След като прочетох постинга на pip"ЗА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ",го принтирах и дадох на моята майка.Тя не познава езика на интернет-услугите,но след прочетеното дълбоко се развълнува и ме помоли да поместя и нейното съпричастно мнение.
"...Към pip:
Уважаема майко,
чрез дъщеря ми се обръщам към Вас и Ви приветствам за инициативата.Ще се радвам да има по-голям отклик,за да се поддържаме и да не сме сами!
Към вас,деца-емигранти и кандидат-емигранти:
На моята дъщеря и семейството й им предстои да емигрират живот и здраве в Канада.Мъчно ми е много,защото тя ми е упората,винаги е до мен в най-трудните ми моменти,а такива при мен са доста,защото не съм добре въобще здравословно,а тя винаги ме подкрепя и окуражава.
От друга страна се ще се радвам,ако знам,че те може би ще бъдат по-добре,макар да съм наясно,че ще им бъде много трудно,особено в първите години.Съжалявам,че държавата ни не успя да създаде нормални условия на живот,за да ги задържи у дома!Но съм убедена,че нашите деца ще се борят,за да оцелеят и развият живота си в посоката,която ще осъществи мечтите им!Ние-техните родители
ще им дадем нашата подкрепа за пътя,който са избрали!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ-ВАС,ДЕЦА-ИМИГРАНТИ В ЧУЖБИНА И КАНДИДАТ-ИМИГРАНТИ,ЗДРАВЕ,ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТРУДНОСТИТЕ И УСПЕХ В НАЧИНАНИЯТА!
МАЙКА"
За майчината болка и pip
budy,започва да се получава, макар и вяло.Колко много съжалявам, че нашето поколение на родителите сме доста далеч от възможностите, които ни предоставя Интернет. Ако бяхме грамотни, поне наполовината на това, което умеете вие, всички млади хора от новото поколение, сигурно много майки и бащи биха се отзовали на предложението ми. Поне щяхме да се успокояваме взаимно и да съпреживяваме заедно всичко помежду си. То не друго, ама изказаното на глас, според психиатрите, се декапсулира и депресията /а несъмнено ние всички тук сме инфектирани от нея/ не се раздува до спукване като детски балон. Благодаря за задочното включване на твоята МАЙКА, много е мило, че се вълнува по същия начин. Пожелавам й да ви изпрати по живо-по здраво, да има спокойни, макар и самотни дни и да ви посреща в добро здраве и с радост.
На семейството - НА ДОБЪР ЧАС когато и да тръгвате за Канада. Ще ви дочакаме, затова сме и родители.
На семейството - НА ДОБЪР ЧАС когато и да тръгвате за Канада. Ще ви дочакаме, затова сме и родители.
форума взе да става емоционален, тъжен и сълзлив
ейййй МАИКИ и БАЩИ, тук няма място за хленчене, тук трябва да се бачка, бачка и бачка. че кой ще ни плаща заемите за къщата или апартамента/дето ги н
ямаме още де!/
а тук в Канада е готино, не се притеснявайте, само дето има повечко мангали от филиповци ама нейсе...

ейййй МАИКИ и БАЩИ, тук няма място за хленчене, тук трябва да се бачка, бачка и бачка. че кой ще ни плаща заемите за къщата или апартамента/дето ги н

а тук в Канада е готино, не се притеснявайте, само дето има повечко мангали от филиповци ама нейсе...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
За майчината болка и pip
Sasho71, съгласна съм с теб, но на 1/3. Защото темата е емоционална, да! , но не виждам защо я възприемаш като тъжна и сълзлива. Дори напротив!-една от вечните житейски теми за връзката между децата и родителите. Като не забравяме, че у славянските народи тази връзка е много по-силна от същата , например сред германците, шведите или датчаните. Пък и защо да си кривим душата - хора, които се обичат, несъмнено страдат от раздялата. Въпросът е да намерим механизмите за по-лесно приемане на нещата от живота, такива каквито ни ги е сервирал той. Ето това е ЦЕЛТА, да се подкрепяме без да се самоизпепеляваме. Без да имам намерение да ставам спикер на всички родители в подобна ситуация в България, защото всеки в семейството преживява моментите лично и различно, си мисля, че ние/родителите/ напоследък вече в България не сме никак малко. Фактът, че доста хора се включиха в темата, означава че съм се докоснала до душевните струни на не малко от тях. Ако това им е помогнало да се разтоварят - какво пък, бих била доволна дори само на това. А ти щом преценяш, че нещата са доведени до сълзливост/уверявам те, че ако това наистина се е получило по този начин, то аз съжалявам/ - за Бога,
ДАЙ СИ МАЛКО УСИЛИЯ, пък придай един по-свеж и мажорен тон на коментара си. Това само би обогатило атмосферата около съдържанието на постинга. На всички които отделиха от времето си /И НА ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ!/ - бъдете здрави и Бог да ви помага в начинанията.
ДАЙ СИ МАЛКО УСИЛИЯ, пък придай един по-свеж и мажорен тон на коментара си. Това само би обогатило атмосферата около съдържанието на постинга. На всички които отделиха от времето си /И НА ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ!/ - бъдете здрави и Бог да ви помага в начинанията.