черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Мнение от Bistra »

Mr.D написа:Всички дойдохме тук за по добьр живот. Считам се за кьсметлия и го оценявам всеки ден.
:)
Съжалявам, че аз дадох идеята за имиграционен адвокат и така разбуних страстите. Понякога всеки има нужда от някой да му даде добър съвет. Не исках никой да обезсърчавам. Просто имам близък, който се е сдобил с така желания имиграционен статут по възможно най-сложния начин и то благодарение на помощта на адвокат, така че като вариант Б винаги съществува и тази възможност.
Успех, klemensia, с процедурата! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Помислих неска по твоя вьпрос.
От Кандските Федерални искат ФБР репорт за хората които са били в Амрерика повече от 6 месеца.
Защо не си искарате ФБР репорт от Бьлгария струва 30 на човек на него ще пише дали имаш рекорд. Ако имаш и го покажиш на Канадските имиграционни много си намаляте шанса да ви пуснат , и това ще е чак след като сте прьснали пари по Кебек .
От миналата година в Америка ако знаеш няма повече State Driver Licenses :swear: сега всички са федерални, незнам дали знаеш как ги преследват в Аризона. С Арест, 99% има рекорд.

Сега ако видиш рекорд на листа. Твое решение!
Ако сьм аз няма да кажа на апликатиона че сьм бил в Америка, бил сьм в Булгария работил сьм и живял там. Те искат за последните 10 години.
Ако те притиснява какво има в паспорта ти, просто го загуби и си изкарай нов.
Най вероятно адвоката ще ти каже сьщото.
Провери http://www.canadavisa.com/canada-immigr ... /index.php" има много полезни форуми.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Mr.D, мисля, че ако хората последват твоите съвети, ще поолекнат с доста пари и в същото време ще трябва да забравят за Канада. Загубата на паспорта не води до загуба на информация където и да било по света. Премълчаването на факти, а още повече лъжата в случая няма да доведе до нищо добро.

Оказва се, че така или иначе тук във форума няма такъв случай и никой не може да сподели личен опит по този казус. В такъв случай според мен би трябвало да се направи следното:
klemensia, пуснете запитване до Букурещ. До Букурещ, а не до Виена. Във Виена правят селекция за провинция Квебек по определени критерии и точкова система. Събирайки необходимите точки и минавайки успешно интервю, кандидатите получават сертификат за селекция. Във Виена не проучват кой къде е бил, какво е правил - легално ли е било или не, осъждан ли е и т.н. Това се прави в Букурещ, след като се пададат документи за виза, заедно със сертификата за селекция. Така че информацията, която ви е необходима можете да я получите от имиграционните служители в Букурещ.
Даже по-добре е вместо запитване, да си уговорите среща с имиграционен офицер и да отидете на място. Съответно да изложите фактите такива, каквито са и да получите информация дали ще имате шанс да получите виза.

Желая ви успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
dimana

Мнение от dimana »

Разгледайте тази тема:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... &hilit=fbi"

Нищо не ви коства да си направите една такава проверка за вас самите и да знаете какво да очаквате. След като имате инфото може да търсите специализиран съвет, ако е необходим. Иначе ще сте на тръни по време на процедурата. Не е хубаво да се крие нищо. Не се знае кога ще изскочи информацията. Дъщеря ви е американска гражданка.
На мои близки учили и живяли във Франция при поискване на свидетелство за съдимост от там им излезе "невърнат" телефонен апарат. Имаха интервю по телефона с имиграционен служител и те обясниха, че са върнали апарата при прекратяване на договора и вероятно служителят там не е маркирал връщането. Получиха визи.
За вас остава да убедите имиграционните, че наистина искатe да живeeте в Квебек.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Моя вьпрос е имат ли ФБР рекорд или не. Ще им струва 100 сьс пощата да го видят. Не искам никой да набутвам с пари.
Когато званих по адвокати от Америка , тяхния прьв вапрос е, какьв ти статута.

Сьщо като лендвахме на бордера ни питаха ,дали от издаване на визата имаме имиграционни проблеми в Америка.

Когато отиват да говорят с тях за тоя проблем, само се набутват.

Адвокатите знаят всички положения това им е работата,НО струват пари.
Между другото контактвахме сьс 20-30 адвоката най малко.

Колкото до паспорта, добре е да е чист в рьцете им. От Канада федералните немогат да проверят какьв си в Америка. За това ти ги искат ФБР репортите.
klemensia

Мнение от klemensia »

Благодаря ви много за мненията и съветите.Така или иначе ще опитаме.Мисля да последвам съвета за интервю с имиграционен офицер в посолството в Букурещ и без да лъжем да кажем как стоят нещата.Сами не знам как да се свържем с тях за въпросното интервю?Навярно се заплаща-колко? :?:
dea

Мнение от dea »

Вие искате да знаете какво ще стане по средата на процедурата без да сте минали първоначалните етапи.
Имиграционен агент в Букурещ няма да се ангажира с конкретен отговор. Ще ви посъветва да си подадете документите както си следва и официално становище ще получите на етап Букурещ. Защо съм на това мнение: ако на предварително интервю агент ви даде положителен отговор, вие бихте могли да използвате неговия отговор по- нататък при процедурата и да искате да ви се издадат визи на база на вече получено положит. становище на техен колега. Това е начинът им на мислене. Може да ви изглежда странно, както и на мен, но те така работят.

Престоят в САЩ е факт от вашето минало, който няма как да промените. Затова пък може да подобрите шансовете си по другите фактори: език, трудов стаж, мотивация. Наблегнете на тях. :)
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
minnesota

Мнение от minnesota »

[quote="klemensia"]Здравейте,искам да попитам екстрадация от Щатите и черен печат за 5 години на мъжа ми дали биха попречили на кандидатурата ни?

Аз пък искам да ви питам има ли значение ако имаш отказ от България за туристическа виза и то на основание,че документи които съм представил на интервюто в консулството им в София "леко" се разминават с истината?
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
pumpy

Мнение от pumpy »

minnesota написа:
klemensia написа:Здравейте,искам да попитам екстрадация от Щатите и черен печат за 5 години на мъжа ми дали биха попречили на кандидатурата ни?

Аз пък искам да ви питам има ли значение ако имаш отказ от България за туристическа виза и то на основание,че документи които съм представил на интервюто в консулството им в София "леко" се разминават с истината?
Чакай малко, че не разбирам въпроса ?
Искаш да кажеш нещо от сорта:
" ние сме ги лъгали веднъж за туристическа виза и те ни хванаха. Дали този път ще ни дадат имиграционна ? "
Ако това е въпроса ти, то трябва много бодбре да ги убедиш какво, защо и как се е спроменило след последния път, когато си ги лъгал....
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

klemensia написа:Благодаря ви много за мненията и съветите.Така или иначе ще опитаме.Мисля да последвам съвета за интервю с имиграционен офицер в посолството в Букурещ и без да лъжем да кажем как стоят нещата.Сами не знам как да се свържем с тях за въпросното интервю?Навярно се заплаща-колко? :?:
Това са координатите на канадското посолство в Букурещ, а във вторият линк има указания как евентуално могат да се правят запитвания по имиграционни въпроси - за съжаление обаче не виждам опция за подобно интервю, а по-скоро препратка да се чете информацията в официалният сайт.

http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... harest.asp"

http://www.canadainternational.gc.ca/ro ... mment.aspx"
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
minnesota

Мнение от minnesota »

pumpy написа:
minnesota написа:
klemensia написа:Здравейте,искам да попитам екстрадация от Щатите и черен печат за 5 години на мъжа ми дали биха попречили на кандидатурата ни?

Чакай малко, че не разбирам въпроса ?
Искаш да кажеш нещо от сорта:
" ние сме ги лъгали веднъж за туристическа виза и те ни хванаха. Дали този път ще ни дадат имиграционна ? "
Ако това е въпроса ти, то трябва много бодбре да ги убедиш какво, защо и как се е спроменило след последния път, когато си ги лъгал....
В предният пост не обясних точно за какво става въпрос и затова сигурно е прозвучал малко безмислено.Ситуацията е следната-бил съм в Щатите повече от 3 години(това при последното ми влизане).Ходих на интервю в американското консулство и казаха,че ще си получа визата до 2-3 дена.Вместо виза получих телефонно обаждане и ме извикаха на 2-ро интервю.Трябваше да доказвам,че съм си дошъл навреме.Затова пратих копие от дипломата и ст. книжка на които датите бяха пооправени от мен,иначе документите са истински.Последва отказ и 10 годишна забрана.Въпросът ми е:МОЖЕ ЛИ ТОВА ДА МИ ПОПРЕЧИ ДА КАНДИДАТСТВАМ ЗА КАНАДА?И незнам за другите,но аз лично нямам какво повече да търся в сащ!
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

до всички които са били нелегални в USA . Послушайте ме за момент.
Пьрво си изкарайте си ФБР рекорд и тогава му мислете.criminal inadmissible не може да влезе в Канада.
За тях си само имиграционен номер, за нищо лично не става вьпрос. Кебек тук няма никакво участие. Дали си мотивиран, много амбиционен и тн..
няма значения. федералните ще те изрежет без да им мигне окото, ако не! те не спазват закона.Ти само им казваш
изрежи ме аз сьм криминален.
Не им даваш избор да те пуснат.
FBI records
http://www.fbi.gov/about-us/cjis/backgr ... und_checks"
minnesota

Мнение от minnesota »

Mr.D написа:до всички които са били нелегални в USA . Послушайте ме за момент.
Пьрво си изкарайте си ФБР рекорд и тогава му мислете.criminal inadmissible не може да влезе в Канада.
За тях си само имиграционен номер, за нищо лично не става вьпрос. Кебек тук няма никакво участие. Дали си мотивиран, много амбиционен и тн..
няма значения. федералните ще те изрежет без да им мигне окото, ако не! те не спазват закона.Ти само им казваш
изрежи ме аз сьм криминален.
Не им даваш избор да те пуснат.
FBI records
http://www.fbi.gov/about-us/cjis/backgr ... und_checks"
Аз те слушам но нещо не те разбирам?!В моя случай не става въпрос за отказ и депортация в САЩ,а за консулството им в София.Прав си да си извадя ФБР рекорд,въпроса ми беше конкретно като става въпрос за Канада дали има връзка с този отказ,който е получен в София?А и нали кандидатствам за Канада...а не за САЩ?!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

minnesota написа: В предният пост не обясних точно за какво става въпрос и затова сигурно е прозвучал малко безмислено.Ситуацията е следната-бил съм в Щатите повече от 3 години(това при последното ми влизане).Ходих на интервю в американското консулство и казаха,че ще си получа визата до 2-3 дена.Вместо виза получих телефонно обаждане и ме извикаха на 2-ро интервю.Трябваше да доказвам,че съм си дошъл навреме.Затова пратих копие от дипломата и ст. книжка на които датите бяха пооправени от мен,иначе документите са истински.Последва отказ и 10 годишна забрана.Въпросът ми е:МОЖЕ ЛИ ТОВА ДА МИ ПОПРЕЧИ ДА КАНДИДАТСТВАМ ЗА КАНАДА?И незнам за другите,но аз лично нямам какво повече да търся в сащ!
Това че имаш отказ от американците не е пречка да кандидатсваш за имиграция в Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
minnesota

Мнение от minnesota »

Благодаря за отговора,Коко!Това ме интересуваше.... :)
Публикувай отговор