Ами логично е. В планираните бройки за 2012 -2015 Европа е с най-малка квота, а Африка с най-голяма. Противно на тезата в една по-ранна публикация, че ще изравнят квотите по континенти. Хората правят бюджентни ограничения, и бог знае какво са решили да бъде от сега нататък. Надявам се да имаме шанса на някакво заварено положение. Всичко това за курсовете и парите е много вярно, но повярвай ми - струва си. Ако искаха да ни откажат, щеше вече да е факт без много да се церемонят.Misho76 написа:Мерси Вик,но така както си пишем тук 3-4 редовни оставам с впечатление,че на другите им е все тая какво се случва и кога ще се случи то.
Лично аз съм малко объркан в момента,защото една от най-стабилните и социални държави затваря мисиите си именно в Европа и хич не мога да преценя колко ЗА добро е това точно.
Не става ясно поне за мен и каква е съдбата на Букурещ,нали там имат мисия също.Както и издаването на самите визи къде ще се случва,защото ако се изпращат паспортите до Монтреал говорим вече и за други суми по изпращането и т.н.
Отделно ходенето на курсове и уроци струва пари,които се влагат уж за добро и така трябва да бъде,но и това не може да продължава до безкрай./примерно 3 години/
Забавяне на accusee -то
Re: Забавяне на accusee -то
Незнам....абсолютно съм блокирал в момента,докато не стане малко по-ясно какво точно се случва,защото инфото е доста оскъдно.И защо са им 2 процедури като всичко вече ще минава първоначално през Нова Скоуша...
Колкото до отказването може да дойде някакъв етап на който кандидатите сами да се отказват,ако се затлачат нещата.Бюрокрацията на квебекарите е много сериозна.От друга страна вълната на безработица която залива Европа е факт и е притеснително дали въобще ще доживеем до краят,който вече е едно разтегливо понятие.
Дано поне декември стане ясно къде и колко интервюта ще има.

Колкото до отказването може да дойде някакъв етап на който кандидатите сами да се отказват,ако се затлачат нещата.Бюрокрацията на квебекарите е много сериозна.От друга страна вълната на безработица която залива Европа е факт и е притеснително дали въобще ще доживеем до краят,който вече е едно разтегливо понятие.
Дано поне декември стане ясно къде и колко интервюта ще има.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аzzura извинявай за нечетливото копие,просто го копирах от един руски форум.Адреса на форума беше даден от mirokami по-рано днес.А в Guide pour les travailleurs qualifiés du Québec (IMM Q7000) http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... C.asp#FQ76" в 4 етап- Étape 4. Envoyez la demande, вече е даден адреса в Сидни.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Да засега си остава, но дали след Март догодина този офис ще е оторизиран да издава имигрантски визи?azzura написа:Така като гледам офисът в Букурещ си остава :
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -where.asp"
Въпроса ми не е към теб азурка, мисля на глас и си се чудя и аз вече какво става

Manchester United Football Club
Чакайте малко, каква е тази паника? Единственото, което се върти из форума е този сканиран документ от руски форум
.За сега е ясно само, че вместо в Букурещ вторият пакет документи се изпраща в Сидни, но визите пак ще се получават от Букурещ.Това е по официална информация. До сега рових из нета, из квебекските правителствени сайтове, но дори и намек за това публикувано в руския сайт не видях.Докато не го видя на двата официални канадски имиграционни сайта, за мен това е измислица.

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз пък за себе си и семейната кандидатура съм на следното мнение: така или иначе в момента се случват неща, които нито мога да предвидя, нито мога да контролирам. В такъв случай няма смисъл и да го мисля, докато не станат нещата много по-ясни. Така или иначе сме тръгнали по този път, а към момента няма някаква информация, която да касае пряко този наш път. Вярно че, че чакането стана доста голямо и неяснотите се увеличават. И какво да направя? Ами работим си, учим си френския и чакаме по-конкретни новини. Като подготвяхме документите се надявахме на процедура в рамките на 1,5 г. макс., но уви. Старите хора са казали: "Спокойствие и силна храна!"
Успех на всички!
Успех на всички!

И аз ги разбрах нещата както Коко.Koko написа: Според това което видях в официалният сайт считано от 1-ви декември документите всъщност трябва да се изпращат в офиса в Сидней, Нова Скоша, а оттам вече в зависимост от развоя на файла ще бъдат преращани към съответния регионален офис, който както излиза за България ще бъде в Монтреал.
Ако визите продължават да се издават от Букурещ, то това означава, че се прибавя още една стъпка към процеса.
Ето какво имам предвид....
Досега схемата беше така Виена->Букурещ
След март схемата става:
Нова Скотия->Монреал->Букурещ
Manchester United Football Club
azzura http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... rousse.asp"
Това не е руският сайт,а официалният.И долу в жълто е написано.
Това не е руският сайт,а официалният.И долу в жълто е написано.
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
По-скоро обратното - първо в Сидней, Нова Скоша и ако се мине първоначалното одобрение, документите ще се препращат към Монтреал за самият сертификат за селекция.azzura написа:Къде го четете това за Монреал? Първият етап е Виена, а вторият е Сидни, поне според това, което пише в официалния им сайтKoko написа:Според това което видях в официалният сайт считано от 1-ви декември документите всъщност трябва да се изпращат в офиса в Сидней, Нова Скоша, а оттам вече в зависимост от развоя на файла ще бъдат преращани към съответния регионален офис, който както излиза за България ще бъде в Монтреал.5kov написа:Мдааа, може пък сега да им наредят да обработят всички документи които са получили.По този начин може да има много покани за интервюта или направо сертификати за тези които изпълняват критериите.И всичко това да се случи в първото тримесечие на 2012.А може и служебно да ги препратят в Монреал,което допълнително ще удължи процедурата.След като закриват Имиграционното бюро във Виена,може би е редно да дадат адрес в Монреал.Кога ще стане това? Можем само да гадаем.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
На сайта на cic.gc.ca пише:http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... de-qui.asp
Travailleurs qualifiés sélectionnés par le Québec : Comment présenter une demande
Pour savoir comment obtenir un CSQ, visitez le site Web d‘Immigration-Québec.
1. Procurez-vous un Certificat de sélection du Québec (CSQ).
Pour savoir comment obtenir un CSQ, visitez le site Web de Immigration-Québec. Vous trouverez un lien conduisant à ce site dans la section Liens connexes, au bas de cette page.
Първо трябва да сте получили сертификата за селекция, за да кандидатствате за втория етап, където документите се пращат в Сидни:
http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... omment.asp"
Travailleurs qualifiés sélectionnés par le Québec : Comment présenter une demande
Pour savoir comment obtenir un CSQ, visitez le site Web d‘Immigration-Québec.
1. Procurez-vous un Certificat de sélection du Québec (CSQ).
Pour savoir comment obtenir un CSQ, visitez le site Web de Immigration-Québec. Vous trouverez un lien conduisant à ce site dans la section Liens connexes, au bas de cette page.
Първо трябва да сте получили сертификата за селекция, за да кандидатствате за втория етап, където документите се пращат в Сидни:
http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... omment.asp"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
а според вас на мен като ми искат допълнителни документи във Виена ли да ги пращам???
Нашите документи пристигнаха във Виена на 10.10.2011г.
Нашите документи пристигнаха във Виена на 10.10.2011г.
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Аз също се присъединявам към мнението,че паниката е последното нещо,което е нужно сега.Промени има.Това е факт.Но нека се изяснят точно какви са.Хората са го измислили и смятам,че и през гърба да се пукне ,човек не може нищо да промени.На този етап е важно тези които са подали документи и чакат акюзе и интервю или направо сертификат,да залягат здраво над френския и да събират пари и информация за адаптацията в Канада.И аз като Азура не намирам този документ от руския форум никъде другаде.Вариантите са два:или не го намирам,или той не съществува.И двата варианта са напълно възможни.Мисля че едно семейство подадоха след 01.12.2011 във Виена и ще се обаждат да видят какво се случва.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
И аз се надявам да е за добро и всичкото забавяне да е вследствие на тия реорганизации. Едва ли са ги решили вчера...
Но ние пък сме почти готови с нашите документи и планирахме до седмица-две да ги пращаме вече....та сега направо към Сидни ли да ги пускаме? Дано има повече яснота.
Но ние пък сме почти готови с нашите документи и планирахме до седмица-две да ги пращаме вече....та сега направо към Сидни ли да ги пускаме? Дано има повече яснота.
Привет на всички и от мен!
Чета форума горе-долу редовно, но все не стигам до момента да пусна по някой коментар.
Лично аз не съм много очарован от всичко, което се случва напоследък. Още повече, че не съм очаквал такава липса на организация и информационно затъмнение от държава като Канада. Мисля, че все пак от едно малко уважение към всички хора, които са отделили толкова време и средства да си пратят документите във Виена беше редно да излязат с някакво официално становище.
Не знам дали постъпих правилно или не, но тази седмица си блокирах кредитната карта. Не ми харесва варианта да си стоя в неведение и всеки ден да проверявам дали са ми изтеглили парите или не. Доста средства хвърлих и по курсове и частни уроци, които вече спрях, защото не искам да наливам пари в една бездънна яма и накрая да се окаже че трябва да чакам с години за нещо с неясен резултат. Дал съм си срок до пролетта, ако всичко е наред с останалите ми документи и изискат нещо допълнително, което ще мога да им изпратя в определените срокове да продължа процедурата, ако не се отказвам.
Явно има някакъв проблем в цялата им система, защото скоро попаднах на един форум за студентски бригади в цяла Канада. Там хора, които са подали документи по WAT програма и са платили между 800 и 1400 CAD, според това дали ще заминат с или без работна оферта, чакаха отговор от февруари дали ще им издадат визи или не. За мен това си е доста скандално, при съпоставяне на сроковете за издаване на подобен вид визи от Американското посолство.
Не знам как стоят нещата на място в Канада, но ако човек и там трябва да чака по толкова дълго, когато се обърне към държавните институции, то ще се окаже, че бюрокрацията у нас може пасти да яде пред канадската.
Чета форума горе-долу редовно, но все не стигам до момента да пусна по някой коментар.

Лично аз не съм много очарован от всичко, което се случва напоследък. Още повече, че не съм очаквал такава липса на организация и информационно затъмнение от държава като Канада. Мисля, че все пак от едно малко уважение към всички хора, които са отделили толкова време и средства да си пратят документите във Виена беше редно да излязат с някакво официално становище.
Не знам дали постъпих правилно или не, но тази седмица си блокирах кредитната карта. Не ми харесва варианта да си стоя в неведение и всеки ден да проверявам дали са ми изтеглили парите или не. Доста средства хвърлих и по курсове и частни уроци, които вече спрях, защото не искам да наливам пари в една бездънна яма и накрая да се окаже че трябва да чакам с години за нещо с неясен резултат. Дал съм си срок до пролетта, ако всичко е наред с останалите ми документи и изискат нещо допълнително, което ще мога да им изпратя в определените срокове да продължа процедурата, ако не се отказвам.
Явно има някакъв проблем в цялата им система, защото скоро попаднах на един форум за студентски бригади в цяла Канада. Там хора, които са подали документи по WAT програма и са платили между 800 и 1400 CAD, според това дали ще заминат с или без работна оферта, чакаха отговор от февруари дали ще им издадат визи или не. За мен това си е доста скандално, при съпоставяне на сроковете за издаване на подобен вид визи от Американското посолство.
Не знам как стоят нещата на място в Канада, но ако човек и там трябва да чака по толкова дълго, когато се обърне към държавните институции, то ще се окаже, че бюрокрацията у нас може пасти да яде пред канадската.