anxeli написа:beckythomas9 написа:
Ние понеже имаме "мръсен пес" ...
Да не би да имате куче  

?
Аз също. Ако някой вижда в израза нещо повече от добра илюстрация с две думи вместо с десет, повредата не е в моя телевизор. Да не бъдем толкова анални  

.

Golden Retriever и живеем на "село". В интерес на истината, в самото начало си запазихме мокета в детската стая, като преди да се нанесем го измиха професионално и го третираха срещу петна и т.н. Около 1 месец след като заживяхме, мокета в детската беше доста изцапан и нищо не помогна да изчистим петната. Затова го сменихме. 
Тук някой спомена, че от нас зависи мокета да не прилича на "мръсен пес". Вярно, но аз нямам време да мия мокети по 1 път в месеца. Ходя на работа, имам мъж, дете и куче, (и коте и рибки, но те цапат по-малко) и ходя тук-там. Миене на мокета не ми е приоритет в живота.  Сигурно съм лоша домакиня, но предпочитам да си прекарвам времето в по-приятни занимания отколкото да си мия мокетите. Затова препочитам дървен под. Иначе имам чистачка веднъж седмично, но освен да  мине мокета и килимите с прахосмукачка и да измие с моп откритите части на на дървения под друго едва ли прави.  
По въпроса за скъпите хотели и липсата на дървен под; питам се колко ли ще е практично стая, през която минават хиляди крака на ден, вероятно обути с обувки, както и хиляди куфари с/без колелца, да бъдат с паркет!? Колко ли дълго ще е в приличен вид и колко ли ще струва да се подменя редовно, за да може хотела да поддържа луксония си имидж?