Plan de Sherbrooke

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Боцо-тия латиновци са големи тикви!
аз ходя понякога на един вечерен френски курс и латиновците в него са най-кухите!живеят сума време тука и бъкел френски не знаят-все едно аз да не знам руски-за 2-3 месеца ще го науча!
Да не говорим пък,че английски въобще не знаят!
как ги пускат да дойдат тука не знам!
Сигурно са невероятни инженери или не знам кво...
Аватар
agentka007

Мнение от agentka007 »

Митак, повечето латиноси са рефюжета, т.е. не минават през никаква процедура, за да дойдат. наистина и аз се чудя как така не могат да научат френски с години. Казвала съм им, че са мързеливи и след като им изложа мотивите си :lol: , се съгласяват. Но между тях има и много кадърни и свестни хора, аз имам добри приятели латино. Намирам много общи черти между българите и тях.
Аватар
agentka007

Мнение от agentka007 »

Боцо, аз освен другото, написах и това:
agentka007 написа: Да се зарадват - да, но да дадат повече точки - не знам. Може и да е така.
Естествено, че всеки трябва да се стреми да докара повече точки. Идеята ти е добра, според мен само доколкото ще направи интервюиращия по-благоразположен по време на интервюто, което също не е маловажно, но да носи точки... не знам.
Botzo

Мнение от Botzo »

agentka007 написа:Митак, повечето латиноси са рефюжета, т.е. не минават през никаква процедура...
Агетке от каде черпиш това инфо незнам. Тука масово се минва през интервюта и е невъзможно да се замине като беглец за Канада. НЕ споря че може би има такива там със бежански статут ама е супер глиупост. Едно е да кажеш че повечето от латиносите които ти познаваш са такива ..... айде другия път помисли преди да се изкажеш така.
Не забравяй какво ти казах за черпака и лъжичката .........
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

между другото и мен ме кефят-наши хора са голяма част от тях и "другаруваме"-просто ми прави впечатление...има и един германец-ама веднага правиш разликата!!!(аз му казах,че е луд да дойде тук от Германия-а той каза че заради гаджето си-Квебекарка,с което окончателно ми потвърди диагнозата :lol: :lol: )
а от мойта група от около 10 само 1 е рефюджи-другите как са дошли :roll:
Айде извинявайте,че развалих темата-аз веднъж се изгубих и без малко да отида в Шербрук :lol:
Ако наистина дават повече точки за тая работа-добре е да се има предвид и да се използва от кандидатите!
Botzo

Мнение от Botzo »

Dimitar Kolev написа: а от мойта група от около 10 само 1 е рефюджи-другите как са дошли :roll:
Именно. тука даже откриха втори офис за интервюта че с едн не смогват ........ а според агентурата излиза че всички били бегълци. Само глупости се ръсят ......
А за темата .... нормално, тук една тема стане ли повече от 1 страница ........ пиши я развалена.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

В момента всяка седмица в Карфурите в Монреал има по едно представяне на някой от по-големите градове в Квебек. Поканени са всички емигранти. Ако си харесаш някой град ти предлагат безплатна екскурзия за два дена като ти поемат и хотела. А ако наистина ти хареса и решиш да се преместиш ти поемат разходите по преместването.
Информация може да се получи в карфурите кога и в кой корфур ще има представяне и да се запишете предварително. Ако човек има време може да си направи поне една добра екскурзия.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Между другото мисля че сегашния премиер на Квебек, Шаре, е от Шербрук. Там има много добър университет.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Един колега отиде да бачка там, вика "C'est vraiment cheap" ;) в смисъл на наеми сравнени с downtown Montreal. Ама да не подведа някого - това беше ми'л'та година и човека, както сами забелязвате, говореше на франко-квебекски - мойто слабо място в ежедневната комуникация между индивидите като такива ;)
Аватар
agentka007

Мнение от agentka007 »

Botzo написа:а според агентурата излиза че всички били бегълци. Само глупости се ръсят ......
Обикновено така правя: ръся глупости, те колегите агенти така ми и викат: Тъпата. Изобщо, глупостта ми е отличителна черта, но се надавях тук да не ме усетите. Ама може ли нещо да се скрие от проницателния Боцо? Признавам си, Боцо, тъпа съм. И работя по въпроса да стана още по-тъпа. Като ще е гарга, да е рошава. 8)

И като съм толкова проЗта, не се сетих, че някой може да не знае, че във Форума хората обикновено пишат личните си мнения и впечатления, а ако източникът на информация е официален, го цитират.

От мен толкова по тази тема.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

LaRue написа:Botzo, за това което пишеш можеш ли да посочиш линк? :roll:

Da Botzo i az bix ickala da vidia 4erno na bialo niakakci mii ne mi zvy4i ceriozno. Ako priemem 4e Montreal noci 0 to4ki to kolko noci togava Quebec city ctolicata na frankofoniata. Cpored men po logi4no e imenno Quebec - grad da noci max to4ki, kakvo tolkova ima v Sherbrouk toi e malak gradec v blizoct do Montreal i do USA.
Botzo

Мнение от Botzo »

mariane написа:Da Botzo i az bix ickala da vidia 4erno na bialo niakakci mii ne mi zvy4i ceriozno.
Botzo написа:мойте документиза пускане ги прави чоек върешен в делегацията на Квебек тук. За това което го казвам линк не съществува, но не е лъжа.
Mariane незнам дали си обърнала внимание на този мой отговор, но ако си го пропуснала ти го припомням. Както вече казах дкумнтите НИ ГИ ПОПЪЛНИХА хора които работят в делегацията на Квебек и в дадения случай ми бяха приятели. Това беше съвет от тях с който се старая да бъда полезен. Защо Sherbrouk носи макс. точки незнам и не мога да отговоря. За мен беше важното че носи и това е. Ние се възползвахме и не сбъркахме.
Защо и как и кога ..... можете да питате правителството там.

Може би защото там не са се установили чак толкова имигранти за разлика от Монреал и Квебек, но дебело подчертавам че това си е лично мое предположение, т.е. никаде не съм го чел.
Molson

Мнение от Molson »

université de Sherbrooke e naistina mnogo iak. ako znaete ezik vi go preporachvam. ima i kampus v Longueil taka che ne e problem za monrealci da se zapishat. a inache grada si e dosta kiten i uiuten. opredeleno e po-evtino tam no i rabota se namira po-trudno ot Montreal.
Botzo

Мнение от Botzo »

Molson, може би имаш право, защото една солидна част от групата ми по фреснки се е запътила директно да се заселва там.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Причината този град е много елементарна. Тази област има остра нужда от имигранти. Толкова са я закъсали че са принудени да ходят до Монтреал и да събират СV-та. Когато се появи свободно раб. място и някой отговаря на изискванията те го канят специално да отиде на интервю. Колкото до града сигурно е китен и малък (поне така изглежда на снимките) и наистина е родния град на селянина Шаре. Освен това в тази област (Estrie) е роден и Bombardier (има музей). Най-голямото предимство на областта е че има граница със САЩ т.е. по-голяма част от износа на Québec минава през нея. Другото е че има университет на който реномето му спадна откакто Шаре е първи министър (той е завършил ако не се лъжа право там) :wink:
Ако търсите инфо за областта Estrie може да я срещнете и като Cantons de l'Est. Има голям спор на местна основа как да се казва областта но това са подробности..
Заключено