For foreign engineers in Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Julian_04

Re: For foreign engineers in Canada

Мнение от Julian_04 »

IRA написа:Съмнявам се някой да допусне братя висшисти да работят на строеж.
Oхохооо от баща си знам като е дошъл преди 20 години, как евреина собственик на фабриката се е хвалел, че имал най-образованите работници...Все доценти и професори... :D
Някъде да пише, че вишист не може да работи на строеж?... :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ами тооо ....
Аз имах предвид, че понеже са закупени много повече права за строеж, то архитектите ще имат работа. Ма според мен, наемането ще започне май-юни, а асъл работа ще се подкара към септември и ако всичко се развива добре, ще имаме 2-3 добри години.
Обаче ми харесва и лозунга:
"Всичкото емигрант-вишист на строежа!" :)
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Ехехехе, Ура! :rofl: На 8 май имате една виртуална почерпка от мен с шампанско, защото любимия си взима пермито за упражняване на професията. Не можело....Ха, всичко може! ;)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

troll написа:Ами тооо ....
Аз имах предвид, че понеже са закупени много повече права за строеж, то архитектите ще имат работа. Ма според мен, наемането ще започне май-юни, а асъл работа ще се подкара към септември и ако всичко се развива добре, ще имаме 2-3 добри години.
Обаче ми харесва и лозунга:
"Всичкото емигрант-вишист на строежа!" :)

Съвсем междудругото, незнам дали само аз съм останал с такова впечатление, не съм го обсъждал с приятели от Канада, но впечатленията за Торонто главно са ми, макар и малкото време прекарано там(1-2месеца), че дори продавачите по супермаркетите, са с висше образование и много интелигентни хора(разприказвах се с 1-2ма такива), единия висшист от Израел - емигрант, другия беше Румънец също висшист.... сравнение с Америка, където ....хайде да не говоря по-добре, имам усещането, че това идва от политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Californian написа: ....хайде да не говоря по-добре, имам усещането, че това идва от политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.
Мен ако ме питаш лотария и средно стигат....щото като дойдат господата вишисти с големи претенции и не могат да се реализират...почват да обвиняват за собствените си неуспехи дискриминацията, комунистите, маоистите, марсианците, месечния цикъл на английската кралица...и накрая увисват на държавата на социал, докато един човек със средно образование е склонен да се захване с какво да е, но бързо да успее в живота...Такива хора са нужни на икономиката, а не хленчещи нереализирани вишисти дето си започват наново образованието на 35 години! :devil:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Julian_04 написа:
Californian написа: ....хайде да не говоря по-добре, имам усещането, че това идва от политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.
Мен ако ме питаш лотария и средно стигат....щото като дойдат господата вишисти с големи претенции и не могат да се реализират...почват да обвиняват за собствените си неуспехи дискриминацията, комунистите, маоистите, марсианците, месечния цикъл на английската кралица...и накрая увисват на държавата на социал, докато един човек със средно образование е склонен да се захване с какво да е, но бързо да успее в живота...Такива хора са нужни на икономиката, а не хленчещи нереализирани вишисти дето си започват наново образованието на 35 години! :devil:
Да ти кажа разбирам ги, а най-вероятно и мен ме чака същото както тези хора дето ти не харесваш.
Аз имам стаж и съм работил на 3 континента в повече от 5 страни, и честно да си призная, може би съвсем неоснователно отлагам момента да дойда в Канада, защото ме е страх, че ще остана без работа. Незнам защо мнението ми за Канада е за една страна - Консервативна, която си цени своето образование и хора и въобще неща от този сорт, докато пълната противоположност за мен е демократична и НЕ консервативна Америка - съвсем доказано за мен си - работя рамо до рано, обучавам и съм над хора - завършили MIT, Stanford и т.н, дано да не съм прав, времето ще покаже, като дойда и видя как са нещата в Канада като живот и работа. Пак казвам, дано не съм прав в мислите си за Канада
prace

Мнение от prace »

Не си много далече от истината за Канада.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не знам колко не са консервативни американците. В нашия офис в Монреал сме хора от цял свят ( 7 страни). В американските офиси са почти само американци и има само една жена инженер, един филипинец и един французин. Ние сме 15 човека ,а в щатите са още към 150 човека по офисите.
Последно промяна от IRA на Пет Апр 16, 2010 6:44 am, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

И ние сме така. Шефът ми е 1/2 ирландец-1/2 холандец...Останалите колеги: 1 алжирец, 2- ма китайци, 1 португалка, Аз и неколцина кебекуа... В бюрото, където работи съпругът ми са почти само кебекуа, но това не му пречи да си развива доста успешно кариерата...БЕЗ ТУКАШНО ОБРАЗОВАНИЕ!...Е, накараха го да изкара един изпит по френски...Чудо голямо!...Но затова са прави! Като искаш да правиш бизнес тук ...ти трябва да се нагодиш към тукашното общество, а не то към тебе!!!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Californian написа:политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.

Аз ако бях политик, бих заложил на умното.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

IRA написа:Не знам колко не са консервативни американците. В нашия офис в Монреал сме хора от цял свят ( 7 страни). В американските офиси са почти само американци и има само една жена инженер, един филипинец и един французин. Ние сме 15 човека ,а в щатите са още към 150 човека по офисите.
Изненадвам се, че съотношението е такова, фирмите около моята в Силициевата долина имат офиси във Монреал и Ванкувър, но честно казано поне в моята - софтуерната индустрия, тукашните фирми смятат Канада като един вид бял аутсорсинг, по простата причина, че около Сан Франциско и около Ню Йорк средната заплата примерно за синиър джава програмист е 100-130хил долара годишно, докато това което са ми разказвали за Канада е двойно по-малко.
Дали ще ми се изсмеят в Канада ако им кажа - искам поне 100хил долара годишно?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

optics написа:
Californian написа:политиката на емиграция в Канада и Америка, т.е която е съвсем различна - в едното по-умния, този с повече стаж, образование и т.н печели, а в другия случай - лотария......и средно стига.

Аз ако бях политик, бих заложил на умното.

:y:
И аз така мисля и много ме е яд на Американците, че нямат програма за емиграция като Канадската....... :(
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Не, няма да се изсмеят, директно ще ти затворят телефона :rofl:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:Изненадвам се, че съотношението е такова, фирмите около моята в Силициевата долина имат офиси във Монреал и Ванкувър, но честно казано поне в моята - софтуерната индустрия, тукашните фирми смятат Канада като един вид бял аутсорсинг, по простата причина, че около Сан Франциско и около Ню Йорк средната заплата примерно за синиър джава програмист е 100-130хил долара годишно, докато това което са ми разказвали за Канада е двойно по-малко.
Дали ще ми се изсмеят в Канада ако им кажа - искам поне 100хил долара годишно?
По-неясен можеш ли да бъдеш? В кой град в Канада, в каква фирма и за каква позиция ще кажеш че искаш 100 бона? Има позиции за по 100 бона, но аз мисля че определено са по-малко отколкото в Силиконовата Долина.
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Californian написа:Изненадвам се, че съотношението е такова, фирмите около моята в Силициевата долина имат офиси във Монреал и Ванкувър, но честно казано поне в моята - софтуерната индустрия, тукашните фирми смятат Канада като един вид бял аутсорсинг
Бял аутсорсинг-това е верно. Заплатите са по-ниски , но и живота е по-евтин. Аз имах предложение да се преместя в Минесота тази година. Заплатата беше много малко по-висока и не можеше да ми обере разликата в цената на живота - говоря за наем и храна, които са ми най големия разход , а не за електроника. Правих много старателно проучване на място.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Публикувай отговор