че не е невинен. Защо получава условна присъда, може да се предполага.
Няма да забравя когато като дете видях за пръв път Щурците - едно от нещта които съм запомнил беше, арогантното отношение на Маричков към публиката. Онези, които след концерта се доближаваха за автограф, бяха блъскани и нагрубявани от него доста грозно.
Дали един доносник ще получи некъф девалвиран медал от друг доносник, е без особено значение.
Лечение!
Странджа, с лечение добър човек и музикант не се става. Късно е за убиеца Кирил Маричков.