Шофьорска книжка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
bucca

Шофьорска книжка

Мнение от bucca »

Искам да попитам нещо. Миналата година се явих на knowledge test-a и не успях да го взема. Бях си преснимала и превела на английски бг шофьорската книжка и тя остана в ICBC. Сега пак искам да се пробвам за този тест, но валидността на бг книжката ми изтече тази година юни. Въпросът ми е дали това ще е проблем за пред ICBC и дали ще трябва да си вадя нова бг книжка? Някой имал ли е такъв проблем? Ако нямам валидна бг книжка да не ме сложат под графата нов шофьор?

POSTREACT(ions) SUMMARY

"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Pehlivan

Re: Шофьорска книжка

Мнение от Pehlivan »

Здрасти ,аз имах такъв проблем.Ти можеш и така да се явиш,но губиш стажа си като шофьор в БГ,което не е мало важно-застраховката ти ще е по голяма.Отиваш в БГ консулството и подаваш молба за нова БГ шофьорска кижка и се приготви да чакаш до 6 месеца.Преди това требва от личния си лекар тук да си извадиш медицинско,което ще ти струва пари и много обяснения защо е това,но БГ властите искат това нещо.Затова се въоръжи с огоромно търпение.Има и друг вариант отиди до БГ и там ще си извадиш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Не е точно така - за самото получаване на канадска книжка, за ICBC имането или нямането на чуждестранна такава няма никакво значение. Дори с изтекла (не повече от 2 години) американска книжка, можеш да получиш автоматично канадска (при положение, че американския ти рекърд е чист). Що се касае до самата застраховка, получаваш до 40% отстъпка, само ако покажеш писмо от предишен застраховател, че си имал застрахователна полица на твое име. С две думи, дори и да имаш 20 годишна неизтекла бг книжка, няма да получиш никакъв дискаунт на застраховката тук, ако не си имал застрахователна полица на твое име в БГ. Един приятел само показа застрахователна полица от БГ, без изобщо да е показвал бг книжка и пак получи съответната отстъпка.
Получаването на книжка и получаването на отстъпка при застраховката са две различни неща.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Vodolei

Мнение от Vodolei »

Може да имаш проблем ако ти е изтекла бг шофьорска книжка.
Имах позната перуанка с подобен случай. Трябваше да изчака 1 година след теорията за да се яви на праткически изпит. Само че нейната книжка беше изтекла преди повече от година. Казали й че, след като не е шофирала толкова време, вече минава в друга категория.
Ама тя си караше и без книжка.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

А ако не ти е изтекла българската, перуанската или марсианската книжка, как и къде си кормувал през последната година, за да си запазиш шофьорското умение? Че по тази логика, те и при неизтекла чуждестранна книжка, пак могат да ти кажат, че не си практикувал, щото си живял в Канада, където няма как да си карал 1 година с чужда книжка. Евентуално можеш да излъжеш, че последната година си живял и кормувал извън Канада, факт който те евентуално могат да проверят ако се заядат, а хванат ли те в лъжа, може и никога да не видиш книжка.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Мерси на всички за отговорите. Горе долу добих представа. Ще отида в ICBC пък каквото стане. Ако трябва да чакам 1 година ще чакам. Аз и без това нямам никакъв стаж като шофьор отникъде, въпреки че имам бг книжка от много години :D , така че ще трупам стаж, за да мога да взема road test-а.
Поздрави

Сега се сещам, че някой ми каза, че ако до 2 години след пристигането в Канада, не си взел книжка, дори и да ти е валидна българската, ще трябва да минеш за нов шофьор. Ше пиша какво е станало, като се наканя да отида в ICBC.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

bucca написа: Сега се сещам, че някой ми каза, че ако до 2 години след пристигането в Канада, не си взел книжка, дори и да ти е валидна българската, ще трябва да минеш за нов шофьор. Ше пиша какво е станало, като се наканя да отида в ICBC.
На мен ми я приеха след 5 години престой в Канада.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
kate_m

Мнение от kate_m »

Моля, обяснете повече относно изтеклата американска книжка аз имам такава която изтече мин.година ,можело е да я подновя, но не знаех тогава,мога ли все пак да я ползвам в Канада или не?

POSTREACT(ions) SUMMARY

19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Изтекла (не повече от 2 год.) американска книжка не можеш да подновиш или използваш в Канада (за шофиране или като ID), само можеш да я замениш срещу канадска, без да държиш изпит, при положение, че през последните две години не си имал(а) сериозни нарушения в САЩ. Т.е. ако вече си държал(а) изпит за канадска книжка си се минал(а) - могло е да не държиш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Aries

Мнение от Aries »

bucca написа:Мерси на всички за отговорите. Горе долу добих представа. Ще отида в ICBC пък каквото стане. Ако трябва да чакам 1 година ще чакам. Аз и без това нямам никакъв стаж като шофьор отникъде, въпреки че имам бг книжка от много години :D , така че ще трупам стаж, за да мога да взема road test-а.
Поздрави

Сега се сещам, че някой ми каза, че ако до 2 години след пристигането в Канада, не си взел книжка, дори и да ти е валидна българската, ще трябва да минеш за нов шофьор. Ше пиша какво е станало, като се наканя да отида в ICBC.
Няма такова нещо.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор