Не сме я объркали, мерилото за страните, дето ни се живее, не ни се казва Заплата. Тва го прочети няколко пъти, ако не хващаш. Дано се шегуваш, де.Californian написа:http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/06/15/ ... 0_zaplata/
Всички вие(и аз) сте сбъркали страната.
Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Embrace your climate change!
На тоя жена му дано прави някакви парици, че на него от данъци не знам кво ще му остава... Кво приказвам - тя ако не работи ще по-добре, данъка пада..Under the terms of a performance agreement released Wednesday by Alberta Health Services, new chief executive Dr. Chris Eagle could earn a total bonus of up to $145,000 on top of a base salary of $580,000.
Read more: http://www.calgaryherald.com/health/Par ... z1PVfPwO6R"
Това може и да значи, че в Мнреал живеят повече сингъл-домочадия, а в Калгари многодетни семейтва, с членове работещи на по 2-3 нископлатени позиции.leaf написа:В началото на темата четем:
50к монреал, 75 к торонто (50%), 90к калгари (80% отгре)"
Това е защото в началото на темата се говори за household income, а не на човек.
- ablood
- Обратна връзка:
Не George, не става дума за заплати, а за доходи.
Няколко милиардера могат да променят статистиката за целия град.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Колегата още няма твърдо решение какво му харесва и къде му харесва - както за немалко американци изглежда парите са определящите. Май ще трябва да понаучи първо какво харесват жените в един мъж и ако не насмогне с пачките ще трябва да подобри доста други свои качества. Тогава може дори и в Монреал да му хареса7George написа:Не сме я объркали, мерилото за страните, дето ни се живее, не ни се казва Заплата. Тва го прочети няколко пъти, ако не хващаш. Дано се шегуваш, де.Californian написа:http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/06/15/ ... 0_zaplata/
"You change your mind like a girl changes clothes" Katy Perry
- Californian
Искаш да кажеш, че цял живот си си мечтаел да живееш в Калгари?7George написа:Не сме я объркали, мерилото за страните, дето ни се живее, не ни се казва Заплата. Тва го прочети няколко пъти, ако не хващаш. Дано се шегуваш, де.Californian написа:http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/06/15/ ... 0_zaplata/
(Малко не ми се вярва, ама ти най-добре си знаеш истината)
@ Яхууу - не ми харесва това Дори дето си го написал - Монреал е един от най-хубавите градове в северна америка - и малко повече го уважавай.
Я го гледай Жорето тука - едно Калгари - дето не се сещам да е толкова известен като Монреал - пак какво говори за Калгарито - дето мен примерно за да ме накарат да живея там доста хубава сумичка трябва да ми предложат за заплата.
Виж в Монреал бих живял аз с удоволствие.
Именно, 7George,
тези цифри сами по себе си нищо не значат.
От значение е колко от доходите на семейството остават след данъци
и колко отиват, за да се живее в даден град. Какво е разпределението
на дохода по различни пера от семейния бюджет.
тези цифри сами по себе си нищо не значат.
От значение е колко от доходите на семейството остават след данъци
и колко отиват, за да се живее в даден град. Какво е разпределението
на дохода по различни пера от семейния бюджет.
Няколко десетки хиляди милиардера, може би.ablood написа:Не George, не става дума за заплати, а за доходи.
Ти знаеш ли какво означава терминът "median"???
Жоро, преди като споменах че household има малко по-особено значение в канадския контекст, имах предвид, че не включва сами хора.
- ablood
- Обратна връзка:
Да, ама ти май го бъркаш с "Mode".Marto написа:Ти знаеш ли какво означава терминът "median"???
ablood написа:Да, ама ти май го бъркаш с "Mode".Marto написа:Ти знаеш ли какво означава терминът "median"???
Знаеш ти, ама дръжки.
- ablood
- Обратна връзка:
OK. "Дръжки".
Разбран събеседник, както обикновенно.
Ти първо си мислеше, че "среден" в статистиките означава "средно аритметичен".ablood написа:OK. "Дръжки".
След като ти направих забележка, ти попита чичко гугъл... което по принцип е хубаво, но твоя случай само те обърка допълнително.
- ablood
- Обратна връзка:
Прав си.
Умело прозря, че до сега не бях чувал, учил нито изчислявал среден аритмретегфдсдйхск...
Твърде сложа дума за такъв кат' мен.
Впрочем нали се сещаш, че макар и е слабо врероятно този "median" да не съществува при условно огромно население, всъщност нищо не сочи, че той покрива някаква значителна част от домакинствата.
Все едно на магистралата да пуснат бърза лента за коли с 1,5 пътуващи, след като повечето са или по един, или по двама.
И така с този median household income се живее добре в скъпите градове, ама каква част от населението влизат в него?
И какво част от емигрантите, които не са пред пенсия?
Четат ви глупостите хората и си мислят: "Верно че ще мръзнем, верно, че ще мизерстваме първите години, ама после като се изравним с местните ще печелим 90'000 годишно и ще е супер."
Умело прозря, че до сега не бях чувал, учил нито изчислявал среден аритмретегфдсдйхск...
Твърде сложа дума за такъв кат' мен.
Впрочем нали се сещаш, че макар и е слабо врероятно този "median" да не съществува при условно огромно население, всъщност нищо не сочи, че той покрива някаква значителна част от домакинствата.
Все едно на магистралата да пуснат бърза лента за коли с 1,5 пътуващи, след като повечето са или по един, или по двама.
И така с този median household income се живее добре в скъпите градове, ама каква част от населението влизат в него?
И какво част от емигрантите, които не са пред пенсия?
Четат ви глупостите хората и си мислят: "Верно че ще мръзнем, верно, че ще мизерстваме първите години, ама после като се изравним с местните ще печелим 90'000 годишно и ще е супер."
ablood
"Четат ви глупостите хората и си мислят: "Верно че ще мръзнем, верно, че ще мизерстваме първите години, ама после като се изравним с местните ще печелим 90'000 годишно и ще е супер."
В канадски контекст тези думи звучат смехотворно. 
"Четат ви глупостите хората и си мислят: "Верно че ще мръзнем, верно, че ще мизерстваме първите години, ама после като се изравним с местните ще печелим 90'000 годишно и ще е супер."
От тях си зависи, някои ще ги минат, и какво? Аз друго исках да кажа, че има много други фактори които формират качеството на живота, пак за мене, де. Примерно свободното време дето ти остава - за развлечения, семейство, приятели. Ако го нямаш достатъчно - за къв ти е тая голяма заплата - за великите старини дето те чакат, не ми се нрави това.ablood написа:..Четат ви глупостите хората и си мислят: "Верно че ще мръзнем, верно, че ще мизерстваме първите години, ама после като се изравним с местните ще печелим 90'000 годишно и ще е супер."