Положителното е, че престоят ти е бил кратък и , че за пореден път си се убедил за себеси, че навремето си взел правилното решениеJohn Smith написа:Съвсем наскоро имах кратък престой в България. Никаква Европа не е това, а някаква разпадаща се ориенталска държава, разядена от тотална корупция до най-ниски нива, изключително ниска култура на поведение на населението и невероятна бюрокрация, която души всичко наред... Имах някакви надежди да видя нещо наистина хубаво, но ми беше трудно да го намеря.
Някой заменял ли е канадска шофьорска книжка за българска?
Re: Някой заменял ли е канадска шофьорска книжка за българск
Manchester United Football Club
- John Smith
Огромна маса млади хора чакат да вземат правилното решение през 2014, когато се очаква да отпаднат изискванията за работна виза в ЕС. В България младите хора вече нямат желание и да учат, всичко гледа навън. Тази година Софийски Университет има 629 незаети места след 2-ро класиране. При това за специалности, за които преди години са се борели средно 4 човека за 1 място. Все повече хора започват да виждат, че няма надежда България да стане Европа скоро, съответно гледат да се спасяват нанякъде преди да е станало прекалено късно. Това е реалността, за съжаление.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Бла бла ,поредния бълвоч,колкото излизат толкова и се прибират
На Смит нищо не му харесало,ми и аз да съм живял на 5та картофена нива в Бг и аз щях да рева че мноо лошо там

На Смит нищо не му харесало,ми и аз да съм живял на 5та картофена нива в Бг и аз щях да рева че мноо лошо там
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Много от тях нямаха нерви да чакат до тогава, и се изнесоха по Европа. Аз почти нямам останали приятели в БГ вече. Доста от тях се изнесоха първите месеци на 2007.John Smith написа:Огромна маса млади хора чакат да вземат правилното решение през 2014,
Но определено 2014 си е огромен светъл лъч на хоризонта.
Много хора се "изнесоха" но и много хора се прибират ,не го забравяйте този факт ..!
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- John Smith
Аз от спалнята си в София все още мога да гледам Витоша от близо, но това с нищо не променя ситуацията. Достатъчно е да изляза от къщата и ме удря миризмата на ориента и съответната култура. Българското общество (ако има такова изобщо) най-точно би могло да се опише като стадо кочове, които се ръгат да минат през тесен мост. Важното е да стигнеш колкото може по-напред, да избуташ тези до теб встрани, тези пред теб да ги спънеш, а на тези зад теб да пречиш. И колкото по-нахален и прост си в процеса, толкова си повече "тарикат". А най-жалкото е, че всичкото това се прави за печалба от 50 стотинки, за преднина от 5 секунди или просто за демонстрация кой от кого е повече коч.myhata II написа:...ми и аз да съм живял на 5та картофена нива в Бг и аз щях да рева че мноо лошо...
Айде myhata II, кога ще вдигаш парцалите? България в момента направо мирише, прекрасно място за мухи.
За социаладжиите, нередовните, бежанците, гурбетчиите и неграмотните... може и да са такива фактите.myhata II написа:Много хора се "изнесоха" но и много хора се прибират ,не го забравяйте този факт ..!
- ablood
- Обратна връзка:
Познавам десетки (съученици, познати...) които се изнесоха и само едни, които се върнаха, ама те се върнаха от латинска Америка при родители хипер-реститути.myhata II написа:Много хора се "изнесоха" но и много хора се прибират ,не го забравяйте този факт ..!
Тук познавам също десетки българи и само 1 и 1/4 семейства, които се върнаха. Повечето се адаптират, създават дом, кариера, бизнес...
Така, че гастербайтерите и неуспелите емигранти са огромна рядкост сред моите познати. Не знам в какво гето си се забутал.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
За съжаление това е много точно казано. Както се казва: "Право куме в очИ!"John Smith написа:Българското общество (ако има такова изобщо) най-точно би могло да се опише като стадо кочове, които се ръгат да минат през тесен мост. Важното е да стигнеш колкото може по-напред, да избуташ тези до теб встрани, тези пред теб да ги спънеш, а на тези зад теб да пречиш. И колкото по-нахален и прост си в процеса, толкова си повече "тарикат". А най-жалкото е, че всичкото това се прави за печалба от 50 стотинки, за преднина от 5 секунди или просто за демонстрация кой от кого е повече коч.
Истина е, че се връщат доста хора, най-вече от малки провинционални градчета. Това са хора работили неквалифициран труд в Гърция, Испания и Италия. Когато в Испания кризата удари недвижимите имоти, много хора усетиха дебелия край. Тези същите са се върнали, не понеже има какво да правят в БГ, а защото ще имат по-малко разходи. Така спестяванията ще стигнат за по-дълго. Да, тези хора живеят от спестяванията си! И дебнат кога ще се раздвижат нещата и да хващат към ЕС пак.
Така, че Мухата е прав, макар, че пропуска горната малка подробност.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
А тези , които не се адаптират си е абсолютно нормално да си се връщат.ablood написа:Повечето се адаптират...
Аз например не се адаптирам към обстановката в БГ и затова отново се махам.
Но има и една група хора, които наистина си им е гот в БГ и въпреки мизерията не си правят планове дори на гурбет да тръгнат.
Така, че хора има всякакви на тоя свят.
Опитвам се да бъда обективен.
Недей бе,сакън ако си обективен 
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- John Smith
Ама разбира се, обективен е само този, който е недоволен от живота си в Канада и е решил да се връща в България. А най-обективни са тези, които хем са недоволни от живота си в Канада, хем не се връщат в България. Като myhata II, примерно. 
John Smith,
ти не виждаш ли, че целта на Мухата е да те дразни... а ти продължаваш да му се връзваш
ти не виждаш ли, че целта на Мухата е да те дразни... а ти продължаваш да му се връзваш
Аз ак бях и в България щях да бъда обективен Смит,ама твоята обективност за там граничи с плюенеJohn Smith написа:Ама разбира се, обективен е само този, който е недоволен от живота си в Канада и е решил да се връща в България. А най-обективни са тези, които хем са недоволни от живота си в Канада, хем не се връщат в България. Като myhata II, примерно.
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Муха,това ти ли си,да не е някоя друга Муха? И тогава поне нямаше световна криза...
myha
Заглавие: ZASHTO BIAGAME OT BG ??!!!
МнениеПубликувано на: Нед Окт 30, 2005 6:23 pm
Аватар
Dnes gledah tv i se chydia kade sa horata?
tyka samo lajci i mijityrki ,edin go pogrebvat na pogrebenieto stari mycyni[ chengeta,mytri i dori savetnici na prezidenta] dryg se pani da stane kmet kato obeshtava ,,boklyka shte go preberem kato che li edva li ne tova e neshto nedostigimo i sega se chydia teia na nenormalni li ni praviat ili samite nie sme ovce ???
daaaa moite deca niama da giveiat tyka veche sam sigyren v tova!!!
i sega mi prosvetna dobre che se spasiavam biagam !!! biagam ot samite tiah !!!!!
- John Smith
Не му се връзвам никак. Чудя му се на акъла и се забавлявам с неграмотността и невежеството му при удобен случай.mufc написа:John Smith,
myhata II е живото доказателство, че до Канада се стига много лесно. Щом той е минал, значи всеки желаещ може да мине. Това е окуражаващо за хората, които в момента минават процедурата за имиграция. А те са значително повече от тези, които имат намерение да си тръгват от Канада. Mухата не може да изплаши никого с едноредовите си неграмотни писаници. На всеки става ясно, че проблемите му са лични, а не глобални. А и щом един човек с толкова начално образование може да живее някак в Канада толкова години, то значи всеки способен да прави нещо с двете си ръце ще бъде OK.