Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Така си го представям и аз , но да попитам
Мерси

11.11.2010 - Документи до Виена
21.03.2011 - Акюзе
13.03.2012 - Интервю - успешно
11.06.2012 - Баркодове
07.08.2012 - Медицински прегледи
21.03.2011 - Акюзе
11.06.2012 - Баркодове
Здравейте отново,
Искам да попитам дали дипломите трябва да бъдат легализирани (през министерство на образованието) или само трябва да бъдат нотариално заверени и след това преведени от заклет преводач? И още, дали трябва ако сме с висше образование да представим и дипломите си за средно образование или е достатъчно да се представят дипломите за висше образование?
Благодаря!
Искам да попитам дали дипломите трябва да бъдат легализирани (през министерство на образованието) или само трябва да бъдат нотариално заверени и след това преведени от заклет преводач? И още, дали трябва ако сме с висше образование да представим и дипломите си за средно образование или е достатъчно да се представят дипломите за висше образование?
Благодаря!
11.11.2010 - Документи до Виена
21.03.2011 - Акюзе
11.06.2012 - Баркодове
21.03.2011 - Акюзе
11.06.2012 - Баркодове
Не ви трябва легализация на дипломите, само нотариална заверка е достатъчна. Трябва да представите и дипломите за средно, не само тези за висше.
Успех
Успех
Здравейте!
На 22 години съм и съм редовен студент 4-ти курс. Ще получа дипломата си след около година. Все пак не искам да губя повече време и искам да си подам документите от сега.
Използвайки Preliminary Evaluation tool-а от официалният сайт получих окуражителен резултат като посочих, че реално притежавам средно специално образование ( не съм посочвал, че притежавам диплома за висше образование, след като наистина не притежавам все още такава ). Реших наистина да пробвам и си изтеглих необходимите формуляри, които трябва да попълня.
Въпрос 1: След като аз съм все още студент имам ли право да подам документи от сега?
В секция "8. Education, excluding elementary school" на документът "Application for Selection Certificate" има една таблица където трябва да посоча образованието си тип "От - До".
Въпрос 2: Какъв е коректният начин по който да запиша фактът , че съм преминал успешно 3-те от 4-те години и в момента продължавам да уча редовно ?
Писах e-mail до Виена преди два дена и все още няма отговор на запитването ми. Нямам представа дали трябваше като всяка една нормална институция да ми отговорят вече или просто получават страшно много запитвания и отнема време.
Поздрави, Хрис.
На 22 години съм и съм редовен студент 4-ти курс. Ще получа дипломата си след около година. Все пак не искам да губя повече време и искам да си подам документите от сега.
Използвайки Preliminary Evaluation tool-а от официалният сайт получих окуражителен резултат като посочих, че реално притежавам средно специално образование ( не съм посочвал, че притежавам диплома за висше образование, след като наистина не притежавам все още такава ). Реших наистина да пробвам и си изтеглих необходимите формуляри, които трябва да попълня.
Въпрос 1: След като аз съм все още студент имам ли право да подам документи от сега?
В секция "8. Education, excluding elementary school" на документът "Application for Selection Certificate" има една таблица където трябва да посоча образованието си тип "От - До".
Въпрос 2: Какъв е коректният начин по който да запиша фактът , че съм преминал успешно 3-те от 4-те години и в момента продължавам да уча редовно ?
Писах e-mail до Виена преди два дена и все още няма отговор на запитването ми. Нямам представа дали трябваше като всяка една нормална институция да ми отговорят вече или просто получават страшно много запитвания и отнема време.
Поздрави, Хрис.
Това, че все още си студент не пречи да подадеш документи, но просто при оценката няма да получиш точките, които дават за висше образование. Това не е проблем, ако и без висшето можеш да събереш достатъчно точки. Що се отнася до начина, по който да опоменеш факта, че все още учиш, това се прави във формулярите, които ще трябва да пратиш до Виена. Има си въпрос за образованието, където ще напишеш кога си почнал да учиш, и датата на която се очаква да завършиш и най-вероятно ще трябва да им приложиш академична справка от университета.
Благодаря ти!
Аз предположих, че ще трябва да напиша
От - Датата когато съм започнал
До - Present ( или Present Days )
но явно не съм предположил вярно
Да попитам още нещо съвсем бързо, което не можах да намеря като информация в официалния сайт!
Въпрос: Колко време имам да вляза в Канада след като ми бъде завършена процедурата ?
( след като минат интервюта, медицински прегледи и другите процедури )
Поздрави, Хрис
Аз предположих, че ще трябва да напиша
От - Датата когато съм започнал
До - Present ( или Present Days )
но явно не съм предположил вярно

Да попитам още нещо съвсем бързо, което не можах да намеря като информация в официалния сайт!
Въпрос: Колко време имам да вляза в Канада след като ми бъде завършена процедурата ?
( след като минат интервюта, медицински прегледи и другите процедури )
Поздрави, Хрис
Ти пак ще си напишеш от кога до кога, но има графа - година на получаване на дипломата, там може да пишеш и годината, в която очакваш да си получиш дипломата. И в графата, където питат каква е получената диплома може да напишеш Relevé de Notes и да им пратиш академичната справка.
След като получиш сертификат за селекция, в рамките на една година трябва да подадеш документи за виза. След като подадеш за виза вече нещата са строго индивидуални. На някой хора им отнема 3 месеца да получат виза, на други 1 година, та дори и повече. Но като цяло визата ти в никакъв случай не може да е валидна повече от 1 година, защото това е валидноста на медицинските.
След като получиш сертификат за селекция, в рамките на една година трябва да подадеш документи за виза. След като подадеш за виза вече нещата са строго индивидуални. На някой хора им отнема 3 месеца да получат виза, на други 1 година, та дори и повече. Но като цяло визата ти в никакъв случай не може да е валидна повече от 1 година, защото това е валидноста на медицинските.
Искам да попитам дали наистина са правилни разсъжденията ми, че дори да ми остават по - малко от 8 изпита наистина няма да получа точки за висше образование (било то дори непълни) ?
Поздрави, Хрис.
Поздрави, Хрис.
Няма ли диплома, няма и точки за образование.
А ако си завършил и си се дипломирал, но не си си получил дипломата (щото се бавят няколко месеца преди да ги раздадат), обаче представиш академична справка, в която пише че си завършил, какво си учил и че си защитил дипломна работа на тема Х? Важи ли академичната справка, доказваща че си се дипломирал, за да се получат точки за област на образование?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Когато пратихме документите във Виена, жена ми беше завършила, но нямаше диплома. Изпрати им академична справка, но после на интервюто и поискаха да представи диплома. Думите на интервюиращия бяха, че дават точки за диплома, не за това, че някои е учил. Не види ли диплома няма как да знае, че човекът е приключил образованието си.
Здравейте,първо адмирации за чудесния сайт!!!Смятаме да подадем документи и бих искала, ако някой може да ме посъветва нещо относно трудовият ми стаж,тъй като работя от 4 год. като чертожник,първото ми образование е "Инжинерен дизайн",а догодина ще завърша "Архитектура".Въпросът ми е има ли проблем че стажът ми няма да е точно като архитект,а като чертожник и освен това няма да съм се дипломирала когато подавам документи(но това както споменах е второто ми образование по време на което съм работила в архитектурни фирми).Другият ми въпрос е тъй като съм завършила Френска гимназия нужно ли е да се явявам на тест по френски,с който да докажа ниво?Благодаря Ви!:)
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Полет 10.08.2014
Здравей!
Няма проблем, че стажът ти е като чертожник, а не като архитект. Изискването на процедурата е кандидатът да е завършил през последните 5 години, преди да подаде документите си или ако е завършил преди повече от 5 години - трябва да има 1 година трудов стаж по специалността.
Относно френския тестът за доказване на ниво не е задължителен. Кандидатът декларира в документите ниво на езика и трябва да го докаже на интервюто. Ако при първоначално разглеждане на документите се събират повече от 63 точки (което е прагът за селекция), от Виена могат да изискат сертификат за доказване на езиковото ниво. Има и вариант да се вземе сертификат без интервю (по преценка на имиграционните власти), ако кандидатът събира 63 и повече точки и с документите или след това изпрати сертификат от стандартизиран тест, с което доказва езиковото си ниво.
Относно френската гимназия - има случаи на завършили такава, на които са им изисквали тест. Но пак казвам - докато не го изискат от Виена, тестът не е задължителен.
Успех!
Няма проблем, че стажът ти е като чертожник, а не като архитект. Изискването на процедурата е кандидатът да е завършил през последните 5 години, преди да подаде документите си или ако е завършил преди повече от 5 години - трябва да има 1 година трудов стаж по специалността.
Относно френския тестът за доказване на ниво не е задължителен. Кандидатът декларира в документите ниво на езика и трябва да го докаже на интервюто. Ако при първоначално разглеждане на документите се събират повече от 63 точки (което е прагът за селекция), от Виена могат да изискат сертификат за доказване на езиковото ниво. Има и вариант да се вземе сертификат без интервю (по преценка на имиграционните власти), ако кандидатът събира 63 и повече точки и с документите или след това изпрати сертификат от стандартизиран тест, с което доказва езиковото си ниво.
Относно френската гимназия - има случаи на завършили такава, на които са им изисквали тест. Но пак казвам - докато не го изискат от Виена, тестът не е задължителен.
Успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Благодаря за бързият отговор!:)Реално обаче аз ще кандидатствам с първата си диплома (Инжинерен дизайн) и ще представя някакъв документ(академична справка) за втората си специалност.За съжаление обаче,нямам никакъв документ че съм работила като дизайнер.....освен ако не го спомена в длъжностната си характеристика?Благодаря!
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Полет 10.08.2014
Не ги намерих в списъка с първите документи и затова питам.Свидетелства за съдимост до Виена изпращат ли се ?
DCS Vienne -12.01.2011
accusé de réception -29.01.2011
интервю Виена -07.04.2011 - успешно
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
Formulaires médicaux-24.01.2012
Покана за визи-08.05.2012
ВИЗИ-01.06.2012
accusé de réception -29.01.2011
интервю Виена -07.04.2011 - успешно
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011