Купа 8-ми март

Къде, кога, какво и как предстои да се случи.
Публикувай отговор
Nina&Vava
Мнения: 67
Регистриран на: Чет Фев 26, 2009 5:29 am
Местоположение: Монреал

Купа 8-ми март

Мнение от Nina&Vava »

Драги сънародници,приятели





изпращаме ви съобщение за една чудесна инициатива организирана от Йордан Славчев и подпомогната от настоятелството при храма


Молим препратете на приятели !













Здравейте българи!



Поздравявам всички със закупуването на църквата. Това костваше много усилия , време, пари, енергия и емоции на шепа хора. Казвам емоции, защото искам да подчертая, че ангажирането с едно такова предизвикателство е не винаги лишения и хабене на нерви. Моментите, в които попадаш на човек, който е готов да помогне са много по-стойностни от тези , в които сме били разочаровани или обезкуражени. Казвам шепа хора,защото сравнявайки броя на българите в Монреал и околностите с броя на хората помогнали по един или друг начин за съществуването на българска църква съотношението не е много оптимистично.Оптимистичното е в това, че има огромен потенциал от идеи и енергия, които са още неизползвани.

Позволявам си да призова всички, които все още стоят настрана да намерят смисъл и начин да бъдат удовлетворени от приноса си България и българите по света да вървят с високо вдигната глава.

Може би и друг път сте получавали лично или попадали случайно на мои подобни философски излияния ( или както ги нарича жена ми „Бля-бля”). Надявам се искрено, че в тези мои философски „Бля-бля” сте намерили поне по едноизречение или дума, които са ви накарали, ако не да действте то поне да се позамислите.

Сега след поредното Бля-бля, нещо конкретно:

Факте е, че разполагаме със сграда. За да стане тази сграда храм за всеки българин, трябва да имаме желание, нужда или повод да ходим там. На Коледа и Великден, да – църквата е препълнена. И тъй като „ Не всеки ден е Великден!”, според мен трябва да обърнем повече внимание на делниците си. Празниците, ясно! Има присъствие на празнично настроение навсякъде.

Но! Винаги има едно голямо и тооооолкова важно „Но”,че не успяваме да видим и оценим малките всекидневни радости.

За хора като нас, на хиляди километри от близки и приятели, май точно празниците ни карат най-много да си задаваме въпросите, на които трудно намираме отговори. За какъв дявол съм тук? Какво ми липсваше? Колко още ще продължи това лутане?

Равносметката е плашеща. Празниците ни изтощават емоционално. Делниците ни изсмукват физически. Какво ни остава тогава? Да се радваме на къщата и колите, които сме ипотекирали и сме се заробили на банки и кредитни карти? На „баснословните” си заплати ( ако ги сравним с българските). На малкото моменти, в които успяваме да бъдем в добро настроение в семействата си или с приятелите си. Това последното е единственото, което си заслужава.

Та с няколко думи. Искам да ви предложа да обърнем внимание на делниците си, за да са истински празниците ни.

От много време искам да организирам турнири по табла, шах, бридж и можете да добавите всичко, което пожелаете вие самите. Ето, че с помощта на доста хора това вече е реалност. За пореден път ви призовавам: „Да направим от сградата Храм!”

Може би много хора ще се позасмеят, но първият турнир по табла ще е на 5-ти март и ще се нарича „Купа 8-ми март”.



Ха-ха. Това са забавления за мъже, които жените не обичат, защото ангажират техните мъже, които вместо да изтупат килима, да проснат прането или да сменят памперс ходят да се срещат с „ония безделници” от Côte-des-Neiges.

Скъпи нежни половинки на човечеството, вместо да забраните на идеалния мъж, който избрахте преди ..... цяла вечност , да се среща с „нехранимайковците” от Ямбол ( да ме извиняват всички от Ямбол), които още не ви ясно кой вятър довя в съседния triplex, помислете за миг поне. Дошли сме в страна, в която не съществуват нито професии, нито забавления само за мъже или смао за жени.

Чувстайте се поканени!



На 5-ти март, от 10:00 часа в приземния етаж на църквата (1191, boul. Sauvé est, H2C 1Z8).

Записване и информация:



1. В деня на турнира от 9:00.



2. По телефона или интернет:

Йордан Славчев – (514) 768-2011, perelik999@yahoo.de

Теодора Тотева – (514) 467-7784





Ще организираме и място за свободна игра на шах и бридж, с надеждата скоро да има достатъчно желаещи и за турнири.



Нека всичките тези усилия да са подготовка за доброто настроение на 8-ми март!





Това е засега.

Бъдете здрави и усмихнати!



Йордан Славчев и компания





--
Българска Православна Църква
Св. Иван Рилски - Монреал,Канада
http://www.stivanrilsky.org"
Док. Букурещ - 11.02.2009
Баркодове - 25.02.2009
Медицински - 22.04.2009
Мед.изследвания - 27.04.2009
Мед.- Ок - 15.05.2009
Покана за виза - 2.06
Визи - 9.07.2009
Публикувай отговор