Това е групата във Фейсбук, ако някой се интересува
POSTREACT(ions) SUMMARY
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Гражданското общество дори не знае как да протестира - когато няколко стотин човека заредят за по 20 ст, точно ще го накривят на Лукойл, примерно. И като задръстваш пътища само си го вкарваш на себе си или на някой дето с инфаркт бърза към болницата. Много по ефикасно е, ако 1 месец се бойкотира, пак примерно, Лукойл и никой не зарежда там, дори за 1 ст. След един месец идва ред на Шел или ОМВ. Абсолютно е невъзможно да не се зарежда изобщо, но не е невъзможно да не се зарежда от определена марка. Малко акъл, ама от Канада.
Павел написа:Гражданското общество дори не знае как да протестира - когато няколко стотин човека заредят за по 20 ст, точно ще го накривят на Лукойл, примерно. И като задръстваш пътища само си го вкарваш на себе си или на някой дето с инфаркт бърза към болницата. Много по ефикасно е, ако 1 месец се бойкотира, пак примерно, Лукойл и никой не зарежда там, дори за 1 ст. След един месец идва ред на Шел или ОМВ. Абсолютно е невъзможно да не се зарежда изобщо, но не е невъзможно да не се зарежда от определена марка. Малко акъл, ама от Канада.
Бензиностанциите са скачени съдове, конкуренцията е само проформа. Освен това, проблема е в акцизи и други форма на натоварване на цената от страна на държавата. Някакъв друг акъл от Канада имаш ли да дадеш?
Аз викам направо да протестираме срещу това, че досега никоя фея-вълшебница не е благоволила да ни напълни резервоарите и търбусите без пари. И че не можем да си намерим работа на черно за хубави кинти.
IFF, точно така - Шел е собственост на Лукойл, ОМВ на РОМпетрол - гениално.
Понеже системата бойкотиране на една марка не работи - поинтересувай се какво стана в САЩ през 2004 или всеки път, когато рекетьора Джеси Джаксън организира чернилките да бойкотират продуктите на определена фирма, щото не е клекнала пред "бореца за права и свободи", т.е. не му е бутнала сериозна сума за да продължава луксозния си лайфстайл.
В САЩ и Канада също има акцизи, пропърти и карбон такс, включени в цената на бензина.
Taxes: Federal and local taxes take about 31% of the price you pay at the pump. Federal excise taxes account for about 18 cents per gallon, while state excise taxes require about 20 cents per gallon. There might also be some additional state sales taxes, along with local and city taxes.
Marto написа:Аз викам направо да протестираме срещу това, че досега никоя фея-вълшебница не е благоволила да ни напълни резервоарите и търбусите без пари. И че не можем да си намерим работа на черно за хубави кинти.
Те тва ше е наистина "гражданско общество"!!!
Става въпрос за България, за абсурдните "европейски" цени и заплати като за "третия" свят. Без магистрали, с ужасни пътища, никакъв контрол на пияните убийци и т. н. Не мойм да разберем къде те сърби?
Както е обичайно, по-ценни идеи се завъждат в коментарите към статиите. Особено ми допадна един от тях, който казваше, че е по-ефективно да не се употребява временно колата за сметка на градския транспорт.
И за да сме леко гадни, нека да си припомним, че от зимата на 1996-та насам в България не се е появявало каквото и да е, което поне малко да прилича на проява на осъзнато гражданско общество.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Идеята да накараш масово хората да не си ползват колите е абсурдна и абсолютно неосъществима по ред причини. За разлика от идеята да организираш хората да бойкотират определена компания.
Има поне нещо позитивно в тази тема, всички са съгласни че трябва да бойкотираме когато имаа нещо несправедливо(с изключение на Марто всъщност). Аз лично съм за мирни средства