Франкофонизатор?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Франкофонизатор?

Мнение от IvHaydu »

:D
При писането на френски (не че мога да пиша... :D ) се използван няколко "добавки" към буквите - ударения, седий, две точки...
За да пиша на френски, използвам Flex Type 2K на френски...
Така лесно пиша : à, é, è, î, â, ô, û, ŷ, ê, ä, ö, ï, ü, ë, ç...
Да ви питам : как се справяте в Канада с този проблем без Flex Type ?
Има ли някакъв стандарт за тези "проблемни" букви, някакво специално подреждане? Има ли някакъв "франкофронски" софтуер, подобен на нашите кирилизатори ?
Въпреки че българските кирилизатори не са много детайлни (няма как да напишеш "и" с ударение, например в изрчението : "Това не и отива")...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

nyamsh problemi be brato, na klaviaturata slagash languages English i French i si gotov, samo tryabva da se nauchish koe kade e na klaviaturata kato prevklyuchish na frenski. Az imam slednite languages, vmesto BDS, Bulgarian Phonetic i US English, kakto e obiknoveno v bg, az imam Canadian English, US English i Canadian French. Kato se pishe na frenski sam zaberlyazal, che butona za vaprositelen znak e É, obache tay kato ne pisha na frenski, ne gi znam drugite simvoli koy kade e. e, kato mi tryabvat gi namiram, ama oshte ne gi znam kato horata. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Споко! Има лесно!
Настройваш си Windows-a, както ти каза и Канука, но понеже той е много специален случай, не му се води по акъла :wink:
Ние сме с Englich (US), French (Canada)-Canadian multilingual standart, Bulgarian Phonetic. Пиша си без проблем на "посочените вече езици", само във Форума (ссттоо :evil: е отговорен) имам проблем със знаците на френския. Иначе си излизат навсякъде другаде и на квебекарски компютри като пращам файлове, пак си излизат четливо, както трябва. Тук (разбирай кебекарите) имат някаква друга настройка за френския, но и тази, коят ти казах, върши работа. Имам само проблем с ударено у. Но това вече зависи от това, коя комбинация ще си избереш.
Ай :beer:
Обичам да преча
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Много готино става, като го сложиш на Canadian multilang...
Другите подредби на френския ми изглеждат малоумно! :D
На Флекстайпа има виртуална клавиатура, на която можеш да видиш кое къде е... :D
Наздраве на Анито! :beer:
И на останалите! :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Аватар
Dino
Модератор

НЕ ПОЛЗВАЙТЕ FlexType !!!

Мнение от Dino »

Вече бях писал за тази отвратителна и излишна програма FlexType (ФлексТЪП) - единственото полезно нещо в нея са шрифтовете Тимок и Хебър.
ФлексТЪП създава повече проблеми, отколкото решава!
Има многобройни свидетелства за това. Дори аз лично съм си омазвал Windows XP след инсталация на тази калпава и ИЗЛИШНА програма.
Защо все повтарям, че е излишна ли? Ами първо ми кажете ЗАЩО я инсталирате? Аз лично - заради фонетичната подредба на клавиатурата. Е, случвало ми се е и да е заради филтрите DOS <-> Windows на кирилица.
Но след като си скапах Windows-а (езици и системни шрифтове) и след като беснях сума време, единственият светъл лъч се оказа Генади Атанасов (ИнжИнера). Пак му благодаря за това и за още една добрина, която ми стори точно навреме!

За всички, които искат БЕЗПРОБЛЕМНО да ползват КИРИЛИЦА под Windows - посетете Сайта на ИнжИнера! Евалла на човека, че ни предпазва от бъговете на Датекс (че и пари искат за тях)!

Даниел
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Да е жив и здрав Инженера!
И ние следваме указанията му след сходни преживявания с Дино.
Подкрепям мнението му на 100%.
Обичам да преча
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Вие хубаво пишете на български,френски и т.н. , ама как да накарам глупавите програми под XP да ми показват коректно шрифтовете. Постоянно ми заменят френските букви с български и става голям мацалак. Това да работиш с 3 и повече езика под Windows е супер купон.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Тази кирилица на ИнжИнера... с какво е по-добра от ФлексТайпа?
И може ли да се пише на френски (пардон, на кебекуа :D )?
Аватар
Dino
Модератор

???

Мнение от Dino »

Ееех, Иване, Иване...
Ами това е "кирилица на ИнжИнера" и става дума основно за ползването на кирилица под Windows. С какво е по-добра? Ами не омазва нищо, а ползва вградените възможности на Windows. Можеш да ме разбереш напълно само когато изпаднеш в беда (скапе ти се Windows-а), но не ти го пожелавам!
А anito вече писа по-назад за писането на "кебекуа".

Но най-добре иди на сайта на ИнжИнера и сам виж за какво става дума - много неща ще ти се изяснят (надявам се ;-)).

Даниел
gogo

Мнение от gogo »

Преди няколко месеца си "намерих" "Словник". Откакто го ползвам, нямам никакви проблеми с кирилицата XP. Все пак трябва да предупредя, че съм абсолютен лаик в областта на компютрите (дано не обиждам лаиците :wink: ).
Zdrawe i kysmet na wsichki!
gogo

Мнение от gogo »

Преди няколко месеца си "намерих" "Словник". Откакто го ползвам, нямам никакви проблеми с кирилицата XP. Все пак трябва да предупредя, че съм абсолютен лаик в областта на компютрите (дано не обиждам лаиците :wink: ).
Zdrawe i kysmet na wsichki!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

gogo написа:Преди няколко месеца си "намерих" "Словник". Откакто го ползвам, нямам никакви проблеми с кирилицата XP. Все пак трябва да предупредя, че съм абсолютен лаик в областта на компютрите (дано не обиждам лаиците :wink: ).
Гого,
защо не споделиш с нас Словника?
Можеш ли да ми го дадеш или изпратиш по нета?
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Всички увисвания на Windows ми се получаваха от Flex Type. Ako на някой му трябва ТТF - шрифтовете качва го и го деинсталира. После си ползва Wiondows клавиатурна подредба.

:?: :beer: :beer: :beer: :beer:
Заключено