За жените в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Roza

За жените в Монреал

Мнение от Roza »

Тези,които ползват автобусите на градския транспорт,могат да се възползват от привилегията,наречена " Entre deux Arrêts",която влиза в сила от 1 септември.Според нея жените,които пътуват САМИ вечер след 19.30 часа ,имат правото да слязат от автобуса между две спирки.За целта трябва да помолят шофьора на автобуса ,а изборът на безопасно място за спиране зависи от личната му преценка .
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Goliama rabota ste vie jenite...

Niama da se uchudia, ako sled 19:30 shofiora da otbie i da vi zakara do vas...
Puk moje i na asansiora da vi kachi....

Puk Vesko 6te si bluska pesha ot spirkata, 6toto za nego niama " Entre deux Arrêts".....
E tova ako e spravedlivost....
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Тъй трябва да бъде :evil:

Дано и нашите да прихванат от Монреал!
Обичам да преча
Гост

Мнение от Гост »

А при нас /на хубавия Южен бряг/ можеш през цялата година да помолиш шофьора да спре на удобно за теб място. И това важи не само за жените. На мен винаги ми спира на 10 м. пред вкъщи. 8)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Градския транспорт в Торонто предлага този вид "услуга" на жените в града, мисля от около 2 години, казват му "Request stop program", но не си спомням след колко часа вечерта можеше да се ползва.
Joy

Мнение от Joy »

Ombudsman написа:А при нас /на хубавия Южен бряг/ можеш през цялата година да помолиш шофьора да спре на удобно за теб място. И това важи не само за жените. На мен винаги ми спира на 10 м. пред вкъщи. 8)
Точно така е-за Южния бряг това правило важи по всяко време на денонощието и на годината. 8)

Ани,учудва ме,че при вас не е така...Тук това е написано във всеки автобус,на сайта на градския транспорт,и въобще,май много се гордеят с тоя факт като някакво постижение-На Кофито когато говорехме за градски транспорт,го изтъкваха многозначително...
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Не зная преди колко години е въведено правилото "Entre deux arrêts" в Монреал ,но по мои наблюдения важи само за есенно-зимния сезон,когато дните са по-къси и на много жени им се налага да се прибират по тъмно.Мисля,че на курсовете по френски го споменават не за да се самоизтъкват,а за да ни светнат да си знаем правата.Идеята е да се предпазят жените от улично насилие и според мен е много добра.

Ombudsman,чудесно е,че на твоя бряг това е целогодишно.По принцип автобусните шофьори тук са много толерантни към пътниците и това не ме учудва.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ние си нямаме такава екстра :cry: Може би защото тук спокойно можеш да си се движиш и в 2 часа през нощта... :lol: разбира се, шофьорите са лубезни, но не знам ако всеки ден ги моля за спиране не на спирката, дали ще продължат да са любезни :roll: . Не съм опитвала...
Обичам да преча
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Mani, mani...
Az razbiram da pomolish shofiora da ti spre mejdu Pliska i Orlov Most....
Ama tuk spirkite sa prez 200 metra, kude 6te vi napadnat, kude 6te vi ograbiat, um ne mi pobira....
Гост

Мнение от Гост »

Keeper of the 7 keys написа:Mani, mani...
Az razbiram da pomolish shofiora da ti spre mejdu Pliska i Orlov Most....
Ama tuk spirkite sa prez 200 metra, kude 6te vi napadnat, kude 6te vi ograbiat, um ne mi pobira....
:P :P :P :P А понякога са и през 50 -100 м. Шантава работа - грижат се за сигурността :idea:
Аватар
Leon
Обратна връзка:

Престъпност

Мнение от Leon »

Престъпноста как е в Монреал и другите провинции? Има ли някои от вас който да е бил нападнат или ограбен? Досега не е говорено по тази тема и съм останал с впечатлението че там нямате такъв проблем!
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Keeper of the 7 keys написа:Goliama rabota ste vie jenite...

Niama da se uchudia, ako sled 19:30 shofiora da otbie i da vi zakara do vas...
Puk moje i na asansiora da vi kachi....

Puk Vesko 6te si bluska pesha ot spirkata, 6toto za nego niama " Entre deux Arrêts".....
E tova ako e spravedlivost....
Ami ti si na dalavera, zashtoto sega kato doida i shte molia shofiora da spira m/u spirkite , i shte se vazpolzvash da si slizamen 2ta. Nali???

Super, da i v Suisse spirat kadeto pojelaesh da slezesh, a tuk ne spirat da te kachat vecher. He , he. Tova e polojenieto.
:lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Leon,според мен тук престъпността е по- ниска ,отколкото в Бг.За съжаление не мога да извадя статистики и да го докажа нагледно,но тук усещането за сигурност е много по-голямо.Може би,заради отсъствието на онези наши мургави сънародници ,може би заради добре осветените улици и авторитета на тукашната полиция.Не,че и тук няма криминални престъпления,но те са повече от рода на соло-обири на малки магазинчета или семейни драми.В един голям магазин пък,видях табло със снимки на изчезнали деца,но мисля,че това се случва навсякъде по света,а специално тук в повечето случаи е резултат от безотговорното отношение на родителите.Скоро гледах репортаж за 2-годишно момченце,намерено на една Монреалска улица в 1 часа след полунощ.Детето било само по памперс,вървяло без посока и плачело.Оказало се ,че майката не си била в къщи и потърсила детето си едва 4 часа след като било намерено.
Преди седмици се чу за смъртта на 6-седмично бебе,пето дете в семейството.Родителите(Кебекари) го оставили да умре от глад.
И още един "пресен"случай на родителска немърливост.Бащата забравил 2-годишната си дъщеричка ,спяща на задната седалка на колата му и се сетил за нея в края на работния си ден,когато детето било вече задушено...Нямам думи...

Мисля,че в стария форум Снежи беше споменала как е успяла да се предпази от кражба в метрото.
Спомням си и за един случай на човек нападнат и ограбен на изхода на :metro: Parc,но това се случва изключително рядко,пък и квартала Parc си е малко рисков,защото има много индийци,пакистанци и араби и не го препоръчвам на никого за постоянно живеене.
[/quote]
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Rosi

Re: Престъпност

Мнение от Rosi »

..
Заключено