kill_u написа:
По моя проста сметка, ако на 25 завършиш висше образование и автоматично си намериш работа, имаш голям шанс след две години да аплайнеш и след една година да си в Канада. Това прави 28 години нали. Но то е ако през това време междувременно не си направил семейство и не отглеждаш дете. Ако се появи дай боже и някой малчуган той така или иначе може да поотложи малко нещата, така че поне още една година добави. Така стават 29. До 30 остава само една година, която отлита бързо. И всичко това са при реални условия иначе много неща не стават точно както ги иска човек.
В този смисъл, като нищо може да ти се наложи език да учиш това друго трето и ето прехвърлил 30-така.
Това са моите сметки но реално погледнато, колкото по-рано човек избяга от България толкова по-добре. Ако сега имах тоя акъл и бях на 20 по съвсем различен начин щях да действам. Но предполагам, че с всички е така.
Общо взето далеч съм от мисълта, че няма хора дошли и на 22 години тук, но просто исках да кажа че мнозинството са над 30 години.
Аз бих препоръчал и един друг вариант като алтернатива на бързането
След като завършиш висше в БГ се развихряш малко с частни бизнеси за 3-4 години и става още по добре. През това време трупаш ценен бизнес опит и то в по трудна бизнес среда ( все едно си щангист тренирал си с щанга от 150 кг която вдигаш лесно а после в Канада се иска да вдигнеш 140 кг ).
В Канада бизнес се прави доста по лесно. През тези 3-4 години изглаждаш и езика докато въртиш бизнеса.
Пристигаш тук с кинтите от печалбата и с допълнителни доста кинти от продадения бизнес в Бг и направо ставаш бизнесмен работодател.
Не си губиш времето с никакви езици, никакви приравнявания, никакви университети които ще отнемат доста повече време само докато почнеш работа, да не говорим да станеш работодател и да натрупаш капитал.
Тук капитал трудно се трупа за сметка на това пък лесно се затъва в студентски заеми, заеми от кредитни карти, заеми от кредитни линии, заеми за нова кола и собствена къща а после мечтата за бизнесмен или работодател остава само мираж и всичко това заради голямото бързане .