Julian_04 написа:Californian написа: ....хайде да не говоря по-добре, имам усещането, че това идва от политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.
Мен ако ме питаш лотария и средно стигат....щото като дойдат господата вишисти с големи претенции и не могат да се реализират...почват да обвиняват за собствените си неуспехи дискриминацията, комунистите, маоистите, марсианците, месечния цикъл на английската кралица...и накрая увисват на държавата на социал, докато един човек със средно образование е склонен да се захване с какво да е, но бързо да успее в живота...Такива хора са нужни на икономиката, а не хленчещи нереализирани вишисти дето си започват наново образованието на 35 години!

Да ти кажа разбирам ги, а най-вероятно и мен ме чака същото както тези хора дето ти не харесваш.
Аз имам стаж и съм работил на 3 континента в повече от 5 страни, и честно да си призная, може би съвсем неоснователно отлагам момента да дойда в Канада, защото ме е страх, че ще остана без работа. Незнам защо мнението ми за Канада е за една страна - Консервативна, която си цени своето образование и хора и въобще неща от този сорт, докато пълната противоположност за мен е демократична и НЕ консервативна Америка - съвсем доказано за мен си - работя рамо до рано, обучавам и съм над хора - завършили MIT, Stanford и т.н, дано да не съм прав, времето ще покаже, като дойда и видя как са нещата в Канада като живот и работа. Пак казвам, дано не съм прав в мислите си за Канада