кмете, кметеее

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: кмете, кметеее

Мнение от myhata II »

Това е нашето село Валентине,това е истината ,просто ясно и точно от кмета.... 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

За всеки истината е различна. Аз не споделям неговите възгледи.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Тоя става за премиер, докарва го. Както е седнал до знамето.

Подсети ме за виното... ;)
Embrace your climate change!
Странджата

Мнение от Странджата »

Грях ми на душата,клипа е публикуван от една седмица,аз не го гледах щото се подведох,че са глупости,все пак добре,че сега го видях!Човека е много земен и прав!По тези малки планински селца,времето е спряло и хората са свети!За жалост,не останаха много!Можем много да научим от тях,ако и некои от тях да са безбуквени почти!А това за сладкото от смокници и фискален апарат,ХЕИ...нямам думи!!!Ееееех и моята смокница започна да разпъпва!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Това Странджа за некой хора от форума е матряла на България и цитати от Славейков какво да ти обаждам повече,само ще им кажа че благодарение на тоя матрял и мърша сме оцелели през вековете на робство и подтисничество
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

myhata II написа:...сме оцелели през вековете на робство и подтисничество
Днес си говорих с една сирийка. Тя ми каза, че те са били 800 години под османско робство, и че сега историците им признават, че това са били най-спокойните времена в историята на Сирия.

Не се знае, ако не сме били под турско робство какви ужаси са можели да стават с България. Като изключим своеволията на башибозуците, турските управници са се отнасяли към българите не по-зле отколкото сегашните нашенски управници.

Освен, ако не се връзваме на стереотипа, изграден от многократно преекспонирани единични случай на "подтисничество".

Форумите се правят от българи за българи. Не се разрешават обидни коментари за България, особено по отношение на нейната култура и история.

Съобразявай се какво пишеш по отношение на българската история и паметта на детите ни! Приемам коментара ти като обида по историята и паметта на България! И изобщо не ми пука, че това е твое мнение!

valioiko
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Странджата

Мнение от Странджата »

Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

valioiko
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Не се знае, ако не сме били под турско робство какви ужаси са можели да стават с България.
Ми не е толкова трудно да се досети човек, просто трябва да се погледнат други славянски страни, които не са били под турско робство - Полша, Чехия и т.н. Въобще не се сещам с някоя европейска държава да са се случвали по-големи ужасии, сравнено с тези които са били под турско робство.
А Сирия има толкова общо с България, колкото Тунис с Германия, така че паралелите са безсмислени.
Странджата

Мнение от Странджата »

http://www.youtube.com/watch?v=4KpFYlCddmU"
аблъде,грях нямаш,срам нямаш,душа нямаш...
IFF

Мнение от IFF »

Странджата написа:http://www.youtube.com/watch?v=4KpFYlCddmU
аблъде,грях нямаш,срам нямаш,душа нямаш...
Прав си за Аблудния, обаче донякъде е прав. Иван Хаджийски пише по този повод след разговорите си с стари хора, живели по турско, че никога не биха се дигнали срещу турците, ако последните години разбойническите банди не са били направили живота им невъзможен.
Странджата

Мнение от Странджата »

Петлйов ден!
IFF

Мнение от IFF »

Странджата написа:Петлйов ден!
Това последното не го разбрах.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

IFF написа:
Странджата написа:Петлйов ден!
Това последното не го разбрах.
Според историческата версия този обичай е свързан с отвличането на малки момчета за еничари през турското робство. Легендата разказва… На къща, в която вече е взето дете, се правел кръстен знак с кръв – доказателство за платения кръвен данък. Една майка, за да спаси сина си заклала петел и нарисувала кръст с неговата кръв. Турците повярвали, че от там е взето вече момче и не влезнали, а майката спасила рожбата си.
За повече : Google
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

IFF

Мнение от IFF »

Не съм се интересувал докога е съществувал кръвния данък, но си е факт че българите по онова време не са искали да въстават. По време на робството е било ужасно, обаче в края му българите са си били извоювали доста права, даже може да се каже че са имали повече проблеми с чорбаджиите си и с гърците, отколкото с турците.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджа, ти ми даваш да пример Кочо Честименски, който заклал дечицата си, предполагайки..... Просто не се сещам какво може да роди мозък като твоя и неговия за да отнеме всякакъв шанс на детето си.

Явно се възхищаваме на коренно различни добродетели.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор