Малко от България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Koko

Re: Малко от България...

Мнение от Koko »

jovani написа: Като напиша "safest cities" в гугъл и получавам десетки най-различни линкове с всякакви най-разнородни класации с каква ли не подредба на градовете.
Може ли да пратиш линк към "класацията" за която говориш?
Човека който може да намери всяка отрицателна новина за Канада, дори в и най-непознатата мас медия, почти със завързани очи - не може да намери новината на деня отразена както в българските, така и в международните уеб сайтове.

Би трябвало това да е първоизточника

2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer survey
http://www.mercer.com/qualityoflivingpr#personal-safety"

Таблицата със Personal Safety Ranking, 2011 се намира надолу на същата страница, но всъщност въпросният доклад на Мерсер обхваща повече неща, не само личната безопасност.

Някакъв коментар за това къде е България?
Или може би логиката е че човек е в пълна безопасност, особено ако се вози в брониран Хамър, носи бронирана жилетка и каска и го придружава рота морска пехота. Последното се отнася за Багдат, да не реши някой че имам предвид София.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
Човека който може да намери всяка отрицателна новина за Канада, дори в и най-непознатата мас медия, почти със завързани очи - не може да намери новината на деня отразена както в българските, така и в международните уеб сайтове.

Би трябвало това да е първоизточника

2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer survey
http://www.mercer.com/qualityoflivingpr#personal-safety"

Таблицата със Personal Safety Ranking, 2011 се намира надолу на същата страница, но всъщност въпросният доклад на Мерсер обхваща повече неща, не само личната безопасност.

Някакъв коментар за това къде е България?
Или може би логиката е че човек е в пълна безопасност, особено ако се вози в брониран Хамър, носи бронирана жилетка и каска и го придружава рота морска пехота. Последното се отнася за Багдат, да не реши някой че имам предвид София.
Намерих аз доста класации, ама тази на Мърсър все ми убягва - въпреки че съм давал нееднократно мнението си за тях.
Според мен всичко е индивидуално - както "качеството на живот", така и "безопастността" - ходи да обясниш на жената, дето я ритаха колко сейф било Торонто според Мърсър.
Апропо новината я прочетох в Канадски ежедневник и после намерих видеоматериала, който постнах. Спестих ви много други неприятни новини от последните дни - да не си помислите, че специално търся да ви развалям настроението - всеки може сам да прегледа Канадските ежедневници на какъвто език иска, за да се запознае с реалностите.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Я, ама jovani още не му е дадена принудителна отпуска.
Manchester United Football Club
grozdan

Мнение от grozdan »

mufc написа:Я, ама jovani още не му е дадена принудителна отпуска.
Що да му дават такава? Не споделям мненията му, но оценявам различната гледна точка. Нито е нагрубил някого, нито е нарушил правилата.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

все едно ми казваш... харесвам ми да ме лъжат и ме кефи да чета глупости... нищо че всеки път го хващаме в издънки.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Муфц ти все много искаш някого да изгонят
Виж поогледай се може проблема да си е в теб самия :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Твоите мнения си ги знаем... благодаря че написа цели 2 реда.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа: Ако си бил в Сайнт Орлиънс по време на наводнението от ураганът Катрина щеше ли да обвиняваш Американското правителсво за случилото се?
Ти май наистина си вярваш на глупостите дето пишеш, а не си трол. :D

През ум не ми е минавало да обвинявам българското комунистическо правителство за земетресението в Свищов или в Стражица-Попово.

Това са природни бедствия, а не човешко творение, както Виденовата зима, Лукановата, Димитър Поповото "За Бога братя не купувайте, ако можете гладувайте" и още много други.

Впрочем Флорида за която ставаше въпрос всека година я забърсват по няколко урагана, хората се оплакват също от последиците от кризата, че туристите намалели и сега може да си купиш двустаен апартамент на плажа за 150 000 долара, ама знаеш кога ще ти повярвам, че в България е като в САЩ или в Канада?

Като ида в България и влезна в Макдоналдс или в кварталната кръчма и момче-американче или момиче-канадче ми сервират и заприказват на английски и ми разкажат колкоса по-добре там отколкото в Америката.

Дотогава не вървиш. Лани ходих в бившата фирма за която работих да пробвам да правим нещо заедно. Не става - същите стари муцуни бивши партийни секретари и ченгета от ДС под шапката на една от групировките. Дали са си заплати от 5 до 10 000 лева и на неколко, аостаналите се радват и на 1000. И нищо не правят - перат пари през една рафинерийка.

Целата мафиотска икономика на България се крепи на безъмно ефтиния труд на. Бизнес - грънци.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Koko написа:
Като стана дума за рискове и сбивания - видя ли новината из нета днес - петте най-безопасни града за живеене в цяла Америка са в Канада. Не ми се рови, но съм сигурен че няма представлява проблем да я намериш в нета - няма да е лошо да провериш и къде се класират българските градове в тази класация, особено като се има предвид че в световен мащаб Европа води с най-много градове.
Можеш да му поставиш за домашно да намери на кое място е България в света по прираст на населението и да го коментира.

Аз ще му дам фактитите - без линкове. На четвърто отзад напред. За 25 години от почти 9 милиона е останала 7 милиона и малко. Без войни, урагани и земетресения милион и половина като него, мен и теб са гласували с краката си за това колко добро място за живеене е България.

И кофтито е, че за това нема оправдание като преди, че ни е наложено от някой друг.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
grozdan

Мнение от grozdan »

mufc написа:все едно ми казваш... харесвам ми да ме лъжат и ме кефи да чета глупости... нищо че всеки път го хващаме в издънки.
А ти що се лъжеш? Нека си пише човека, понякога има интересни виждания за нещата.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа: Лани ходих в бившата фирма за която работих да пробвам да правим нещо заедно. Не става - същите стари муцуни бивши партийни секретари и ченгета от ДС под шапката на една от групировките. Дали са си заплати от 5 до 10 000 лева и на неколко, аостаналите се радват и на 1000. И нищо не правят - перат пари през една рафинерийка.
Целата мафиотска икономика на България се крепи на безъмно ефтиния труд на. Бизнес - грънци.
Ако можеш сега да ми обясниш откъде идват тези пари, които се били прали може и да ти повярвам. До тогава мнението ти ми прилича на мнението на всеки средностатистически всезнайко, който като не може да обясни даден бизнес модел махва с ръка и казва: "перат се пари". Този лаф съм го чувал толкова пъти до този момент, че излиза че нищо не се произвежда в България, а всеки "пере пари". Ами откъде идват тези пари - мръсни пари от Русия, наркокартелите на Колумбия, Сицилианската Мафия ли? Или определението "перат пари" е просто един от вариантите на "епа такова животно нема", "гроздето е кисело" и прочие.

Между другото 10 000 лева на месец в Плевен са все едно 6-цифрен месечен доход в Калгари. Трудно можеш да ги изхарчиш.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Ако можеш сега да ми обясниш откъде идват тези пари, които се били прали може и да ти повярвам.
Ами да разгледаме един такъв пример. Ще говоря хипотетично.
Европейският съюз отпуска сума 1 000 000 евро за построяване примерно на спортен център, да речем по програма за развитие на спорта. Събират се 3-4 ма тариката на най-високо ниво и решават ще направим проучвания, проекти, сметки и т.н. за да докажем пред комисионерите, че този център ще ни струва 1 милион.Обаче на нас всъщност ще ни струва 400К, защото ще направим икономии от хонорари и строителство. Останалите 600К ще си ги поделят 3-те тариката, като по възможност ще изнесат парите в чужбина. Само, че в която и банка да внесеш такава сума на запад, ще те питат откъде имаш парите.Заради това какво правим.Ами много просто-фиктивна фирма за нещо си (и то в България, където законът е слаб) или покупко-продажба на имот и т.н. и т.н. Тази схема би могла да се приложи за каквито и да е незаконни пари ( от наркотици, хазарт, проституция и т.н.)
Да си припомним, че термина "пране" на пари идва от времето на Ал Капоне, който е узаконявал незаконния кеш прекарвайки го през бизнес изключително съставен от обществени перални. А, там всичко е кеш и не можеш да му хванеш края.
P.S.Голям съм теоретик, ама тая схема си е съвсем реална.
Последно промяна от Bistra на Сря Ное 30, 2011 4:31 pm, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Джанкарло, за източване на ДДС чувал ли си? Или за неплащане на акцизи ?
Много от така наречените бизнеси са рентабилни в момента поради горните две причини плюс ниското ниво на заплащане.
Съвсем малко са работещите точки в икономиката, ама там говорим за големи хора. Не за тебе дето ти се свидят едни пердета 8)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
jovani

Мнение от jovani »

Познати са ми схемите описани от последните двама участника.
Има и други схеми - например хазарта също се използва за пране на пари, защото също се работи с кеш и е с трудно прогнозируеми обороти.
Проблемът е че в последните години пари от ЕС не идват много, а и не може да се обясни БВП-то на България само с източване на ДДС и неплащане на акцизи.
На мен ми е смешно, като чуя изразът "перат пари" отнесен за всяка възможна дейност - а го чувам прекалено често, за да може да е верен.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Кой ти каза, че става дума само за пари от ЕС. Я, сега да се върнем на старата тема за изнесените навремето капитали, които седят спокойничко разбити по офшорни сметки.Схемата за узаконяването им не би ли била същата, само че тук в ролята на инвеститор е лицето "Х", чийто лице не е популярно и известно за широката публика.
От друга страна имаме лицето "У"- мастит борец с малко мозък и много фирми.
Лицето "Х" дава на лицето "У" определена сума, искайки срещу нея определен узаконен дивидент. Лицето "У", обаче надписва сметките по същия начин, както биха го правили правителствените чиновници спрямо ЕС.Лицето "Х" в един момент обаче се усеща, поради изтичане на информация по веригата.Резултат: На лицето "У" му се праща руски килър. Ясно и просто. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Заключено