Какво е заплащането в Канада
- Californian
Re: Какво е заплащането в Канада
Ам ако трябва да сравняваме
според мен Тексъс е пред Онтарио и Калифорния абсолютно по всички показатели за хубав живот.
Цените са по-евтини на къщите и като цяло.
Безработицата не е голяма, не е малък щат и има доста работа в него.
Заплатите са горе долу ОК, не е Айова примерно.
Климата не е лош, е не е мек като Калифорнийския - но пък на жените ще им хареса повече там - че е жега голяма.
Сещаш ли се за нещо лошо в Тексъс, аз не?
според мен Тексъс е пред Онтарио и Калифорния абсолютно по всички показатели за хубав живот.
Цените са по-евтини на къщите и като цяло.
Безработицата не е голяма, не е малък щат и има доста работа в него.
Заплатите са горе долу ОК, не е Айова примерно.
Климата не е лош, е не е мек като Калифорнийския - но пък на жените ще им хареса повече там - че е жега голяма.
Сещаш ли се за нещо лошо в Тексъс, аз не?
Три неща:
1. Жега (щях да се задуша в Далас през юни)
2. Пустиня
3. Тексасците
Иначе цените са евтини
2. Пустиня
3. Тексасците
Иначе цените са евтини
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
4. отровни змии
5. паяци
6. торнадо
5. паяци
6. торнадо
- Bistra
- Напуснал форума
Това е малко бла-бла.jovani написа: например ако си направиш някой ремонт не по стандартните правила или използваш "по-специални" материали това може да е повод да ти откажат застрахователно покритие, независимо че щетата се е случила по други причини. С други думи - дизайнът си има своите особенности, които се научават с времето и практиката - и това, че някой е бил много успешен дизайнер в Италия например не означава, че ще има успех в Канада, поне докато коренно не си промени възгледите и не се нагоди към тукашната среда.
Днес например говорих с агента си по недвижими имоти и той ме попита какви плотове имаме в кухнята - гранитни или мраморни. Отговорих му "гранитни" и той започна да ме будалка, ааа - значи не сте ъпгрейдвали до "мраморни". Моят отговор беше: виж сега, много добре знаеш, че нито "гранитните" плотове са гранитни, нито "мраморните" - мраморни, а всички се правят от оцветен цимент, примесен със съответните камъчета и слюда и шлифован, а на мен лично това на което му викаме "гранитни" плотове ми харесва повече. Темата може да се продължи с това, че подовата настилка от "хардууд" не е никакъв хардууд и т.н. но не искам да ви губя времето - като дойдете сами ще ги видите тези неща.

Колкото до другото гранитните плотове са си баш гранитни ( без кавички). Използуването на мрамора като материал не е много препоръчително, защото е лесно зацапваем и неизчистваем след това. Правят се и имитации разбира се. Всичко накрая опира до пари, дали ще е истински камък или имитация на такъв.
Същото важи и за подовете.
jovani, ти yж беше от голямото "Добро Утро" с щори за 5000$.Трябва да ги знаеш тези неща.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

А може и да е истински гранита, ама на мен ми изглежда прекалено добре за да е истински - "too good to be true". Със сигурност не е ламинат.Bistra написа:Това е малко бла-бла.jovani написа: например ако си направиш някой ремонт не по стандартните правила или използваш "по-специални" материали това може да е повод да ти откажат застрахователно покритие, независимо че щетата се е случила по други причини. С други думи - дизайнът си има своите особенности, които се научават с времето и практиката - и това, че някой е бил много успешен дизайнер в Италия например не означава, че ще има успех в Канада, поне докато коренно не си промени възгледите и не се нагоди към тукашната среда.
Днес например говорих с агента си по недвижими имоти и той ме попита какви плотове имаме в кухнята - гранитни или мраморни. Отговорих му "гранитни" и той започна да ме будалка, ааа - значи не сте ъпгрейдвали до "мраморни". Моят отговор беше: виж сега, много добре знаеш, че нито "гранитните" плотове са гранитни, нито "мраморните" - мраморни, а всички се правят от оцветен цимент, примесен със съответните камъчета и слюда и шлифован, а на мен лично това на което му викаме "гранитни" плотове ми харесва повече. Темата може да се продължи с това, че подовата настилка от "хардууд" не е никакъв хардууд и т.н. но не искам да ви губя времето - като дойдете сами ще ги видите тези неща.Истината е, че местните като видят дизайн малко по-така не им става много гот. Давам пример с ъглови прозорци например. Ами навсякъде са си свикнали да си ги правят правоъгълни и то в една равнина. Като им разчупиш представите почват да се мръщят, защото производството не е унифицирано и трябва да се понапънат малко.Това обаче не означава, че не могат да произведат всичко и да ти подсигурят съответните гаранции.
Колкото до другото гранитните плотове са си баш гранитни ( без кавички). Използуването на мрамора като материал не е много препоръчително, защото е лесно зацапваем и неизчистваем след това. Правят се и имитации разбира се. Всичко накрая опира до пари, дали ще е истински камък или имитация на такъв.
Същото важи и за подовете.
jovani, ти yж беше от голямото "Добро Утро" с щори за 5000$.Трябва да ги знаеш тези неща.
Пойнтът ми беше, че един дизайнер ще е необходимо да разучи местните табиети, материалите които се използват и техните цени и да се съобрази с търсенето на съответният пазар. Микеланджело нямаше да може да нарисува Сикстинската Капела, ако беше отишъл на място където никой не се интересува от стенописи. Разбира се това не би му попречило да проектира например "Огледалната Джамия" - просто изкуството нямаше да е същото и вероятно щеше да му се наложи да придобива съвсем различни умения.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Доколкото знам (от чуто и четено) за регулираните професии, ордери и др, има регламентиран мимимум на заплащането. Това е и плюс и минус, доколкото на един новоизлюпен (за Канада) член на такава професия ще трябва да му се плаща като ан местен, а гаранция за качество (за тях в повечето случаи това е канадският опит или образование) няма. Но пък ако си намериш работа, заплатата нма да падне под минимума за професита.martatabs написа:Имам такъв въпрос. До колко влияе на размера на заплащането професия, която е регулирана, или не е регулирана от дадена организация?
Това за "пода" на заплащането; за тавана мисля че е важна самата професия, навсякъде е различно.
Може би някой запознат от първа ръка ще ме коригира и допълни, пиша само по спомени от четено, включително от стари теми, но в момента не ми се пуска търсачка.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
- Californian
Вие двамата с листото ще ме убиете ама както и да е!speedy написа:Три неща:
2. Пустиня
3. Тексасците
Иначе цените са евтини
Ми змии и паяци навсякъде има,
а за жегата нали това казах, питайте жените ви къде предпочитат в естествения фризер Канада(без едно парче земя в БК) или на топлото 6месеца в годината и жегата другите 6месеца....
Пустинята....градовете са си ок и където има къщи - типичните градове и улици американски тип - оправени с дървета, палмички и т.н...
Тексасците - са си малко реднеци ама лично аз съм ок за там щото съм нито черен нито индиец нито какъвто и да е тип...та лично аз предпочитам да съм сред бели американци канадци или каквито там, отколкото сред индийци и китайци(такива дал бог и в Кали и в Онтарио)
- ablood
- Обратна връзка:
Децата ми си умират да си играят в снега, да се замеряме с топки, да играем хокей на реката, да се пързаляме с шейни, да се катеят по снежните планини, натрупани от снегорините...Californian написа:...а за жегата нали това казах, питайте жените ви къде предпочитат в естествения фризер Канада(без едно парче земя в БК) или на топлото 6месеца в годината и жегата другите 6месеца....
Вярно е, че обличането на грейки е малко досадно, но ако вместо минус 10-20 температурата е +30-40 никакво събличане не помага. Седиш под климатика и това е. А докато ти сработи климатика в колата вече има локва на нагорещената седалка.
Дъглас Адамс беше писал за една планета, където бил вечен априлски късен слетобед. Всичко друго е компромиси с едно, или друго.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Бях се притеснил, че в този толкова интересен спор в темата никой няма да ми обърне внимание.emilcho написа:Доколкото знам (от чуто и четено) за регулираните професии, ордери и др, има регламентиран мимимум на заплащането...>>>....Може би някой запознат от първа ръка ще ме коригира и допълни, пиша само по спомени от четено, включително от стари теми, но в момента не ми се пуска търсачка.martatabs написа:Имам такъв въпрос. До колко влияе на размера на заплащането професия, която е регулирана, или не е регулирана от дадена организация?

Извинявай, martatabs,
че увлечени в разговора подминахме вашите въпроси.
Това, че някоя професия е регулирана няма нищо общо със заплащането.
Минимално заплащане и таблица за нарастване на заплатата имат хората, които членуват в профсъюз.
Регулацията на дадена професия е създадена, за да се предпази обществото. Това означава, че се създават стандарти за упражняване на дадена професия и всеки който практикувая трябва да отговаря за изпълнението на тези стандарти в практиката. Ако не, пострадалите се жалват на съответната организация и евентуално лиценза им се отнема. Всичко това е, за да се защитят хората от недобросъвестни професионалисти или мошенници.
че увлечени в разговора подминахме вашите въпроси.

Това, че някоя професия е регулирана няма нищо общо със заплащането.
Минимално заплащане и таблица за нарастване на заплатата имат хората, които членуват в профсъюз.
Регулацията на дадена професия е създадена, за да се предпази обществото. Това означава, че се създават стандарти за упражняване на дадена професия и всеки който практикувая трябва да отговаря за изпълнението на тези стандарти в практиката. Ако не, пострадалите се жалват на съответната организация и евентуално лиценза им се отнема. Всичко това е, за да се защитят хората от недобросъвестни професионалисти или мошенници.
Положението изглежда да се е влошило през последните няколко години. Трябва да имате добър план как най-бързо да прескочите тази 1/3 от канадците, които живеят на ръба на нормалното или под него за да си заслужава усилието. Не коментирам къде е тази граница спрямо българските представи (пък и за всеки тя е различна).
В САЩ дори и по-посредствени българи успяват, защото нямат никакво време за отпускане - от първия месец почват да получават сериозни сметки, които трябва да се плащат и се налага да се вземат бързо в ръце. В Канада тези социални програми за лесна интеграция и подпомагане на мързеливите не допринасят за пълна мобилизация и е факт, че немалко хора си остават с години на социал или доучване без край.
В САЩ дори и по-посредствени българи успяват, защото нямат никакво време за отпускане - от първия месец почват да получават сериозни сметки, които трябва да се плащат и се налага да се вземат бързо в ръце. В Канада тези социални програми за лесна интеграция и подпомагане на мързеливите не допринасят за пълна мобилизация и е факт, че немалко хора си остават с години на социал или доучване без край.
- Californian
Ам не е точно така доста се връщат и не успяват - особенно хора които никога не са помирисвали чужбина или поне ходили на дълги обучения или командировки за по 6месаца-година.
Или пък им трябва много време докато си намерят що годе нормална работа а първите 2-3години са по-ниски и от тревата.
Разликата идва вече когато човек има опит в чужбина, знае езика, може да работи и има образованията.
Ей тука вече идва разликата с Канада - не че аз взимам повече или другите като мен от Канадците - много от този форум в канада взимат повече от мен - разликата е обаче в поне 2-3неща - това са хора от поне 5-10години в Канада
и да кажем доста често са стигнали до тази хубава скъпо платена работа в Канада с връзки. Това е разликата между щатите и Канада.
И който каквото ще да ми говори - Канада е в пъти по консервативна от Америка
Или пък им трябва много време докато си намерят що годе нормална работа а първите 2-3години са по-ниски и от тревата.
Разликата идва вече когато човек има опит в чужбина, знае езика, може да работи и има образованията.
Ей тука вече идва разликата с Канада - не че аз взимам повече или другите като мен от Канадците - много от този форум в канада взимат повече от мен - разликата е обаче в поне 2-3неща - това са хора от поне 5-10години в Канада
и да кажем доста често са стигнали до тази хубава скъпо платена работа в Канада с връзки. Това е разликата между щатите и Канада.
И който каквото ще да ми говори - Канада е в пъти по консервативна от Америка

Не казвам нищо по-различно. Не съм казал, че всички успяват в САЩ, но принудени да се хванат здраво на работа още от първите месеци спомага за успех в по-близък план. Аз например изгубих първата година в курсове по френски и размотаване без да си направя и труда да потърся работа. В последствие френския в мойта област се оказа излишен и постепенно позабравен. В щатите не виждам как бих могъл да се мотам толкова.
В Канада имаш избор.
Или почваш да работиш веднага или губиш време.
Но това е личен избор,а не на обстоятелствата.
Или почваш да работиш веднага или губиш време.
Но това е личен избор,а не на обстоятелствата.
- Californian
Добре де това не го разбирам - тука от Канада казват - в Щатите ви е 20-30процента по-евтино.
аз между първия ден в щатите и времето до първия чек - ми беше някъде 1-2месеца а за това време едно 10-15к доларчета фръкнаха....не казвам, че съм от най-спестителните - ама смятам, че живея много скромно, по ресторанти не хоря и т.н - абе скромна работа и пак толкова пари що годе читава кола за 7-8хил долара, ДМВ такси или каквото там 400-500, застраховката първия месец там х долара да не казвам да не стане пак каране и т.н
1500долара хотел защото нямах близък познат в тази държава... и други разходи дет не си спомням но за много кратко време бях минус 10-15к
Въобще не си представям как Българските емигранти в Канада са толкова спокойни и по 4-5месеца си стоят без работа.
Като чели си прав аз ако го бях прекарал толкова време без работа - под моста като бездомник щях да съм защото щях да банкрутирам при това съм сам човек на човек със семейство в Щатите просто не искам да си го представям поне едно 20-30процента отгоре
Колко харчи един нов емигрант в Канада?
аз между първия ден в щатите и времето до първия чек - ми беше някъде 1-2месеца а за това време едно 10-15к доларчета фръкнаха....не казвам, че съм от най-спестителните - ама смятам, че живея много скромно, по ресторанти не хоря и т.н - абе скромна работа и пак толкова пари що годе читава кола за 7-8хил долара, ДМВ такси или каквото там 400-500, застраховката първия месец там х долара да не казвам да не стане пак каране и т.н
1500долара хотел защото нямах близък познат в тази държава... и други разходи дет не си спомням но за много кратко време бях минус 10-15к
Въобще не си представям как Българските емигранти в Канада са толкова спокойни и по 4-5месеца си стоят без работа.

Като чели си прав аз ако го бях прекарал толкова време без работа - под моста като бездомник щях да съм защото щях да банкрутирам при това съм сам човек на човек със семейство в Щатите просто не искам да си го представям поне едно 20-30процента отгоре
Колко харчи един нов емигрант в Канада?