Мерси предварително ...
Имигриране в Канада
Имигриране в Канада
Здравейите! На 15 съм. Сега ще бъда 10-ти клас и вече сериозно се замислих къде ще уча когато завърша!? И понеже нещата в нашата родина не вървят добре пък и винаги съм искал да живея някъде на далече... повечето приятели и роднини ме посъветваха да се опитам да отида в Канада. Мисля, че съм попаднал на тоното място, да задам няколко въпроса. Като цяло в България до колкото съм запознат няма канадско посолство. Искам да попитам как и къде мога да намеря такова, сигурно ми трябва виза ако искам да емигрирам. Какви видове визи има, аз например искам ако отида там да остана постоянен жител, а след това гражданин. След това разбрах, че трябват изпити, за да те приемат в университет. Аз искам да отида в Онтарио, в Торонто където говорят английски. Взел съм FCE изпит от Кеймбридж, но сега мисля да се явявам на Йелтс. Той подходящ ли е ако искам да емигрирам и уча там? Също така искам да разбера дали изобщо мога да уча там ако в България няма канадско посолство. Ако е възможно някаква информация от хора които живеят в Торонто, как е там, дали им харесва? Искам също да разбера ако съм приет и отида там какво следва след това.. ? Хора, моля ВИ помогнете с някой коментар повече
смятам, че сега му е времето да реша, макар че повечето приятели може да ме наричат луд, защото имало още 3 години... но те така или иначе ще минат неусетно
Извинявам се за леко "детското" изказване, но времето му е сега!! Всяка една информация относно това с посолствата и т.н. или това за изпитите по английски и вобще как става всичко докато идеш там и след това, ще ми бъде от полза. Моля всеки който е минал по тоя път или знае нещо да помогне
Всеки съвет ще ми бъде от полза
Мерси предварително ...
Мерси предварително ...
Всеки човек греши, но не всеки се учи от грешките си...
-
mwanza
- Обратна връзка:
Re: Имигриране в Канада
Начи. Много си малък за да минеш процедурата. Ще ти трябва трудов стаж, който нямаш. Като чуждестранен студент, ще ти одерат кожата с таксите за следване.
Аз лично бих те посъветвал да провериш за стипендии и прочее финансиране в Европа. Като българин си и европейски гражданин и почти съм сигурен, че ще има фондове за европейски граждани. Една приятелка ми каза, че е намерила начин.
Аз лично бих те посъветвал да провериш за стипендии и прочее финансиране в Европа. Като българин си и европейски гражданин и почти съм сигурен, че ще има фондове за европейски граждани. Една приятелка ми каза, че е намерила начин.
Каква е "процедурата"? И аз искам ако има някакъв начин, след като завърша средното си образование тук да продължа там ако може .... 
Ако искаш да дойдеш да следваш в Канада трябва да ровиш доста из уебсайтовете на канадските университети, доколкото всеки университет има собствени приемни условия. Ако успееш да покриеш условията им, включително както стана дума по-горе доста солените им такси за следване на чуждестранни студенти, и те приемат да следваш в съответния университет, следващата стъпка е да подадеш документи за студентска виза за Канада.iv4o95 написа:Каква е "процедурата"? И аз искам ако има някакъв начин, след като завърша средното си образование тук да продължа там ако може ....
Моето мнение съвпада с това на mwanza - мисля че имаш по-добри шансове да те приемат да учиш в някой от Западно Европейските университети, където би трябвало и да е по-евтино.
За студенска виза за Канада можеш да прочетеш по-подробно в официалният сайт
http://www.cic.gc.ca/english/study/index.asp"
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- mortigur
- Обратна връзка:
В повечето скандинавски университети все още образованието е безплатно, въпреки че се замислят да го направят платено. В повечето ако не и във всички германски унита мисля че образованието е безплатно. Наплива обаче е голям, до колкото си спомням гледах статистика, където има отдръпване на кандидатстващите от Китай и доста увеличаване броя на кандидатите от USA. Друг е въпроса дали и какво ще учиш. Мисля че приемането в западно европейски университет е доста по-трудно отколкото в Канадски или Американски университет.
Но както казаха по горе търси разпитай и най важното какво искаш да учиш. Ако е някоя икономическа специалност мисля че избора ти по принцип е неограничен, тоест имаш доста университети насреща. Ако е обаче нещо от типа на програмиране, или подобни или пък някакви други инженерни специалности - ел, механик, сивил или нещо подобно избора се ограничава от програмите които се предлагат на английски. Тогава намирането на подобни специалности е малко по трудно.
http://www.helsinki.fi/admissions/under ... icants.htm"
Ето ти и направо сайта за ъндърградуейт който първи ми дойде на акъла.
EDIT
Скоро като се явявах на IELTS частта говорене се запознах с китаец, който е дошъл в канада като е кандидатствал в колеж. Поне така ми каза. Значи приет е в колежа и го е завършил, след това вече китайската общност муе намерила работа(но това е друга тема). Идеята ми е че е успял да дойде чрез приемането в колеж.
Но както казаха по горе търси разпитай и най важното какво искаш да учиш. Ако е някоя икономическа специалност мисля че избора ти по принцип е неограничен, тоест имаш доста университети насреща. Ако е обаче нещо от типа на програмиране, или подобни или пък някакви други инженерни специалности - ел, механик, сивил или нещо подобно избора се ограничава от програмите които се предлагат на английски. Тогава намирането на подобни специалности е малко по трудно.
http://www.helsinki.fi/admissions/under ... icants.htm"
Ето ти и направо сайта за ъндърградуейт който първи ми дойде на акъла.
EDIT
Скоро като се явявах на IELTS частта говорене се запознах с китаец, който е дошъл в канада като е кандидатствал в колеж. Поне така ми каза. Значи приет е в колежа и го е завършил, след това вече китайската общност муе намерила работа(но това е друга тема). Идеята ми е че е успял да дойде чрез приемането в колеж.
Taxation is theft.
Да учиш в страна кьдето нямаш шанс да имигрираш само парите и времето ще си изгубиш. Незнам защо всички го набутвате в Европа като там не е цвете. Ако имаш вьзможност ела в Канада или Америка. Ще имаш локално образование и от Университетите можеш да кандидатстваш за практикум КО-ОП накрая на обучението и така ще добиеш опит.
То не е евтино но си струва ако си го мислиш сериозно. Аз от Бьлгария трьгнах с 300 долара за Америка и успях с работа да си платя цялото образование което е 4 пьти по скьпо за чуждестранни студенти.Излезе ми около 50К.
Пьк и фактора че ще си млад ти дава голямо предимство за адаптация, Английски,Френски и двата евентуално ще говориш. Предполагам и не си семеен. Женитбата тук за гражданин или резидент ти дава резидентска карта.
Рано да се занимаваш по форумите за визи. По добре проучи всички колежи с 2-3-4 годишни програми на тоя конинент.Калифорния е евтино образованието до колкото знам. Но 10К на година е нормално(евтино) за Америка.
Пред Америка бих избал Канада защото имаш легално право да работиш докато си студент.
Успех и добре че мислиш от рано.
То не е евтино но си струва ако си го мислиш сериозно. Аз от Бьлгария трьгнах с 300 долара за Америка и успях с работа да си платя цялото образование което е 4 пьти по скьпо за чуждестранни студенти.Излезе ми около 50К.
Пьк и фактора че ще си млад ти дава голямо предимство за адаптация, Английски,Френски и двата евентуално ще говориш. Предполагам и не си семеен. Женитбата тук за гражданин или резидент ти дава резидентска карта.
Рано да се занимаваш по форумите за визи. По добре проучи всички колежи с 2-3-4 годишни програми на тоя конинент.Калифорния е евтино образованието до колкото знам. Но 10К на година е нормално(евтино) за Америка.
Пред Америка бих избал Канада защото имаш легално право да работиш докато си студент.
Разбира се, че не съм семеен
на 15 съм... Мерси за инфото, просто исках да знам как седят нещата с ученето там и емигрирането, всичко това плюс сега искам да попитам нещо: Въпроса ми е мога ли да стана постоянен жител и без да се женя за канадски гражданин, защото не искам да ида, да завърша там образованието си и след това да се върна, има ли други начини ?
Моля, всеки който знае нещо по темата, да помага, Мерси
Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.Mr.D написа:Да учиш в страна кьдето нямаш шанс да имигрираш само парите и времето ще си изгубиш. Незнам защо всички го набутвате в Европа като там не е цвете. Ако имаш вьзможност ела в Канада или Америка. Ще имаш локално образование и от Университетите можеш да кандидатстваш за практикум КО-ОП накрая на обучението и така ще добиеш опит.
Ако дойдеш да следваш в Канада като чуждестранен студент имаш възмоността да кандидатстваш за статут на перманент резидент в Канада по някоя от имиграционните процедури, това че ще имаш канадско образование ще ти бъде от полза, така че има начин да се остане легално в Канада без да се жениш за канадски гражднин определено има.iv4o95 написа:Разбира се, че не съм семеенна 15 съм... Мерси за инфото, просто исках да знам как седят нещата с ученето там и емигрирането, всичко това плюс сега искам да попитам нещо: Въпроса ми е мога ли да стана постоянен жител и без да се женя за канадски гражданин, защото не искам да ида, да завърша там образованието си и след това да се върна, има ли други начини ?
Все пак отчитай че говорим в преспектива за след едно поне 7-8 години - докато си завършиш образованието в България и след това следването. Какви ще са канадските имиграционни процедури след толкова време едва ли някой може да каже със сигурност в момента, но като цяло Канада си остава имигрантска държава и за човек завършил образованието си тук определено ще има начини за оставане.
Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Имам предвид формалното право да живееш и работиш без ограничения в останалите държави членки на ЕС. Държави като Испания, Гърция, Кипър и бившите Източно Европейски държави които бяха приети преди нас в ЕС, вече отмениха тези ограничения, но за държави като Великобритания, Германия, Франция, Холандия - ограниченията ще са валидни до края на 2013-та година, когато изтичат 7-те години след приемането на България в ЕС.Mr.D написа:Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Също така, следването в университетите в Западна Европа за българи е по-евтино, отколкото за студенти от държави извън ЕС.
Ако е така тогава се чудя какво правим тук.Koko написа:Имам предвид формалното право да живееш и работиш без ограничения в останалите държави членки на ЕС. Държави като Испания, Гърция, Кипър и бившите Източно Европейски държави които бяха приети преди нас в ЕС, вече отмениха тези ограничения, но за държави като Великобритания, Германия, Франция, Холандия - ограниченията ще са валидни до края на 2013-та година, когато изтичат 7-те години след приемането на България в ЕС.Mr.D написа:Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Също така, следването в университетите в Западна Европа за българи е по-евтино, отколкото за студенти от държави извън ЕС.
- mortigur
- Обратна връзка:
E само не ми казвай че не го знаеш това нещо? Иначе пък се изказваш и компетентно....Mr.D написа: Ако е така тогава се чудя какво правим тук.
Коко е прав че никой не знае какво ще стане след 2013 година нито в Канада нито в Западна Европа. Едно е сигурно, че докато учиш в Канада и решиш да живееш тук, после ще имаш като завършиш на гърба си един доста солен дълг.
Освен това не видях какво точно искаш да учиш, но знай следното:
- В Канада когато започнеш като Undergraduate в някоя инженерна специалност първите три години учиш нещо наречено Sciense. След като минат трите години, умните глави те оценяват колко ставаш и колко не и те разпределят какво да учиш за Bachelor последната година. Не искам да разлайвам кучетата тук, но определено шансовете ти без връзки да почнеш нещо свястно са доста ниски, даже и успеха ти да е висок. Познавам хора които са се отказали на третата година защото са им предложили да учат някакви дивотии.
От друга страна в Европа, можеш да завършиш Bachelor в някой университет и пак да дойдеш тук да правиш магистратура. Така ще имаш хем европейско образование хем местно канадско.
Taxation is theft.
Какво да знам че всички са се насочили кьм Америка и Канада ли? То ако след 2013 имаме равни права не на хартия само ами и като общество европейско нямаше хората вьобще да имигрират тук и защо да чакат две години за виза.mortigur написа:E само не ми казвай че не го знаеш това нещо? Иначе пък се изказваш и компетентно....Mr.D написа: Ако е така тогава се чудя какво правим тук.![]()
![]()
![]()
Колкото до училищата науки и генерални предмети се изкарват и пьрвата година. След това избора накьде ще се насочиш е твой. Програми с Ко-Оп са добра вьзможност за пробив. Жалко че са чак накрая на образованието иначе веднага се записвам.