КУРиозен резултат от екиваланса на дипломата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dimitar Kolev

КУРиозен резултат от екиваланса на дипломата

Мнение от Dimitar Kolev »

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!!!

Подадох и двете дипломи:

-за средното образование ми върнаха резултата след 1 месец и бяха писали че съм учил 8 години средно обр.-общо....
аз отидох срещнах се с човека дето се подписал под глупостите и му обясних-7 години начално,5 години гимназия,оня се пули в базата си данни и ми вика:"ама то господине прави 12 години средно, а аз за Бг имам максимум 11"
аз:"ъпдейт бе идиот" и подадох официално оплакване.
В резултат вчера ми връщат -11 години средно-като ми остане време пак ще подам оплакване :lol: :lol: не ми трябва за нищо това,ама ще ги скъсам бюрократите тъпи!
А за висшето-най-големия куриоз!!!!
писали са ми,че моя Мастър Навигация от Морското е елинженерство-БАК в Кебек-умрял съм от смях-аз-ел.инженер-дето не знам от коя страна се хваща отверката :lol: :lol: :lol:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: КУРиозен резултат от екиваланса на дипломата

Мнение от yaiuat »

Dimitar Kolev написа:Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!!!
тъпи!
А за висшето-най-големия куриоз!!!!
писали са ми,че моя Мастър Навигация от Морското е елинженерство-БАК в Кебек-умрял съм от смях-аз-ел.инженер-дето не знам от коя страна се хваща отверката :lol: :lol: :lol:

Абе Митак чакай сега какво става, при кого си ходил (канадец или българин) за какво припознаване говориш- за трансформиране на българското ти образование в канадско или за какво? Защо става тая работа с тебя а с другите не. Ти ли си го искал това.

И какво следва от цялата тази работа сега? Ще те пуснат ли в Квебек или не?
Иначе тия по-горните неща наистина са смешни. Ти защо не му обясни на тоя че средното не е 11 или 12 а това е основно+средно. Пълен хаос батка...

Иначе относно висшето така е. Те свалят една степен от нашето когато "припознават" за интервю например. магистър бг = бакалавър квебек :( Виж при самооценяването че наистина е така.

То ако става въпрос за това и аз съм магистър но мога да взема само 9 точки за образование по точкова им система за този фактор. A пък еквивалентното му в Квебек едва ли ще е същото или по високо. Свалят степени хората и това е да му се невиди :? Нищо не може да се направи
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

yaiuat,
Сори - това го писах то хум ит мей кънсърн,във форума за да не си играя да пращам лични съобщения на колегите които контактуват с мен.
За пояснение - става дума за държавната процедура в Кебек,дето се ходи в Карфур дю Сюд в Монреал и се подава молба с преводи на дипломите 105 долара и прочие...
Аз имам диплома магистър инженер Корабоводене от ВВМУ"Н.Й.Вапцаров"-колкото и абсурдно да звучи-такива дипломи ни издават :lol:
А за средното образование-пърия път бяха писали следното :
"8 години основно+средно образование,което в страната където е завърщено дава право на влизане в университет",за което се оплаках и сега ми върнаха "11 години....",аз ще настоявам да пишат 12.

Цялата процедура не ми трябва за нищо в момента-шефа не ми е искал нито дипломи нито сертификати-просто ме пита какво мога и това беше.
Но Трябва да има шаш паника сред ненужните/безполезни бюрократи.
Трябва да се научат да си вършат работата,както трябва не по Кебекарски.
Въобще-аз съм изумен и в моята сфера кви неграмотни аматйори са местните :lol:
Направо се чудя как е богата тая страна...
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

4e moeto sredno kato e 3 godini kakvo 6te mi priznaiat..? Ami ako kandidatstvam v Uni da ne stane taka, 4e ne mi priznavat srednoto...Egati...Jena mi e s 5 godini Uni v BG, a onia den i se obadiha ot MRCI-to, 4e mai i Bac niama da i priznaiat...ne bilo o6te okon4atelno, no natam otivali rabotite...Mai vzeha ne6to da zagrubiavat ne6tata!
To Live Is To Die
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Браво Мите,
Така им се полага на мързеливите Квебекарски служители. Трябва да ги тормозим. То бива мързел, ама явно са много мудни и не им пука от нищо.

Само да поясня, че аз съм на Пчеличката съпруга. Ти като имаш време пиши някои лично съобщение. Как сте вие? Нещо ново има ли около вас?

Айде до скоро!
Заключено