МЕД. СЕСТРИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
PAVLINAP

МЕД. СЕСТРИ

Мнение от PAVLINAP »

Здравейте,знаете ли търсят ли се мед.сестри в Квебек,добре платени ли са и признава ли се нашето сестринско образование там.ще съм много благодарна ако има някой информиран :D
Joy

Мнение от Joy »

Търсят се,платени са,а образованието се признава в Онтарио-не тук,въпреки че зависи каква е дипломата.Новите колежиални,а също бакалавърските се признават.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

да, тук в Онтарио след като те шамаросат с изискване 250 точки на ТОEFL , в зависимост от стажа май, започваш около 5-6 месечен курс ли каквото там му викат, и после се явяваш на цялостен изпит. от позната която го е взела знам, че е бил доста гаден, труден и цял ден. така че не си мисли че "тези са големи тапаци и аз ще им скрия топката". въобше сериозно учене ще трябва. преебавката е че ако те скъсат ще трябва да чакаш една година до следващия изпит.
а тук от януари вавеждат задалжително 4 години за мед сестра. 2+2 колеж и университет. освен ако не си бакалавар по точна наука и директно да влезеш в университета и да караш само 2 години за бакалавар по nurse.
абе JOY, не ми харесваш нещо! каде е онази снимка :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Joy

Мнение от Joy »

абе JOY, не ми харесваш нещо! каде е онази снимка
Е,Сашо,ти да не си помисли,че на онази снимка бях аз? :D Скрих я да не заблуждавам хората... :D

Аз другата седмица ще го боря изпита.Стискай палци!
Тук имаш право само на 2 опита,ако те скъсат на втория,учиш пак 6 месеца,ако те скъсат на третия,губиш право въобще.
Бакалавърската степен при нас е 3 год. след 3 год. колеж.Сега има нова програма ДЕК-БАК,която е 3+2 год.,т.е. Ун-т могат да изкарат за 2 год.само записаните в тази програма.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

STISKAM JOY, STISKAAAAM!
I TI NA MENE STISKAY- DRUGIA MESEC SUM NA MCAT :cry: PREDPOLAGAM CHE STE SE SPRAVYA, I TI SHTE SE SPRAVISH-USPEH!!! :beer:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Joy

Мнение от Joy »

Давай,Сашо,да им скриеш топката на канадците!

Стискам палци и се възхищавам на смелостта и амбициите ти!
Аватар
Val

Мнение от Val »

JOY,

Успех на изпита!!! :D Ще ти стискам палци и аз! :thumbsup:
Заключено