Доволни ли сте от живото в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pavelyankov
Напуснал форума

Re: Доволни ли сте от живото в Канада

Мнение от pavelyankov »

Баси, кви глупости се пишат тук :wasntme:
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Яко простотйи а ... сметай като кацнеш тука кво те чака.
Dead Eyes See No Future
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Предполагам, че няма да имам време за форуми ;)
Което е нормално за новопристигналия де :D
Жалко....щото има много умни хора тук :!:
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

abozhilov написа:
ivandaman написа:Гледам че дискутирате интелигентноста, но така и не разбрах какво е тя.
Между впрочем имаш правописна грешка в ключовата дума, която използваш. При членуване на дума от женски род единствено число, която завършва на "т" се поставя двойно "т". В твоя случай става:
Интелигентността.
Та от тук може да се тръгне кой човек е интелигентен. Моето лично мнение е че за да разбера един човек дали е интелигентен, най-малкото той трябва да е грамотен.
Приемам забележката но на български език не комуникирам от 20 години. Някои неща наистина съм ги забравил. Единствената ми практика на БГ е писането в този форум. Колкото и да си мислиш че "перфектното" владеен на родният език е наш патриотичен дълг, истината е че се изразяваме по-добре на този език на който говорим всекидневно. Не може да си правиш заключения за някой при положение че никога не си бил на негово/нейно място и не си запознат с обстоятелствата.. а пък и както Павел забеляза ти въпреки че всеки ден говориш на БГ, също допускаш грешки.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Rall написа:Добре бе пичове след като не стана ясно доволни ли сте от живота в Канада, да попитам нещо за интелегентноста. Абре ако едно куче се научи да отваря хладилника, да си извади мезе и да си сипе една ракия, минава за мноооо интелегентно, па аз тва го правя от 13 годишен. Демек ентлегента на един биологичен вид не е кат ентелегента от друг биологичен вид. Добре ама дори от един вид да са примерно ако отида у джунглата и умра от глад щот представа си немам как се рови в земята за грудки за местното племе ще съм мноо прост, както и некой местен който реши да търси сладки личинки в контакта 220v. Абе луда работа ходи разбери ко стаа по тая земя.
Ти ми отговори на един друг въпрос, маймуните ли умни колко хората, или хората са тъпи колкото маймуните........ http://idle.slashdot.org/story/10/08/10 ... lity-As-Us
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

А за оня пич дето яде коловете с доматите....или май беше обратното :tmi: , ще ти кажа че истинският програмист е този който знае няколко езика, и че езикът е само средство за изразяване на идеи, но нямаш ли ги идеите, колкото и перфектно да знаеш средствата..........все същата боза ще се получи :lol:
А да, ето ти една книжка да прочетеш, и след 10г ела да се обадиш кво си научил: http://norvig.com/21-days.html
току виж след това си разбрал кво значи K.I.S.S. 8)
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

blaster написа:Предполагам, че няма да имам време за форуми ;)
Което е нормално за новопристигналия де :D
Жалко....щото има много умни хора тук :!:
Скука ве, скука ти казвам, не за друго :rock:
Дай боже, вскоро време ще изчезна от форумното пространство, с което средно аритметичният коефициент на интелигентност на форума ще се промени, за добро или за лошо..... Но все пак от време на време и аз пускам добри идеи, като тази за сертифицирането. Действай и ти докато си още млад и зелен и имаш достатъчно свободно време в началото, че после като те почне живота задълженията и проблемите..................
apple

Мнение от apple »

Ей, тук се напълни с филолози и лингвисти. И аз на свой ред да питам все пак доволни ли сте от живота си в Канада??? А иначе оригиналния въпрос е относно живото в Канада, което предполагам е за предпочитане пред умрялото освен за некрофилите естествено :lol: .
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Ако питаш дали съм доволен от МОЯТ живот в Канада (а не примерно на Джим Керри или Памела Андерсън), то да, доволен съм. Това което съм го поискал без да се изсилвам съм го получил. Жената е доволна, поколението и то доволно, а даже и на знае и една дума български :), перспективите са прекрасни, дай боже да доживееме още 20г че и на внуци да се порадваме....кво повече може да иска човек?
abozhilov

Мнение от abozhilov »

cocose написа:А за оня пич дето яде коловете с доматите....или май беше обратното :tmi: , ще ти кажа че истинският програмист е този който знае няколко езика, и че езикът е само средство за изразяване на идеи, но нямаш ли ги идеите, колкото и перфектно да знаеш средствата..........все същата боза ще се получи :lol:
А да, ето ти една книжка да прочетеш, и след 10г ела да се обадиш кво си научил: http://norvig.com/21-days.html
току виж след това си разбрал кво значи K.I.S.S. 8)
Боже вече ще започна да се смея... Един път че казах същото, но освен това ти дадох литература от едни от най-големите светила в програмирането. Предполагам знаеш кой е Кернигън? Ако не, се поинтересувай малко, въпреки че ме съмнява някога да си използвал C а пък да не говорим за UNIX.

И абревиатурата K.I.S.S ми е интересно да я видя на практика от теб. Дай някой проект, който изисква подобаващ дизайн да го разгледам да видя дали ти си я разбрал тази книжка :D
Последно промяна от abozhilov на Чет Авг 12, 2010 4:29 am, променено общо 1 път.
abozhilov

Мнение от abozhilov »

cocose написа:Жената е доволна, поколението и то доволно, а даже и на знае и една дума български :),
На това се казва гяурско мислене! И сигурно в България тези деца нямат баби дядовци? Или си забравил за всички близки хора в България? Интересно ако ги доведеш тези деца тук, ти ли ще си им преводача? :D Забравих, ти изказа мнението че езика след 50г. щял да умре. След 50г. може да ни няма мен и теб но българският език ще е тук много много след нас. Както е бил преди нас! Това колкото по скоро го осъзнае ограниченият ти мозък, толкова по-добре. Винаги съм се чудил защо България е била 500г. под турско робство. Като чета тук и като наблюдавам хората в България определено си има причина. Хора без ценностна система! Хайде понеже си високо интелигентен кажи нещо страшно тривиално.

Какво обичаш?

Хора като теб не обичат нищо! Това че си дигнал картонена кула в Канада нищо не означава. За Канада ти си просто един емигрант. Едно дърво без корен! Канада не е твоята родина. Ако знаеш какво означават тези думи: "родина", "татковина" и прочие. Хора като теб обичат да кротуват. Да си живуркат... Това е точната дума. Ей заради това живуркане България е страдала... И честно казано много се радвам, че хора като теб са извън България! Просто ти не заслужаваш такава родина като България. Защото между държавата България и родината България разликата е покъртителна! Лошото е че хора като теб никога няма да го осъзнаят. Хората като теб търсят лесният път. "Аз мразя България", "Аз когато съм в България съм в чужбина". И какво успокоение ви дава това нещо? Като мразите България, вие мразите себе си! А ако в България сте в чужбина, значи навсякъде сте в чужбина. Хайде със здраве! И като дойдете в България си купете копие от "История славянобългарска"! Пък и след това може да прочетете повода на Вазов за "Епопея на забравените", за да се успокоите че не сте единствените роби с българско потекло.

Хайде със здраве. Отивам на балкона да пуша и да гледам паметника на Васил Левски. Ако въобще знаете кой е този човек...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Божилов ти добре ли си ?

И какво правиш въобще в тоя форум.

Разпенил си се все едно идваш от шоу на Слави, където Камен е изпял песента "Не съъъм избяяягал"

А впрочем на летището като са ме питали канадски служители дали си отивам в къщи, винаги отговарям - не, отивам да видя роднините и приятелите, а после се прибирам тук защото тук ми е домът.

България не я мразя нито като географска област нито като държава. Отде ти хрумна това ?

А пък "А ако в България сте в чужбина, значи навсякъде сте в чужбина" - пълна глупост.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
abozhilov

Мнение от abozhilov »

@optics
Като цяло не смятам че трябва да ти давам отговор на въпроса дали съм добре. Шоуто на Слави и Камен Воденичаров нямат нищо общо с това, което съм аз. Мен са ме възпитавали много преди шоуто на Слави въобще да съществува. Всичко това което тук се пише е въпрос на възпитание - ценностна система. Това не се създава от пропаганди като шоуто на Слави.
Помисли върху думите ми за чужбина, преди да правиш заключение че е глупост. Какво е според теб да си в чужбина?

И знаеш ли кое ме е яд? Карат ме да работя на 03.03 а на 04.07 ме водят на "Team building". За трети март беше драма... Представи си как може да съществува подобен казус, дали да се работи на трети март или не. От 100 човека офис повече от половината избраха да работим... В крайна сметка не отидох на работа но това е отделен въпрос. За мен подобен казус не трябва да съществува. За мен това е неуважение към всички онези хора които са загинали за тази кауза. И то каква кауза само. България да е свободна. За това сега, въпреки че пишеш тук с някакъв псевдоним все пак носиш българско име!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

abozhilov написа:И знаеш ли кое ме е яд? Карат ме да работя на 03.03 а на 04.07 ме водят на "Team building". За трети март беше драма... Представи си как може да съществува подобен казус, дали да се работи на трети март или не. От 100 човека офис повече от половината избраха да работим... В крайна сметка не отидох на работа но това е отделен въпрос. За мен подобен казус не трябва да съществува. За мен това е неуважение към всички онези хора които са загинали за тази кауза. И то каква кауза само. България да е свободна. За това сега, въпреки че пишеш тук с някакъв псевдоним все пак носиш българско име!
това ми напомня, че на 1 юли /празникът на Канада/ можеше да си избираш да работиш или да не работиш, заменяйки деня за 2 юли /петък/. В същата ситуация 24 юни /четвъртък таз година/ - празникът на Квебек, не беше възможно да го размениш за петъка - беше задължителна почивка. Нямаше никаква възможност да ходиш на работа. Стандартите са разни и биват според :clap:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

abozhilov написа: Между впрочем имаш правописна грешка в ключовата дума, която използваш.
Между другото, такъв израз в българския език няма.

Впрочем и аз вече живея извън България почти толкова години колкото ivandaman, но все пак зная това. Твоето оправдание какво е? ;)
Публикувай отговор