Насоки преди Application for a Selection Certificate (ACS)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
precious
Обратна връзка:

Насоки преди Application for a Selection Certificate (ACS)

Мнение от precious »

Здравейте,
Остават ми само няколко дребни неясноти около Аplication for a Selection Certificate (ACS), с което се надявам да ми помогнете да се справя....
Започвам по ред, ще съм благодарна на всеки отзовал се....

1. На т.1
Passport or identity card number - кой номер искат на лична карта или международен паспорт!!??

2. Адресите, които се посочват там на т.5 и т.7 адредите по лична карта ли са..... защото ако е така се води, че с мъжа ми живеем на различни места :lol:
Не сме си сменяли документите след брака и адресите са си старите (фамилиите не се променят) и въпроса ми е трябва ли да ги сменям сега !!??

3. Снимките най-долу.... лепи се по една на основния и по една на придружаващия, и това се повтаря в екземпляра на основния и още веднъж в екземпляра на придружаващия!!??

4. Има ли ги някой тези форми ( Аplication for a Selection Certificate (ACS)) във вид готов за попълване на РС-то .....

5.
Тhe payment must be made:
in Canadian dollars (CAN);
by bank transfer, certified bank check or certified international check, made out to the Gouvernement du Qu?bec.

Example:
Reason for payment: Fees for the examination of the application of (example) MARTIN, Jacques - 52/08/02 + address
Beneficiary: Government of Qu?bec
Bank: BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT
Branch: Schottengasse 6 A-1010 VIENNA Austria
Account number: 0522-06612/00
Bank Code: 12000
SWIFT Code: BKAUATWW

Чух за различни варянти на плащане, чек, превод и т.н.
Посаветвайте към коя банка да се обърна за да си спестя усложнения най-вече......

6. В първата статията на Годис в точка 2 става дума за
Предварителна молба за имиграция (онлайн формуляр)
и адрес http://206.162.174.213/dpi/index.jsp
Е аз там намирам само он-лайн теста ....... която може да се попълва до безкрай..... това не ми е ясно ... наистина.... хич.....

7. В дипломата на мъжа ми пише Фиолог с направление Педагогика, но не работи като учител, а като преводач, трябва ли да попълва декларацията за учители - Declaration of a candidate exercising the profession of elementary or high school teacher!!??

Е май е това ...
Ще съм безкрайно благодарна на всички...... :)
Поздрави
:kitty: :cat:
LaRue

Мнение от LaRue »

Здравей,
1.1 на Международния паспорт
За адресите:
- т 5. Адреса на който живеете и ще получавате кореспонденцията
- т 7. Адрессите на които сте живяли през посл. 10 години
Снимки само на формуляра на основния кандидат
формулярите на френски ще намериш тук: http://www.bgcanada.com/portal/files/de ... ection.pdf

5.За плащането си провери в банката с която работиш, като на мястото на:"MARTIN, Jacques - 52/08/02 + address" ще попълниш твоето име, дата на раждане и адрес
Няма значение от коя банка ще изпратиш парите
Точките можеш да си сметнеш тук: http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html

Успех!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
precious
Обратна връзка:

:)

Мнение от precious »

Мерси за отговора ....
Остават ми още останалите въпроси и питането за снимките наи-долу......
Аз останах с впечатление, че на формуляра на водещия кандидат трябва да са снимките на двамата, а на формуляра на съпругата само нейната снимка.... права ли съм!!??

Също така се позанимавах и почти съм направила формата Аplication for a Selection Certificate (ACS) удобна за попълване на РС и ще я кача някъде.......

Надявам се има някой компетентен наоколо да отговори, щото до сряда съм решила да ги пращам вече......
Поздрави...
:kitty: :cat:
IVO

Мнение от IVO »

Здравей,
за снимките ние направихме точно така както и ти предполагаш.На водещия и снимката на придружаващия,а на формуляра на придружаващия само неговата снимка.Нямахме проблеми. За декларацията незнам...При нас имаше изпратена със вторите документи от тях /ама сега нали е променена процедурата/ и ставаше въпрос за инжинери,а не за учители,дано някой ,с подобен на вашия случай ти пише.Късмет! Иво
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

За снимките си прав! На молбата на основния кандидат се залепва неговата снимка, както и на всички придружаващи го, а на втората молба само снимката на съпругата /съпруга/.

Относно въпроса за плащането на таксата. Аз обиколих доста банки в моя град и никъде не можаха да ми отговорят убедително, че ще ми свършат работа... не работели с канадси долари. Тогава тук от форума прочетох че доста хора са ползвали услугите на банка Биохим. Съвета се оказа полезен защото точно те ми направиха превода - без проблеми. Съветвам те да завишиш сумата с около 20 долара за да покриеш таксите за тегленето на сумата от страна на канадското посолство! Колко е този размер попитай в банката - ще ти кажат. Иначе е имало случаи да забавят обработката на документите докато не им изпратиш допълнително няколко долара - смешно нали!

Предварителната молба за емиграция /тъй наречените "първи формуляри"/ отпаднаха от 29 февруари т.г. Он лайн теста се използва за да прецениш шансовете си сам. Ако ги попълниш обективно и резултата е положителен, считай че си 90 % приет. А това че може да ги попълваш многократно се обяснява с факта, че някои от изискванията не са перманентни и могат да бъдат коригирани в кратко време /ниво на владеене на езика, образование, стаж, деца :D /. В смисъл, ако не ти достига нещо, може да пробваш, като промениш някои от данните си. Ако си подобриш нивото на езиците, ако ви се роди дете или изчакаш една година за да направиш необходимия стаж, или си дозавършиш първото или второ висше!

Това е! Но най-важното е да си решил твърдо че ще имигрираш! Имаш ли увереност в себе си и подкрепата на хората около теб - ще успееш!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Заключено