само удостоверения за работа, без тр. книжка

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
galita
Обратна връзка:

Мнение от galita »

здравейте,
ще имам ли някакъв проблем на интервюто (10,09,03), ако не съм изпратила превод на трудовата ми книжка? Когато изпращах DSC ми казаха, че мога да мина само с удостоверения, кога и какво съм работила от различните фирми. Така и направих. Дали да не си извадя утре поне една препоръка от сегашния ми работодател, за да я предоставя на интервюто? Моля за вашия съвет!
Благодаря
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Здравей,galita!!!!!!
Така и ние направихме. Бяхме изпратили преведени оригинали на служебни бележки и удостоверения от всички работодатели, при които сме работили. В деня на интервюто ни поискаха само трудовите книжки за сверяване. Аз поисках да представя характеристики и атестации от работодатели, но интервюиращият каза, че това, което сме представили е повече от достатъчно и не пожела да ги види.
Ако всичко ти е наред с документите и имаш оригиналите, няма да имаш проблем. За по-голямо твое успокоение, може ако искаш да си извадиш и характеристика от работодател.
Чао и успех на интервюто!!!!!! :P :lol: :oops:
Аватар
galita
Обратна връзка:

Мнение от galita »

здравейте :)
много благодаря за бързия отговор! и добре, че ми писахте, иначе аз мислех да не си нося трудовите книжки на интервюто (те какво ще разберат от тях, щом са на български ез.?) А тази "трудова характеристика" не е ли просто една препоръка?
Желая ви успех и много спокойствие (ще ви е нужно).
tochica

Мнение от tochica »

zdrawej galita , mislq ce trudowata knijka trqbwa da wzemesh . Moqt staj sweriha po neq , t.e. prewodachkata procete detajlno wsichki stranici s dati i imena na jenata , koiato me interwuira . Taka beshe i s wsichki ostanali dokumenti - diplomi , udostowereniq i t.n.
I za drugi hora znam ce e minalo taka , spored men trqbwa da si nosish wsichki originalni dokumenti , nqkoi ot interwuirastite mogat da cetat i na BG .
:)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Godis

Мнение от Godis »

НОСИ си трудовата книжка...няма значение че е на бг, нали има преводач.
Трудова характеристика изобщо не ти трябва - тя просто нищо не означава , нито някакви точки ще ти донесе. Препоръки, за твое успокоение може да си вземеш, макар че много не ги гледат (моите изобщо).
Аватар
Sven
Обратна връзка:

Мнение от Sven »

...nosi vsi4ko kakvoto ima6, trudova knijka i atestacii ot rabotodateli. Pri men naprimer ne vsi4kia mi realen trudov staj e otrazen v trudovata knijka no na intervuto mi gledaha i ednoto i drugoto.
Intervuira6tia dori me pita za6to ne e zapisano vsi4ko v knijkata - triabva da obiasni6 4e tova e dokument koito edinstveno ima smisul pri pensionirane i niama zaduljitelen harakter za vsi4ki rabotodateli...osobeno za 4astnite firmi!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
tosheole
Обратна връзка:

Мнение от tosheole »

Zdrasti
Ot sega kazvam che stava vapros za moeto subektivno mnenie bazirano na lichnia mi opit ot interviuto, zashtoto vizh kakvo se sluchva v nashia mil forum (postinga na Krisi Haralanova) :?
Ta saveta mi e da si nosih preporuka ot segashnia si rabotodatel, ako iskash da dokazhesh che v momenta produlzhavash da trupash trudov stazh (pri men tova baeshe ot sadbonosno znachenie). Az ne si biah izvadil takava, a g-n La Rue mi poiska i situaciata se "osra" totalno. Za shtastie po sluchainost si noseh sluzhebnata karta i mu ia pokazah. Nomera mina, ama sigurno ot togava imam dosta poveche beli kosi :shock:
Kasmet na interviuto :wink:
tochica

Мнение от tochica »

da dopylnq oste nesto kym postingite do momenta ,
dosta cesto iskat visit cards ili nesto , koeto da dokaje ce naistina rabotite towa , koeto twyrdite .
daje i reklamni materiali pomagat
az imah broshuri na firmata .
:)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Godis

Мнение от Godis »

:lol: Явно всеки изпитващ подхожда различно. Истината е, че се носи ВСИЧКО което евентуално би помогнало. :) За да може да се извади при нужда. Носих всичко което ми дойде наум + всички оригинали, много малко неща ми бяха поискани. За трудовия стаж - само книжките, нищо друго; поне за мен , значение имат само документи, браво че са приели и брошурите като доказателство.
По принцип, официалния документ който удостоверява трупането на стаж в момента на интервю е УП-30, издаден от фирмата в която работиш.
А по принцип (също:) на интервю се носят атестации а не препоръки. Препоръките са документ който се дава на работодател и имат малко по-различно съдържание.
Аватар
galita
Обратна връзка:

Мнение от galita »

благодаря на всички!
благодарение на този форум ЩЕ си НОСЯ тр.книжка (взех си я тику-що от сегашния работодател).
м/у другото имам познат, който няма никаква трудова книжка и е представил само удостоверения от работодател, с които е минал успешно на интервюто. Ясно е, че за всеки кандидат е различно.
надявам се аз да нямам проблеми и да не се шашна с франсето най-вече :)
на 10,09,03 ми е интервюто и ще пиша как е минало.
бъдете здрави :beer: :D
Заключено