Грешка в превода?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
loginn

Грешка в превода?

Мнение от loginn »

В последния момент забелязах че преводача е объркал една цифра от ЕГН-то в трудовата книжка на жена ми. Това би ли било проблем при положение че в копието на самата книжка цифрите се виждат добре?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
demococcus

Re: Грешка в превода?

Мнение от demococcus »

Както някой беше казвал преди - ако си карък, може и да е проблем, ама иначе не би трябвало.

Аз след като си получих сертификата чак видях че в CV-то на жена ми съм допуснал яко грешка при копи-пейста. Писал съм я че е работила към фирмата в която работя аз, а всички останали документи сочат че е била на самостоятелна практика. Но не беше проблем - явно не са го забелязали.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

loginn написа:В последния момент забелязах че преводача е объркал една цифра от ЕГН-то в трудовата книжка на жена ми. Това би ли било проблем при положение че в копието на самата книжка цифрите се виждат добре?
При нас бяха объркали превода на акта за раждане на съпругата ми - копи/пейст от друг превод и се оказа че е родена някъде на майната си. Посочих им грешката и те ми се извиниха и веднага ми разпечатаха коригиран превод. Е малко беше надъвкано ъгълчето, където беше защипано с телбод и печата им беше двоен, но от посолството нямаха възражения.

Не знам дали има смисъл да търсиш корекция за една цифра, но ако го направиш не е редно да ти откажат.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
loginn

Мнение от loginn »

hadministratora написа:Не знам дали има смисъл да търсиш корекция за една цифра, но ако го направиш не е редно да ти откажат.
Няма да откажат ама си е загуба на време и разкарване. София не е толкова малка. Дотегна ми от протакане. Вече три седмици не успявам да ги пратя тези документи. Все се появяват някакви забавящи обстоятелства. Затова питам дали си струва.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

въоръжи се с търпение! :) сега започва ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор