Recruiters и намиране на работа в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

clio написа:КАК ЩЕ Е БЕЗПЛАТНО, БЕ ХОРА?
Почти всички рекруторски фирми ти вземат няколко долара от всеки изработен от теб час, т, е. процент от всеки час работа. Това ако си е безплатно или евтино, то за мен не е. :evil:
ami na men ne sa mi vzeli i stotinka kato mi nameriha rabota.

a rabotodateliat mi nastoiashtiat plati na firmata sled kato nae sekratarka chrez tiah... i ima garancia 3 meseca - ako chovekat napusne ne plashtash pak :)

moje da ima i drugi sluchai, no povecheto dokolkoto znam sa takiva. inache triabva da podpishesh che si saglasen da platish.
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Дали препоръка от много висок пост в България - имам предвид в администрацията, ще има някаква тежест при търсене на работа в Монреал. Става въпрос за мой бивш шеф, който много добре ме познава и не би ми отказал препоръка.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Благодаря Ви много!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mariana написа:Дали препоръка от много висок пост в България - имам предвид в администрацията, ще има някаква тежест при търсене на работа в Монреал. Става въпрос за мой бивш шеф, който много добре ме познава и не би ми отказал препоръка.
Обикновенно препоръките ги искат в момента в който вече са взели решение че те взимат на работа, преди това ще гледат само резюмето и придружителното писмо.
На мен самият ми свършиха работа препоръки от България - от колеги знаещи английски, които след това потвърдиха по е-мейла написаното в препоръките, т.е. че ме познават и че сме работили заедно.
Така че моят съвет е - вземи си от България всички възможни препоръки, може и да ти влезнат в работа, но по-важно е какво пише в резюмето ти. Сама по себе си една добра препоръка, без значение от кой и на каква длъжност е, няма да ти отвори автоматично вратите.
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Коко, благодаря ти много за отговора на моя въпрос. Ще взема няколко препоръки от мои настоящи и бивши работодатели, дано да свършат работа. Има ли смисъл да пращам CV още от България, като пиша ще ще бъда в Канада през септември например?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mariana написа:Коко, благодаря ти много за отговора на моя въпрос. Ще взема няколко препоръки от мои настоящи и бивши работодатели, дано да свършат работа. Има ли смисъл да пращам CV още от България, като пиша ще ще бъда в Канада през септември например?
С каква специалност си? - ако е търсена, то има смисъл да опитваш. Ако обаче си в област с голяма конкуренция, докато не дойдеш на място в Канада едва ли някой би ти обърнал внимание. Имай предвид също че е добре резюмето ти да е по канадски образец и съответно да има някакви координати за обратна връзка - ако някой прояви интерес, да знае как да те намери.
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Първата ми специалност е френска филология, имам повече от 10 години стаж в международен отдел в държавната администрация и през последните години завърших второ висше - международни икономически отношения и работя като икономист, работата ми е свързана с европейската интеграция, макроикономически анализи и прогнози. Владея и английски.
Заключено