znae li niakoj kakvo e polojenieto s COFI

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
mis

znae li niakoj kakvo e polojenieto s COFI

Мнение от mis »

za poreden put ste pozdravia suzdatelite na tozi strahoten forum i razbira se vsi4ki u4astvasti v nego!
imam sledniat vupros:kakvo e polojenieto s COFI v momenta- kolko pari davat, kolko produljava.....
blagodaria predvaritelno
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

COFI-то e 115 долара на седмица,а продължава според това от къде ще го започнеш,т.е. как ще се представиш на оценяването на нивото ти около два месеца след като пристигнеш.Самият курс започва между 4 и 7 месеца след пристигането и ако ше разчиташ на пари от COFI трябва да имаш готовност да изкараш около половин година с пари от другаде.
Казват,че нивото на самия курс е ниско.Според мен не си губи времето да градиш дългосрочни планове за COFI пари,вземи максимума от Бг,като подготовка по езици,почвай работа като пристигнеш и доучвай на вечерни курсове и самостоятелно.
Със сигурност всяка работа на пълен работен ден е по-добре платена от курса,който трябва да остане като краен вариант,последно преди социала :lol:
Joy

Мнение от Joy »

Казват,че е ниско тези,които ги мързи да учат и които ходят на уроци от дъжд на вятър (повечето българи и руснаци,които познавам от Кофи-то,редовно отсъстваха )
Аз пък казвам,че нивото е съвсем на висота.Учих прз цялото време в България по време на процедурата-смених 2 школи и 2 частни учители,така че имам някак база за сравнение. Нивото в Кофи-то ми стигна за професионално обучение.
Когато аз бях на път,казваха че се чака по половин година.Ние на втория месец бяхме започнали-всеки случай е различен.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

За започването - различно е, ние пристигнахме на 4 май и започваме КОФИ на 2 август... :wink: :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az ne lipsvax ot Kofito ,no vupreki tova biax razo4arovana zashtoto si mislex 4e e e visoko nivoto na kursovete,a to se okaza greshka.Za 4 meseca v KOFI naprednax ugasno malko.Zatova i az mislia kato Dimirtar 4e ako imash vreme e nai-dobre da uchish v Bulgaria.Tam gramati4eski shte podgotviat mnogo po dobre a tuka po ve4ernite kursove mogesh da drupnesh v razgovorite.
Pove4eto mi poznati koito doidoxa prez poslednite 7-8 meseca 4akaxa po 4-5 meseca da zapo4nat KOFI,az zapo4nax na 3,5 mesec ot idvaneto mi.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

От 2 август влизат сила новите разпоредби за КОФИ. Ще има само 3 нива. Всяко от които по 11 седмици и всеки ден по 6 часа. На седмица ако не сте на социал ви се полагат по 115 долара /само за дните когато сте на училище, почивките не се плащат/. Ако работите ви се плащат само по 30 долара на седмица. Ако имате деца и плащате детска градина или гардери в училище /пазят ви децата на обяд или след часовете/ тези пари също ви се изплащат.
Тенденцията обаче е да няма първо ниво, така че остават само 2 нива /може би затова изискват вече добро владеене на езика преди да заминете/. Съкращават броя на професорите почти на половина така че вероятно и чакането за курсовете ще се увеличи.
Курсовете са много добре замислени и ако случите на добър преподавател ще останете доволни /тук всеки преподавател си работи по негова собствена програма/. Освен езика има много срещи с представители на различни организации държавни и обществени, които ще ви запознаят с живота в провинцията и правата и задълженията ви , къде може да се учи и къде може да се търси помощ, правата и задълженията ви като наемни работници и други полезни неща.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
mis

Мнение от mis »

mnogo, mnogo sum vi blagodarna za izcerpatelnata informacia
Заключено