Малко от България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
jovani

Re: Малко от България...

Мнение от jovani »

Mr.D написа:Аз затова ще си купя старо 911 и ще си го реставрирам сам. Когато имам кьща с гараж де.
Много малко коли могат да стават за класик. И от старите американски 77-79 Мустанг ако намеря пак става. Но ще е повече работа.
Иначе от новите Р8 Ауди е ненормално красива.
Значи остава само да купиш къщата и поршето.

Много ми е интересно - казваш, че в България си работил в автосервиз - е ако не беше имигрирал, за годините в които си бил по Америките си могъл да станеш, да кажем, поне началник на сервиза, ако ли не да си имаш собствен сервиз. Апартамент вероятно си имал изплатен, така че е трябвало само да събереш само малко кеш за Порше на старо от Германия.

Имам един приятел, мой набор, който си отвори малък автосервиз по времето когато аз пътувах по Италия; преди 3 години го видях за последно - имаше прилична колекция от 5 БМВ-та: 7-ца, 5-ца, 2 х 3-ки, 2002. Сега може и самолет да си е купил.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Имам един приятел, мой набор, който си отвори малък автосервиз по времето когато аз пътувах по Италия; преди 3 години го видях за последно - имаше прилична колекция от 5 БМВ-та: 7-ца, 5-ца, 2 х 3-ки, 2002. Сега може и самолет да си е купил.
Баси, и на това викаш голямо щастие ли, при пълната липса на инфраструктура? Казваш, самолета му е нужен да си прелита до колекцията, щото по пътя не става. :D
Спомням си навремето моят мъж кат даваше архитектурни консултации на футболните булки, ами една го беше водила до къщата на Наско Сираков, да му покаже какви фрески има извътре и колко е хубаво. М-Да хубаво, с малката подробност, че за да стигнеш дотам маааш през полето, заобикаляйки един свинарник. ;)
Абе, Jovani, много си ми симпатичен, ама прости, че не споделям никак ентусиазма ти.
Ако, беше чак толкова добре там, баш тарикатите, дето изпооткраднаха парите на хората щяха да са си останали там, а не да търсят подставени лица, да им ги изнасят с куфарчета всеки месец. :puke:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
jovani написа:Имам един приятел, мой набор, който си отвори малък автосервиз по времето когато аз пътувах по Италия; преди 3 години го видях за последно - имаше прилична колекция от 5 БМВ-та: 7-ца, 5-ца, 2 х 3-ки, 2002. Сега може и самолет да си е купил.
Баси, и на това викаш голямо щастие ли, при пълната липса на инфраструктура? Казваш, самолета му е нужен да си прелита до колекцията, щото по пътя не става. :D
Спомням си навремето моят мъж кат даваше архитектурни консултации на футболните булки, ами една го беше водила до къщата на Наско Сираков, да му покаже какви фрески има извътре и колко е хубаво. М-Да хубаво, с малката подробност, че за да стигнеш дотам маааш през полето, заобикаляйки един свинарник. ;)
Абе, Jovani, много си ми симпатичен, ама прости, че не споделям никак ентусиазма ти.
Ако, беше чак толкова добре там, баш тарикатите, дето изпооткраднаха парите на хората щяха да са си останали там, а не да търсят подставени лица, да им ги изнасят с куфарчета всеки месец. :puke:
Едни изнасят насам, други натам - важното е парите да се въртят :)

В кои банки в България мога да си отворя срочен депозит в Канадски долари, и какъв е лихвеният процент? :)

А ние си имаме вила на метри до един водопад - красота! Пътят беше малко разбит ама с Рейндж Роувъра мислим да го решим този проблем.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Апартамент вероятно си имал изплатен, така че е трябвало само да събереш само малко кеш за Порше на старо от Германия.
Да бе, всеки студент в България със завършването му връчват един изплатен апартамент. Голяма част от младото население не изплаща моргидж, защото или живее още с мама и тати или е най-много под наем. В това отношение България вече не е по-различна от западните страни - ако искаш собствено жилище и мама и тати не са купили 3-4 апартамента преди време да раздават на децата - тогава яхваш моргиджа. Естествено не говоря за хората които в момента са на 40-50 години и са имали възможност да купят апартамент периода преди 2002-2003 когато цените бяха много по-ниски.
Другата причина е, че вече сигурно 25-30% от населението в София са дошли от провинцията сравнително скоро и никой не го грее че имаш собствен апартамент в Казанлък, който ако го продадеш няма да ти стигне дори и за даунпеймънт на същия апартамент в София. А са принудени да мигрират към София защото повечето не могат да намерят работа дори за 400лв в провинцията.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

miteto написа: Да бе, всеки студент в България със завършването му връчват един изплатен апартамент. Голяма част от младото население не изплаща моргидж, защото или живее още с мама и тати или е най-много под наем. В това отношение България вече не е по-различна от западните страни - ако искаш собствено жилище и мама и тати не са купили 3-4 апартамента преди време да раздават на децата - тогава яхваш моргиджа. Естествено не говоря за хората които в момента са на 40-50 години и са имали възможност да купят апартамент периода преди 2002-2003 когато цените бяха много по-ниски.
Другата причина е, че вече сигурно 25-30% от населението в София са дошли от провинцията сравнително скоро и никой не го грее че имаш собствен апартамент в Казанлък, който ако го продадеш няма да ти стигне дори и за даунпеймънт на същия апартамент в София. А са принудени да мигрират към София защото повечето не могат да намерят работа дори за 400лв в провинцията.
:y:
Manchester United Football Club
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Апартамент вероятно си имал изплатен, така че е трябвало само да събереш само малко кеш за Порше на старо от Германия.
Да бе, всеки студент в България със завършването му връчват един изплатен апартамент. Голяма част от младото население не изплаща моргидж, защото или живее още с мама и тати или е най-много под наем. В това отношение България вече не е по-различна от западните страни - ако искаш собствено жилище и мама и тати не са купили 3-4 апартамента преди време да раздават на децата - тогава яхваш моргиджа. Естествено не говоря за хората които в момента са на 40-50 години и са имали възможност да купят апартамент периода преди 2002-2003 когато цените бяха много по-ниски.
Ами че то ще заприлича на Канада накрая - защо е нужно да подавате документи, да чакате интервюта, да трошите излишни пари, като същият "експириънс" можете да го получите и в България? Мен за това ми е смешно като почнат да се оплакват колко по-зле ставало в България - не че става "по-зле", ами става по-капиталистическо, както в Канада и Щатите.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

А защо тогава живея по-добре когато съм навън?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Едни изнасят насам, други натам - важното е парите да се въртят :)

В кои банки в България мога да си отворя срочен депозит в Канадски долари, и какъв е лихвеният процент? :)
М-Да, ти си цитирал тази тема, ама не знаеш какви са му мотивите, нали?
При положение, че съм изгубила навремето пари точно от българска банка не бих рискувала втори път. От друга страна съм единствено дете, а имам майка там. Мислиш ли, че пенсията ще и е достатъчна след време за да живее достойно?Съжалявам, но ние не сме богаташи с по няколко изплатени имота.Всичко, което сме постигнали и което тепърва ни престои е плод на труда ни на Канадска земя, така че след време бих и помогнала, просто защото я обичам и имам сърце. За инвестиции и развитие на държавата 5 пари не давам, за мен това е затворена страница.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Ами че то ще заприлича на Канада накрая - защо е нужно да подавате документи, да чакате интервюта, да трошите излишни пари, като същият "експириънс" можете да го получите и в България? Мен за това ми е смешно като почнат да се оплакват колко по-зле ставало в България - не че става "по-зле", ами става по-капиталистическо, както в Канада и Щатите.
На мен пък ми става още по-смешно някой като почне да разпъва локуми какво щяло да стане с някой си друг без да има и грам представа за ситуациите и изборите пред които другия е бил изправен.
Пък и както сам знаеш, Българска Фондова Борса предлага един вид "експириънс", а Торонто Сток Иксчейндж - съвсем друг. Отделно и това почти "средновековно" менталити - да не си подаваш носа извън "родната къща" освен на няколкодневни екскурзии, сакън да не видиш света навън какво представлява извън туристическите атракции.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jovani,
когато се прибереш и заживееш в България, тогава ще ни затвориш устите... а дотогава си оставаш мрънкач, който много обича да лъже.
Прибери се и тогава дрънкай.
jovani

Мнение от jovani »

mufc написа:А защо тогава живея по-добре когато съм навън?
mufc написа:Ама ти верно ли мислиш, че 5цифрена заплата на месец е добра заплата :rofl: :rofl: :rofl: и си мисли, че е успял нашия :D
Не знам Муфц, ти винаги си ми бил странен с твоите решения и колкото и да съм се опитвал ще си призная, че не мога да те разбера - щом не ти стига 6-цифрената (или по-голяма) месечна заплата и си решил да си пробваш късмета в Канада, където, според мен, много има да драпаш докато достигнеш до "мизерната" 5-цифрена месечна заплата... Дано да не съм прав...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Колкото и пари да се изкарват, те никога не стигат. Нито ти нито аз ще достигнем някога момента в, който да кажем " Жена ето харчи колкото си щеш. Пара има бол"
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Ами че то ще заприлича на Канада накрая - защо е нужно да подавате документи, да чакате интервюта, да трошите излишни пари, като същият "експириънс" можете да го получите и в България? Мен за това ми е смешно като почнат да се оплакват колко по-зле ставало в България - не че става "по-зле", ами става по-капиталистическо, както в Канада и Щатите.
На мен пък ми става още по-смешно някой като почне да разпъва локуми какво щяло да стане с някой си друг без да има и грам представа за ситуациите и изборите пред които другия е бил изправен.
Пък и както сам знаеш, Българска Фондова Борса предлага един вид "експириънс", а Торонто Сток Иксчейндж - съвсем друг. Отделно и това почти "средновековно" менталити - да не си подаваш носа извън "родната къща" освен на няколкодневни екскурзии, сакън да не видиш света навън какво представлява извън туристическите атракции.
Сигурен съм че в България има индивиди, които правят добри пари от борсови операции на Българската Фондова Борса. Методите и начините на работа със сигурност са различни, но такива хора има, колкото и на Митето да не му се вярва. И аз не бих ги нарекъл "мафия" или "мошенници", така както не мога да обинявам местната "мафия" че се е докопала до кокала и не го дава.
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
jovani написа:Едни изнасят насам, други натам - важното е парите да се въртят :)

М-Да, ти си цитирал тази тема, ама не знаеш какви са му мотивите, нали?
При положение, че съм изгубила навремето пари точно от българска банка не бих рискувала втори път. От друга страна съм единствено дете, а имам майка там. Мислиш ли, че пенсията ще и е достатъчна след време за да живее достойно?Съжалявам, но ние не сме богаташи с по няколко изплатени имота.Всичко, което сме постигнали и което тепърва ни престои е плод на труда ни на Канадска земя, така че след време бих и помогнала, просто защото я обичам и имам сърце. За инвестиции и развитие на държавата 5 пари не давам, за мен това е затворена страница.
Ти твърдиш, че си загубила пари в България - а не си ли спомняш колко хора си загубиха спестяванията в Канада само преди няколко години?
Не е проблемът в Канада или в България пер се, а във факта, че при капитализмът индивидите директно или индиректно поемат определени рискове, които при социализма са били поемани от държавата. Ерго и оттам идва негодуванието на хора, поели риск и загубили инвестицията си, че държавата им е била виновна.
jovani

Мнение от jovani »

mufc написа:Колкото и пари да се изкарват, те никога не стигат. Нито ти нито аз ще достигнем някога момента в, който да кажем " Жена ето харчи колкото си щеш. Пара има бол"
Аз все пак бих заложил на 6-цифреният месечен доход, стига наистина да имаш такъв. 6 е повече от 5, поне в простата математика с която боравя в момента.
Заключено