medical examinations and security check - vyprosi

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
edelwais

medical examinations and security check - vyprosi

Мнение от edelwais »

zdraveite, imam niakolko vyprosa otnosno medical & security checks.

1. medical examinations

"As per Immigration and Refugee Protection Act Regulation 30(1)(c), if an individual is seeking entry to Canada for a period of greater than six months, and has resided or sojourned, at any time during the one year period immediately preceding the date of seeking entry, for six consecutive months, in a designated country/territory, then he/she is required to undergo an immigration medical examination."
http://www.cic.gc.ca/english/visit/dcl.html

vyprosite mi sa slednite:
kak se definira "date of seeking entry"? entry kato PR li?

ot blizo edna godina jiveem v quebec, hodili sme si samo vednyj do BG za 1 mesec, ne mislim da si hodim dokato ne izlezat vizite (kamo li pyk za 6 meseca). taka che moje da se kaje (spored men) che sme residing in canada "during the one year period immediately preceding". obache, kato proveria v spisyka s countries, tam canada ia niama...
osven tova, tozi spisyk e "Last Updated: 2000-02-17"

drugoto, koeto ne mi e iasno e: "then he/she is required to undergo an immigration medical examination". t.e. ako si jivial v niakoia ot designated countries si required do minesh medicinski. tova znachi li, che ako si jivial v ne-designated country (kakvato predpolagam e canada) sys sigurnost niama da te karat da minavash medicinski, ili pak moje da se naloji da minesh prez tiah?

ta, niakoi minaval li e po tazi pista (podavane na dokumenti veche bideiki v quebec) i da ima lichen opit po vyprosa s medicinskite?

2. security checks
tova svidetelstvata za sudimost li sa samo, ili vkliuchva naprimer i kazarma? shtoto az biah vyv VVS (gotvach), ama se pritesniavam, che kato im kaja Air Force i moje da nastane ozybvane :shock: taka che vyprosa mi e: imat li nachin da proveriat v koe podelenie si slujil, i kakva tochno ti e bila dlyjnosta?

tolkova zasega,
blagodaria predvaritelno
(izvinete za latinicata, no pisha ot lab)
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Заключено