Лечков да си търси шофьор

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Лечков да си търси шофьор

Мнение от myhata II »

http://news.ibox.bg/newsvoice/id_1367083920

Има ли хора от Сливен,добър кмет ли е тоя или поредния тъпанар ,ограбващ държавата ?!? :^)

Ето един от коментарите по долу

За автопроизшествие и материални щети преди години фин.министър на Швеция разтоварва въглища на гарата и в обедната почивка подписва документи
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jovani

Re: Лечков да си търси шофьор

Мнение от jovani »

Муха, научи го този английски накрая, ще ти е полезно тук в Канада, пък и ще ни пускаш по-интересни теми от Канадските вестници за да можеш качествено да опонираш на твоят "вечен конкурент" (познайте кой).

Ако се чудиш защо никой не ти отговаря на темата аз мога да ти дам един жокер: съвсем наскоро имаше една голяма издънка на един Албертански народен представител - Рахим Жафър:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rahim_Jaffer.

"On September 11th 2009, Jaffer was stopped by Ontario Provincial Police while he was travelling at a rate of 93 km/h in a 50 km/h zone on Regional Road 50 in town of Palgrave, Ontario.[1] The general patrol officer noticed a smell of alcohol on Jaffer's breath and found him to be over the legal blood-alcohol limit.[5] Jaffer's driver's licence was suspended for 90 days and he was charged with drunk driving and cocaine possession.[6]"

На Български да обясня - същият бива арестуван след като шофирал с 93 км/ч в 50 км/ч зона;
- с алкохол в кръвта превишаващ допустимата норма;
- за капак бива обвинен и в притежание на кокаин.

На 9 март 2010 бива осъден да плати 500 долара за шофиране с превишена скорост, останалите обвинения биват оттеглени... Почти като в България, само дето още не вярвам да са го докарали до там народните ни представители, че да шмъркат и кокаин.

On Tuesday, March 9, 2010, Jaffer pleaded guilty to one charge of careless driving and was sentenced to a $500.00 fine. The cocaine possession and drunk driving charges were withdrawn. [9] [10] Mr. Justice Doug Maund told Mr. Jaffer "I’m sure you can recognize a break when you see one."[11] The lightness of the sentence and the dropping of the more serious charges triggered outrage across Canada. [12]
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Този се казва Джафар, това обяснява всичко, и все пак не е минал през ОПП-тата без да спре :!:.
Защо е канадец и защо му е отменен кокаин позешъна и аз не знам, ма*ка им 8)!
Но Лечо си е наш роден сливенски циганин, не може да се излага всеки ден и да не го понакажат. Дано поне не го преизберат, защото те са джигити, може да им харесва как действа вожда :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
becks

Мнение от becks »

Ами в Торонто миналата година Майкъл Браянт дето влачи с кабриото си един велосипедист и го заби в една пощенска кутия и го уби?

http://www.thestar.com/news/gta/article/689220

Ама човека е бивш главен прокурор и половин година му отлагат датата за делото.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Даа ,комунизъма ги тресе и в Канада 8) :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:Този се казва Джафар, това обяснява всичко, и все пак не е минал през ОПП-тата без да спре :!:.
Защо е канадец и защо му е отменен кокаин позешъна и аз не знам, ма*ка им 8)!
Но Лечо си е наш роден сливенски циганин, не може да се излага всеки ден и да не го понакажат. Дано поне не го преизберат, защото те са джигити, може да им харесва как действа вожда :lol: ...
Може би за решението на съда роля е изиграл факта, че съпругата му Хелена (която е каукейжън междувпрочем) в момента е министър в сегашното правителство. На нея също не и липсва темперамент, както може да се прочете от тази статия:
http://www.thestar.com/news/canada/arti ... rt-tantrum
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

myhata II написа:Даа ,комунизъма ги тресе и в Канада 8) :lol:
Не мисля че това се нарича комунизъм, Муха.
Може би е просто част от човешката природа, не знам.
Но на мен ми се струва, че повечето кандидат-имигранти за Канада всъщност са неосъзнати комунисти бягащи от капиталистическата реланост в България.
Това, защо са се отправили към капиталистическата реалност в Канада, е друг въпрос.
Интересно ми е че в съзнанието на много от тях стои равенството "комунист = богат човек" и повечето ненавиждат богатите и успелите подсъзнателно (а някои и съзнателно).
Ма всеки иска да джитка в нов Мерцедес, нали така Муха (за теб би било по-уместно да употребя друг глагол - да бръмчи с нов Мерцедес).
(в стил Трол-а)
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Бягали сме от капитализма в България...наглец си ти мазен другарю, наглец..
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
jovani

Мнение от jovani »

Aribu написа:Бягали сме от капитализма в България...наглец си ти мазен другарю, наглец..
Не Стони - просто се опитвам да наричам нещата с истинските им имена.
Ако не съм прав - дай ми примери за това и коментирай линковете, които съм дал.
Май накрая пак ще стигнем до цената олиото и тогава ще се хванем гуша за гуша.
Душата си давам - олиото (пържолите) не давам.
Това е майтап, да не се засегнете.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
Aribu написа:Бягали сме от капитализма в България...наглец си ти мазен другарю, наглец..
Не Стони - просто се опитвам да наричам нещата с истинските им имена.
Ако не съм прав - дай ми примери за това и коментирай линковете, които съм дал.
Май накрая пак ще стигнем до цената олиото и тогава ще се хванем гуша за гуша.
Душата си давам - олиото (пържолите) не давам.
Това е майтап, да не се засегнете.
Джовани, колко пъти да ти го казвам разликата е че едните в БГ са овчари и крадци на дребно, другите са банкери (т.е. крадци на едро, хаха). Изцепки като на мазния Джафър има във всяка страна, разликата е в честотата и мащабите на изцепките. Сигурен съм че пикантни истории могат да се намерят и за британски депутати и за сума ти щатски сенатори. Тогава по твоята изкривена комунистическа логика това значи, че политиката в САЩ и Британия е също толкова абсурдна и смехотворна колкото тази в БГ. Да, ама не, щото стандарта на живот в тия страни е много пред българския, което означава че политиците все пак правят и нещо за държавата, не само да си тъпчат мазните търбуси. И то е естествено, техните търбуси са натъпкани преди 200-300 години още, докато нашите бай Ганьовци искаха за 50 години да настигнат по богатство западняците които са правили парите в продължение на 500 години. Лакоми и прости гъ**ове са бг-палячовците във властта и резултата е налице ;)
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Всъщност политическата система създава условията на бизнеса а той я захранва със средства за да плаща на политици, които да работят за нея. Политическата система е замислена и родена от творчески дух, който се е съхранил и я доразвил, усъвършенствал във всякакъв смисъл в посока в която все повече да позволява и на капиталиста и на наемника да имат собствения шанс с наличието на личните си качества да достигнат там където им е мястото. Политиката и държавата в различни части на света се намесват с различни механизми в някакви етапи в бизнеса но основно се различават не по това, колко се намесват в него а каква е държавата, която му се бърка. Ако държавата е демокрачична и нейните механизми са под контрола на гражданите всъщност бедата не е толкова голяма в настоящето. Ако е тоталитарна, авторитарна, олигархична, мафиотизирана тогава е ясно и какъв е самия бизнес и капитала който той носи на кого го носи. Колкото е по малка една държва, толкова по лесно се управлява и толкова по естествени са и свободни и пазарите и взаимоотношенията, конкуренцията, личната инициатива.
България от тоталитарна държава със зависима от нея икономика премина в зависима мафиотизирана от същите авторитарни политически кръгове. Превърна се във фасадна демократична държва зад фасадата на която си протичат предишните партийни канали, мафиотски и преди и сега по същност.
Китай се мъчи да излюпи пиле от яйце с шлюпка комунисти, маса-белтък и жълтък с модел на капитализма от индустриалните години на САЩ. Никой не знае какво ще е пилето, защото никога такова не се е раждало. Самите китайци и тяхната ККП знаят, че отцеяването им е възможно с такъв опит, самия свят и самите щати в момента с изнесената индустрия, мръсната, черната от територията си се опитва да се превърне в млада държава с научен и културен разтеж за в бъдеще, изхода никой не го знае, защото когато това е правила Европа в САЩ не е имало ККП. Старата Европа пък си има своите сюрпризи, които всеки знае но изхода никой не го знае, защото над нея пък е надвиснала олигархичната мафиотска структура с площ и ресурси на половината свят.
Бягали сме от капитализма...как се бяга от нещо което го няма бре джовани във вида в който е привличал милиони, които за сто години от нищото са направили настоящото, което само трябва да се подържа, почиства и боядисва.

jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Джовани, колко пъти да ти го казвам разликата е че едните в БГ са овчари и крадци на дребно, другите са банкери (т.е. крадци на едро, хаха). Изцепки като на мазния Джафър има във всяка страна, разликата е в честотата и мащабите на изцепките. Сигурен съм че пикантни истории могат да се намерят и за британски депутати и за сума ти щатски сенатори. Тогава по твоята изкривена комунистическа логика това значи, че политиката в САЩ и Британия е също толкова абсурдна и смехотворна колкото тази в БГ. Да, ама не, щото стандарта на живот в тия страни е много пред българския, което означава че политиците все пак правят и нещо за държавата, не само да си тъпчат мазните търбуси. И то е естествено, техните търбуси са натъпкани преди 200-300 години още, докато нашите бай Ганьовци искаха за 50 години да настигнат по богатство западняците които са правили парите в продължение на 500 години. Лакоми и прости гъ**ове са бг-палячовците във властта и резултата е налице ;)
Това горе-долу съвпада с моето мнение, че олигархията създава условия за масите, за да може да запази управляващото си положение. У нас имаме промяна в управлението в последните 20 години и затова имаше известен бъмп надолу, но статусът се възстановява с много бързо темпо (при това без да имаме сериозен държавен дълг). Към момента много Българи, работещи като обикновени специалисти взимат по-добри пари чисто от Канадските им колеги. Проблемът е, че за да има господари е необходимо да има и роби, което в Канада, а и на други места се решава с имиграцията.

Между другото да говорим за "стандарт на живот" в една страна е доста разтегливо понятие. А и лесно се манипулира - сигурен съм, че скромни суми от порядъка на половин-един милион долара лесно биха купили позиция номер едно в класацията за "най-добри градове на света", представена от частно списание.
С тези пари тези дни във Ванкувър един кенеф не може да се построи, но импактът от подобна класация е достатъчно голям както като външна, така и като вътрешна презентация - Кой е кметът на "най-добрият град в света"?. Както се казва - бест валю фор дъ мъни.
По-правилно според мен е да се отчита индивидуалният стандарт на живот, а от мненията на много съфорумци напоследък не личи той да е много висок...
jovani

Мнение от jovani »

Aribu написа:Бла-бла.
Китай се мъчи да излюпи пиле от яйце с шлюпка комунисти, маса-белтък и жълтък с модел на капитализма от индустриалните години на САЩ. Никой не знае какво ще е пилето, защото никога такова не се е раждало. Самите китайци и тяхната ККП знаят, че отцеяването им е възможно с такъв опит, самия свят и самите щати в момента с изнесената индустрия, мръсната, черната от територията си се опитва да се превърне в млада държава с научен и културен разтеж за в бъдеще, изхода никой не го знае, защото когато това е правила Европа в САЩ не е имало ККП. Старата Европа пък си има своите сюрпризи, които всеки знае но изхода никой не го знае, защото над нея пък е надвиснала олигархичната мафиотска структура с площ и ресурси на половината свят.
Бягали сме от капитализма...как се бяга от нещо което го няма бре джовани във вида в който е привличал милиони, които за сто години от нищото са направили настоящото, което само трябва да се подържа, почиства и боядисва.
Твоето мнение е "точно в десетката" в контекста на политико-икономическото развитие в последните години...
Особенно с думите за почистването и боядисването - аз не съм бил в БГ казармата, ма съм чувал, че там точно това се е практикувало - "чистото е като ново, боядисаното - лъщи".
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Как ще е висок след като другарите ти разбойници от преди и сега са принудили 90% от идващите тук да започнат за втори път живота си от два куфара парцали?
И престани с това досадно и повтарящо се до втръсване СМЕНИХА...не са се сменяли а само са се пременяли едни и същи бандюги...ето оня ден смениха директора на РДВР с нов, този новия беше в ДС през 1983 г. когато започнах работа в тази дирекция...секретарката на директора си беше там от преди мен и още си е там...този мит за простонародието, което е неграмотно, че са се сменили минава за пред тях но от тях и тук никой няма нужда..

Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

jovani написа:
Aribu написа:Бла-бла.
Твоето мнение е "точно в десетката" в контекста на политико-икономическото развитие в последните години...
Особенно с думите за почистването и боядисването - аз не съм бил в БГ казармата, ма съм чувал, че там точно това се е практикувало - "чистото е като ново, боядисаното - лъщи".
Само, че там всичкото беше откраднато от една бахда с цървули от нашето село, убиха бирника и обесиха кмета с гаранциите на техните другари от червената армия и нямаше държава а имаше партия, мафия и тя все още си е там.

Публикувай отговор