КОФИ и заплащане #2

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Ascao

Re: КОФИ и заплащане

Мнение от Ascao »

pumpy написа:... Ако някой му харесва цял живот да е на социал, това е негов избор. Ако иска да е там за 2-3 години да учи език, това е негов избор, ако иска да не припарва до него - това е негов избор.
Всъщност понеже стана дума, аз не съм чувал за българи дето цял живот да са на социал. Повечето учат малко френски, поразкарват някоя и друга година пица и после си намират свясна работа както си му е реда.

Единствените хора за които знам, че да потомствени социаладжии са местните обитатели на острова дето обитават Очелага-Мезоньов и Вердън.

А българите дето са използвали помощта предоставена от държавата (наречена Социал) за да преодолеят трудностите с интегрирането, после я връщат в многократен размер с данъците си... за да има за скъпите братя социаладжии кебекари, които явно на никой антисоциаладжия от форума не пречат.
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

pumpy, като казваш "да си направят добре сметката" е ясно, че имаш предвид твоят начин на смятане. Ама това си е само твой начин, базиран на твоето възпитание, образование, жизнен опит и хиляди други фактори. И ти си убеден, че смяташ по най-добрият начин за себе си и своето семейство. Да, ама Успелият примерно ти се присмива и подиграва за същият този начин и ти заявява, че е глупав и нецелесъобразен.

Затова просто остави хората да си правят своите сметки, пък било то добри или лоши.
И когато някой дава каквито и да е данни тук, то е ясно че са приблизителни и освен това решенията не се вземат от този или онзи съфорумник, а от оторизирани държавни органи. Та който само от форума събира информация за каквото и да било, не само за социала, при всички случаи ще бъде изненадан като опре до хората, от които зависят нещата. И ако някой се полакоми за "големите пари" от социал от порядъка на $ 2,000 и се окажат далеч по-малко, то това ще бъде един чудесен горчив урок за него. При това заслужен. И по този начин социала ще си спечели още един противник, което налива вода в твоята мелница. :)

А относно "определените условия" не знам защо им придаваш такова голямо значение. Всичко си зависи от човека. За някой тези условия може да съществуват наистина и за кратно, на други само да им се струва че съществуват, а трети просто ще си ги измислят и поддържат доживот, защото така им е по-лесно. :)
Глупаво е да си мислим, че може за "зарибим" някого за социала като го рекламираме или пък да го откажем от него чрез демонизирането му.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
pumpy

Мнение от pumpy »

Не си ме разбрал. Аз нямам предвид моя начин на смятане, а просто "добър начин на смятане". И този добър начин е различен за свеки един от нас, както ти сам го казваш. Мен затова ми е през, да не пише от къде, какво си мисли за мен хълката - това е негово право, от неговата си камбанария.
ОСтавям свеки да си прави сметките както намери за добре. Аз самия от България съм се замислял за социал, ако нещо се обърка в плановете ми. После като влязах и на летището ми записаха едни 30к в листа за имиграция, ми стана лошо как ще събирам касови бележки и ще оправдавам 30к пред социалните. После нещата тръгнаха в съвсем друга посока и както много пъти ми е казвал счетоводителят ми" аз съм получил от тази държава повече като работещ, отколкото щях да получа като социал" - и аз му вярвам, че е така.
Определените условия значат за мен точно това - всичко си зависи от човека. Универсална сума и ситуация няма. А за зарибяването, не ме разсмивай - все ми е тая. Аз все едно плащам данъци в Канада и Кебек, все още. За какво се разходват ми е все тая. Моята цел е да плащам колкото се може по-малко, а не за какво отиват ;)
survivor

Мнение от survivor »

pumpy написа:и както много пъти ми е казвал счетоводителят ми" аз съм получил от тази държава повече като работещ, отколкото щях да получа като социал" - и аз му вярвам, че е така.
Това горното изглежда очевидно, но не е толкова проста сметката. Защото да работиш нещо друго освен професията, за която си дошъл да упражняваш, отнема време. 8 часа на ден плюс пътя. Ако гордата работа не по специалността ти те отдалечи дори и за година от времето, когато ще работиш по специалността, за мен лично не си струва. То сигурно и за държавната хазна ще бъде по-добре да започнеш да плащаш по-отрано данъци върху висока заплата. Не говоря специално за теб, по принцип.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

За кого е "добър" този начин на смятане бе, pumpy? Ако не визираш лично себе си то кого другиго? Може би имаш предвид, че като нещо се прави от над 50 %, или пък 90 % от населението то е добро, а другото не е? Какъв ти е въобще критерият за "добро" смятане.
Ами за мен си, лично, моят начин на смятане е най-добрият, независимо какво смятат другите. Ти самият го казваш, че ти е през ... за мнението на останалите. Какъв е критерият тогава? Ето тук е разковничето.
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:За кого е "добър" този начин на смятане бе, pumpy? Ако не визираш лично себе си то кого другиго? Може би имаш предвид, че като нещо се прави от над 50 %, или пък 90 % от населението то е добро, а другото не е? Какъв ти е въобще критерият за "добро" смятане.
Ами за мен си, лично, моят начин на смятане е най-добрият, независимо какво смятат другите. Ти самият го казваш, че ти е през ... за мнението на останалите. Какъв е критерият тогава? Ето тук е разковничето.
И аз това казвам "добър за мен". В случая не говоря за статистически добър или лош начин на смятане. Идеята ми е всеки сам да си прецени сам за себе си по най-добрия начин за да има после минимално "хъката, мъката"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pumpy, само да ти няпомня, че последната разгорещена "социална" дискусия беше преди около 2 години и завърши с клане (гонене, банване...) за всички противници на идеята, че за всички новодошли е по-удобно (трябва) да излязат на социал. Понеже този форум в по-голямата си част много ми допада ще направя едно, единствено включване по темата:

И тогава е сега мнението ми е същото: Професионалното социаладжийство не е за хора със способности и желание да вървят напред. Хората, които го препоръчват на новопристигащите си мислят, че всички са като тях.

Не сме! Някои искаме да работим, да трупаме опит и да се развиваме. Нямаме нужда от някоя-друга година "за да се ориентираме".

Толкова от мен.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

IFF написа:
Преуспял написа:Хайде пак се почна... дори този път а-групата явно се въздържа да пише.

Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Тука не позна,злоупотреба е,не е подсъдно.
Я ми обясни каква е разликата.

Ако някой злоупотреби с пари, това какво означава? Че ги е навил и играл на фунийки???
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

klisurov написа:
Преуспял написа:Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Би ли ми обяснил защо ме наричаш крадец? Единственото, което би ме отделило от определението ти е "тарикати". От кого и какво крада?
В крайна сметка имам Tax Return за 2007, 2008 и 2009 (правени от хора, не пишещи в този форум), при това на социал съм от август 2009.
Два прости въпроса:
Работоспособен ли си?
Можеш ли да си намериш работа?

Ако отговорът на поне единия от тях е "не", тогава човек наистина има нужда от помощ.

Ако отговорът и на двата въпроса е "да", вж. горе.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ablood написа:pumpy, само да ти няпомня, че последната разгорещена "социална" дискусия беше преди около 2 години и завърши с клане (гонене, банване...) за всички противници на идеята, че за всички новодошли е по-удобно (трябва) да излязат на социал. Понеже този форум в по-голямата си част много ми допада ще направя едно, единствено включване по темата:

И тогава е сега мнението ми е същото: Професионалното социаладжийство не е за хора със способности и желание да вървят напред. Хората, които го препоръчват на новопристигащите си мислят, че всички са като тях.

Не сме! Някои искаме да работим, да трупаме опит и да се развиваме. Нямаме нужда от някоя-друга година "за да се ориентираме".

Толкова от мен.
Ето това е вече друга песен.
Усъвършенствай се, развивай се и върви напред по твоите си разбирания с пълна пара.
Ама недей да даваш оценки на другите, които не виждат света през твоите очи и имат по-различни разбирания. :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Преуспял написа:Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Просто още едно лично мнение без всякакво значение, нищо повече. Както и всяко друго. :)
IFF

Мнение от IFF »

Преуспял написа:
IFF написа:
Преуспял написа:Хайде пак се почна... дори този път а-групата явно се въздържа да пише.

Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Тука не позна,злоупотреба е,не е подсъдно.
Я ми обясни каква е разликата.

Ако някой злоупотреби с пари, това какво означава? Че ги е навил и играл на фунийки???
Ти май беше адвокат,ако се бъркам,поправиме.Ако си наистина,имам един въпрос:Незаконно ли е да се пледира невинен за някой,за когото адвоката знае че е виновен?Или е само неетично?Не се правете на големи светци,всеки си има малките мръсни тайни.И да внеса едно уточнение:Социала се дава на тези,които нямат доходи,за инвалидност са по друга система.
IFF

Мнение от IFF »

ablood написа:pumpy, само да ти няпомня, че последната разгорещена "социална" дискусия беше преди около 2 години и завърши с клане (гонене, банване...) за всички противници на идеята, че за всички новодошли е по-удобно (трябва) да излязат на социал. Понеже този форум в по-голямата си част много ми допада ще направя едно, единствено включване по темата:

Толкова от мен.
Ти що не работи и не учи вечерно франсето,ами яде държавна пара в Кофи-то?
IFF

Мнение от IFF »

Много се разписах,ама не мога да се стърпя.Идва един нашенец у нас да ми свърши една работа,щото нямах инструменти да си направя сам.Извиках него,първо щото е сънародник,и второ,бях още нов,не познавах почти никой.Отявлен противник на социала,два часа ми наду главата с приказки.Като дойде време за плащане,не можел да ми даде фактура.Почвам го аз,как така без фактура,тука нали е Канада?Пък той ми вика,че работел на черно,щото щели да намалят стипендията на жена му,пък и данъците били големи.Платих му в брой,кво да го правя,само дето се оказа после,че ако бях извикал друг майстор,щях да си спестя 30%,с толкова ме беше натоварил.Аблуд,да не сте приятели с него случайно :lol:
Omega3

Мнение от Omega3 »

IFF написа:Много се разписах,ама не мога да се стърпя.Идва един нашенец у нас да ми свърши една работа,щото нямах инструменти да си направя сам.Извиках него,първо щото е сънародник,и второ,бях още нов,не познавах почти никой.Отявлен противник на социала,два часа ми наду главата с приказки.Като дойде време за плащане,не можел да ми даде фактура.Почвам го аз,как така без фактура,тука нали е Канада?Пък той ми вика,че работел на черно,щото щели да намалят стипендията на жена му,пък и данъците били големи.Платих му в брой,кво да го правя,само дето се оказа после,че ако бях извикал друг майстор,щях да си спестя 30%,с толкова ме беше натоварил.Аблуд,да не сте приятели с него случайно :lol:

Може би знаеш вече, но все пак ще ти дам един сьвет. Когато имаш какьвто и да е проблем по кьщата, взимаш жьлтите страници от квартала ти и си намираш някой предприемач. Вярно е, може да струва понякога и два пьти повече, но пьк си заслужава.

Идва бьрзо, работи бьрзо и качествено, не говори, не иска нищо да пие и да яде, почиства след него и си трьгва бьрзо. Ако има някакьв проблем след това, му се обаждаш и ако не си е свьршил нещо добре работата, поправя без да мьрмори и без да иска повече пари.
Публикувай отговор